Adószám Németországban
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
"Steueridentifikationsnummer" = "Adóazonosító szám"!!!! Mi ez ha nem adószám ???
Amiről Te beszélsz az csak az adóosztályba sorolás, ami az ID Nummer nélkül nem mukoggy
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
martin írta: szia most már kiderült hogy van adószámom de nem tudtam róla hogy melyik az , mert én egy magyar cégnél kezdtem ezelőtt 3éve kiküldetésnéven . jobb reményeket remélve elmentem egy német céghez ahol fizetnek rendesen ,de nem utalnak számlára van aok ám és lakcím bejelentőm meg kapok bérpapírt , de minimálisan vagyok bejelentve mindenféle téren. az a problémám hogy az egyik kollégám felesége nagyon ráér és mindenbe bele üti az órát, a főnök azt mondta hogy ha azt szeretném hogy be legyek jelentve rendesen 8 órával akkor nem ezt a pénzt tudná adni . amúgy meg a lakást is fizeti a cég nekünk .
Hát azért ez nem semmi! Ez amolyan otthoni (magyar) rendszer! Minden minimum, a többi kézbe! Én nem csinálnám! Gondoltál már arra, hogy egyszer megöregszel vagy pl. hogy munkanélküli leszel! Akkor a nyugdijad a padlón lesz. Ha meg beteg leszel, vagy netán leépítenek, akkor bizony csak ez a minimum részmunkaidős akármennyi számít! Ez bizony veszélyes üzem pláne fura, hogy nem utalnak! -Mi az hogy nem utalnak?- >> (Ilyet nem szabad megengedni!)
Szerintem számolj utána, s ezt az állapotot szüntessd meg!
DCT
- wondersen
- Látogató
"Az nem az adószám, hanem a Steuridentifikationsnummer. Igen úgy hangzik lefordítva, de ami a kérdezőnek kell az valószínűleg a Lohnsteuerkarte, ami szintén egy hülye kifejezés, mivel nem kapsz kártyát, csak egy A4-es lapot, amin szerepel, hogy a Finanzamt melyik adókategóriába sorolt be plusz egy azonosítószám, és ez az ami betölti azt általa klasszikus "adószámnak" vélt szerepet.
Szóval Isten hozott Németországban .
A SteurID-t azt a bejelentkezés után kapod meg, amivel bemehetsz a Finanzamthoz Lohnsteurkarte-t kérni. Addig mindenképpen 6-os adókategóriában leszel. Egyébként lehet hivatalosan dolgozni mindenféle bejelentkezés nélkül is ,csak nem biztos, hogy megéri. Bár ha bejelentkezel, akkor már más fizetési kötelezettséged is keletkezik, pl GEZ (TV rádió -adó stb). "
Szóval én tudom mi mit jelent, csak mi mire való, az nem egyértelmű sokak számára. Illetve hidd el kedves zigeuner, én tudom hogy működnek a dolgok, mivel ezzel foglalkozom
- wondersen
- Látogató
Egyébként ezt is érdemes megnéznetek:
Antrag auf Ausstellung einer Bescheinigung für den Lohnsteuerabzug 2013
Itt kell megadni az adataidat, meg a Steuer IDNummer-t, De a Steuernummer /legfelső rubrika/ üresen marad...Ezt tölti ki a Finanzamt, ez az igazi adószám...
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169