Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 11 hónapja #10701 Írta: davince
davince válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Üdv robert!
Az utiköltség reálisnak tűnik, hogy előre kell fizetni-na az már kevésbé. Általában felszálláskor kérik. A többi nagyon rázósan hangzik. Bélyegzőt, jelentkezési lapot 1-óra alatt lehet gyártani. Szóval inkább karácsonyi pénzgyűjtésnek tűnik az egész. Főleg miután sem az itteni, se a kinti cégről semmi infó!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10706 Írta: robert
robert válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Szia davince!
Hát igen.Nagyon büdi szerintem is.19én lehet,hogy szedik a sátorfájukat.Akkor aztán lehet menni a befizetett pénzért.Meg szerintem túl szép lenne.Ingyenes szállás,munkaruha.3rom hét munka,és a 4.hét szabad.2fős szobák.Felszerelt konyha.Igaz az közös,azt mondta.Csak azt nem értem,hogy miért nem elég a pénzt befizetni,ha a német megbízott fél a szerződésekkel dec21én jön,és akkor?
Miért kell a buszt,állítólag lefoglalni már 1hónappal ezelőtt?Ki kell fizetni az összes ember utiköltségét előre?Hát a német félről nem is beszélve,hogy tényleg semmi nincs a neten.

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10707 Írta: rolee
rolee válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Hát ez nagyon érdekesen hangzik...Előre kérik az utikölcséget azt még valamilyen szinten érthető, hogy legyen egy konkrét helyed a buszon de, hogy a hölgy semmit se tud a cégről mert nem rég kezdett az már fura. A másik, hogy nincs regisztrálvav vagy nem tudni milyen okból nem található a munkaügyi központban és a külföldi cégről se tudni semmit ez a legbizarabb...Elmész totál más helyen vagy és totál mást kellene csinálni...Az árkádban van a székhelyük vagy csak ott legyen a találkozó mert egy fantom cég?
A lényeg, hogy jól tetted és főbb az ovatosság!

Több
12 éve 11 hónapja #10714 Írta: robert
robert válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Sziasztok!
Először is köszönöm a hozzászólásotokat.Felhívtam ma ismét az emberkét,és megkérdeztem,hogy is van az,hogy az ő céges bélyegzőjük más mint amin a cégbíróságon bevannak jegyezve.Ugyanis egy új néven fut a cégük,de a régi nevükön akarnak számlát adni a befizetett 9.900ft után.Az új cég él,mert megkérdeztem a zala megyei cégbíróságon.Rákérdeztem a közvetítőre,és még ő vágott vissza,hogy szivesen várják a rendőrséget,vagy akár melyik felügyeleti szervet.Sőt még ő akar engem beperelni.Na itt le is tettem a telefont.ennyi volt részemről ez a story.Sajnos itt még ezt is meg lehet tenni.Csalásért még majdnem meg is dícsérik az ilyeneket.Minél nagyobb a káosz egy országban,annál kedvezőbb a helyzet az ilyen gonosz egyéneknek,akik családok ezreit teszik még nehezebb helyzetbe.Elmennék mondjuk vasárnap megnézni,hogy még viszik e nekik a hozományokat,de úgy érzem semmi értelme.
Én evvel a részemről lezártnak tekintem ezt,és szeretnék inkább tovább lépni.
Katja hasznos számomra amit írtál.Vendéglátós végzettségem van,és alapfokon beszélem a nyelvet.
Üdv:Róbert

Több
12 éve 11 hónapja #10715 Írta: davince
davince válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

ÜDV!
Megtörtént a csoda, valami ketyegett a számlámra!
Nem írom mennyi de az e-mailt-amit küldtem bemásolom:
Tisztelt Uram!

Az elmaradt bérem jelentős része az önök részéről átutalásra került.
A feljelentést "okafogyottá" történté nyilvánítva vissza vontam.
Végtelenül sajnálok 3-dolgot:
1-a megdolgozott munkabérért nemtelen vitatkozást, veszekedést kell folytatni!
2-a munkáltató végtelen gyalázattal beszél, fenyeget, a jogos járandóságát követelő munkavállalóval szemben!
3-a munkavállaló miután hazajött Magyarországra, sem telefonon, sem e-mail-ben nem kapott választ,
kivéve ha az adóhivatal, vagy az arbeitspolizei-nél kérne jogorvoslatot.
Tisztelettel javaslom: az elkövetkező időkben gondolja át a fenti dolgokat, és feltételezhetően több munkavállaló fog önöknek szívesen dolgozni!

Több
12 éve 11 hónapja #10716 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Hát, sajnos igazad van Robert, hatalmas a káosz, és ez csak kedvez az ilyen kétes cégeknek. És az is nagy baj, hogy akkora a csalódottság és az elkeseredettség az országban, hogy sok ember hisz - mert hinni akar - az ilyen csalóknak. Csak az a baj, hogy nem tudjuk figyelmeztetni ezeket az embereket, hogy ne fizessenek, sokan bedőlnek, aztán jön a hatalmas koppanás, amikor se pénz, se munka, esetleg kihozzák őket, aztán itt rabszolga körülmények között dolgoztatják, éhbérért. Szerződés ugye nincs, vagy mondvacsinált, a szállás egy patkánylyuk, a munkaidő 10-12 óra minimum, fizetés meg vagy lesz vagy nem.... Szomorú, de hallottunk már itt nem egy nem kettő hasonló sztorit.... Mindenesetre jól tetted, hogy utánajártál, és ezzel sok kellemetlenségtől kímélted meg magadat és esetleg másokat is.
És nem add fel, rengeteg itt a tisztességes munkalehetőség!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: robert