Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 10 hónapja #11596 Írta: szjee
szjee válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Igen ismerös az ember... ! azóta elköltözött az érdi irodábol ismeretlen helyre... engem is át vert.. meg szerintem többeket is.!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11791 Írta: szemydavis21
szemydavis21 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!

Üdv!

Szeretnék információt segítséget kérni.
Kaptam egy álláslehetőséget mint targoncás Frankfurt mellett,és szeretnék érdeklődni hogy vajon lehet-e átverés a dolog.
A hölgy Langen-be egy raktárba keres targoncásokat,ők mint alvállalkozó csinálják a raktárat.
nettó 4,50e/ó bért mondott ingyenes szállással.
Tatabányai eurobau kft 3600ft ügyintézési díjat kérnek,itthon minimálbérre bejelentve...

Több
12 éve 10 hónapja #11801 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!

szemydavis21 írta: Üdv!

Szeretnék információt segítséget kérni.
Kaptam egy álláslehetőséget mint targoncás Frankfurt mellett,és szeretnék érdeklődni hogy vajon lehet-e átverés a dolog.
A hölgy Langen-be egy raktárba keres targoncásokat,ők mint alvállalkozó csinálják a raktárat.
nettó 4,50e/ó bért mondott ingyenes szállással.
Tatabányai eurobau kft 3600ft ügyintézési díjat kérnek,itthon minimálbérre bejelentve...

Az mindenképpen átverés, hogy itthon leszel minimálbérrel bejelentve. Csak akkor azt nem értem, ha itthon kapod a pénzed, akkor miért kapsz ingyen szállást, és 4,5 €/óra? Sőt, akkor miért is van 3600 Ft ügyintézési díj? Mert az írtad itthon vagy bejelentve! Én soha nem hallottam olyat itthon, hogy valaki azért fizetett volna bármennyit is, hogy minimálbérrel bejelentsék.

Gondold végig még egyszer.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szemydavis21

Több
12 éve 10 hónapja #11802 Írta: szemydavis21
szemydavis21 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!

Van olyan ismerősöm aki itthon is be van jelentve,és kinnt is,és hivatalosan!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11803 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!

szemydavis21 írta: Kaptam egy álláslehetőséget mint targoncás Frankfurt mellett,és szeretnék érdeklődni hogy vajon lehet-e átverés a dolog.A hölgy Langen-be egy raktárba keres targoncásokat,ők mint alvállalkozó csinálják a raktárat.nettó 4,50e/ó bért mondott ingyenes szállással.Tatabányai eurobau kft 3600ft ügyintézési díjat kérnek,itthon minimálbérre bejelentve...

Kedves Sammy! Az hogy a dolog nem tiszta, gondolom neked sem kerülte el a figyelmedet, különben nem kérdeztél volna bennünkte! Több kérdésem is lenne!
1./ Melyik Frankfurtról van szó? A keleti (Oder) vagy a nyugati (Mailn)? Nem mindegy a bér miatt!
2./ MIlyen az "ingyenes" szállás pontosan mit fed? (S ha 4,50 nettó, akkor az nem ingyenes mert már eleve levonják, azért ennyi a bér!)
3./ Mire van a nettó 4,50€, ha otthon minimálbér van? (Ha otthon be vagy jelentve, itt egy fillért sem fogsz kapni, erre mérget vehetsz!) Ha meg itt vagy bejelentve, akkor mire van a minimálbéres szerződés otthon?

Szóval káosz! Direkt, hogy ne lehessen átlátni! :sick:

Nekem vagy egy ötletem! Gyere ki kocsival ebbe a bizonyos Frankfurtba, a céghez, hozd a papirjaidat és jelentkezz be targoncásnak, itt! Ha ugyanis van itt ilyen munka, akkor megkapod, s ezzel megtakaritod a 3600 forintot amit (mire is???) "ügyintézési dijra" fizetnél.
Csak tudnám, milyen "ügyet" intéz valaki ezért!?!? :whistle:

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szemydavis21

Több
12 éve 10 hónapja #11806 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!

Nekem csak két gondom van ezzel a hirdetéssel. A 3600 Ft ügyintézési díj de mondjuk ez bagó egy német melóért, ám a nagyobbik bökkenő, hogy honnan tudják a Te nettódat? Vagy mindenkinek majd igazítják a bruttó bérét az adócsoportjának megfelelően, esetleg a szállásnál korrigálják? Mindenesetre, több mint érdekes.