Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- davince
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Általában (nem mind), a közvetítőknek fogalma sincs a kinti munkáról, kérdezd meg:
-szerszám?(építőipar)
-bizonyítvány?
-hivatalos másolat?
Kezdjük a szerződéssel: hol kapod meg? Itthon, vagy kint? Az kell Nemet-Magyar nyelven!
Ha itthon: szerepelnie kel rajta német lakcímnek! Hogyan? Kint kell bejelentkezned a kinti Bürgerbüro-ban.
Vagy a jézuska hozza?
Két ünnep között, hogyan oldod meg?
Feketén dolgozol mint én?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- davince
- Nem elérhető
- Junior Member
Ha olvastad, pont ebben voltam
De találtam normális, fizető, munkáltatót!
- zolipapa65aa
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 11
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
davince írta: Lizy007
Ha olvastad, pont ebben voltam
De találtam normális, fizető, munkáltatót!
Örülök Davince
- davince
- Nem elérhető
- Junior Member
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
zolipapa65aa írta: Kedves Katja!Én is Stuttgartban(Stammheim) laktam és dolgoztam a Feleségemmel de ilyen fizetésekkel,ill,ilyen magyarimádattal én nem találkoztam.Légy szíves,áruld már el nekem,hogy mely orgánumokon vannak ezen ajánlatok ill,hogyan kell egy német emberkével szót érteni ha csak kb.alapfokon beszélek?
Szia Zolipapa,
azt nem csodàlom, hogy sajnos nem nagyon talàlkoztàl a Katja àltal emlegetett bèrekkel. Igazàbòl tènyleg jò lenne, ha Katja meg tudnà mondni, hol adnak ma magyar bèrmunkàsoknak ilyen òrabèreket. Ugye Katja 8 euròs nettò(!!!) òrabèrröl beszèlt segèdmunkànàl, amihez àllìitòlag alig kell nyelvtudàs.
Ehhez kèpest a bèrmunka àgazat fizetèseit 2011 tavaszàn itt központilag szabàlyoztàk, pont azèrt,mert àllìtòlag a nèmetek fèltek a „beözonlö“ kelet-euròpai olcsò munkaerötöl. Ezèrt a bèrmunkàsok (Zeitarbeit) minimàlbèrèt BRUTTO 7,60 euròban (!!!) àllapìtottàk meg. Az igaz, hogy ez minimàlbèr, de sajnos a nèmetül alig tudò, szakmàval nem rendelkezü külföldi munkaerönek kezdetben ezt adjàk. Azèrt ez sajnos messze van a Katja àltal emlìtett 8 euro nettòtòl.
Ez a 7,60-as bruttò minimàlbèr a következo èvekben èvente 1-2-szer növekedni fog, amire màr szintèn megvannak a konkrèt tervek, de a bèrnövekedès mindig nèhàny cent lesz, szòval nagy ugràsokra bèrmunkàskènt nem nagyon lehet szàmìtani.
Sajnos az is kiderült a gyakorlatban, hogy a bèrmunkàsok kb 25-30%-kal keresnek kevesebbet, mint a munkàt adò cèg közvetlen alkalmazottai, akik ugyanazt a munkàt vègzik! De hàt ugye a "szegèny" bèrmunkàsokat kölcsönzö cègek nyeresègèt is finanszìrozni kell valakinek!
Ha mègis ùgy èrzed, hogy vàllalnàd a bèrmunkàt, akkor szerintem ìrass valakivel egy –lehetöleg hibàtlan – nèmet önèletrajzot ès küldd el sok bèrmunkàst kölcsönzö cègnek. A legnagobbak az Adecco, a Manpower, a Radstad stb, de többezer van belölük. Ird bele, hogy a nyelvtudàsod csekèly. Ha behìvnak szemèlyesen, esetleg vigyèl magaddal egy nèmetül beszèlö embert. Hidd el, nem te leszel az elsö. Igazàbòl a bèrmunkàscègekenek az az èrdekük, hogy minèl több embert felvegyenek, hiszen a fizetès viszonylag rossz, nem nagyon dùskàlnak a jelentkezökben! Nemrèg nàlunk a helyi ùjsàgban megjelent egy bèrmunkàs cèg hirdetèse, amely szerint 100 euròt ajàndèkoznak annak a munkàsnak, aki velük köt bèrmunkaszerzödèst!