Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Mesélj már ezekről a "furcsaságokról" légyszíves mert a partnerünktől kapott visszajelzések alapján én úgy látom, hogy az esetek minimum 90%-ban a hirdetésben megjelölt bruttó és a kézbe kapott nettó bér (adókategória, magánügy!!!) "különbségből", a "ki nem fizetett túlórákból" (zeitkonto!!!) adódnak. A többi már csak nyafogás, hogy nem úgy van a "hazajárás" ahogy mondták, a szállás nem olyan amilyennek elképzelték az elmondottak alapján stb.!Christin írta: A mostani munkahely sima cég volt minden oké volt egy darabig,csak 5 hónap után jöttek a furcsaságok.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Az is lehet, hogy hozta az átlagot és 5 hónap után 2-3 szóval bővűlt nyelvtudással olyan "furcsaságok" jelentek meg amik ha a másik oldal szemszögéből nézzük: minimális elvárások lennének már néhány hét után! Nem?Christin írta: A mostani munkahely sima cég volt minden oké volt egy darabig,csak 5 hónap után jöttek a furcsaságok.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
A munkaerőközvetítők üzleti vállalkozások akik a tévhittel ellentétben (túlnyomó részt) nem a munkavállaló néhány eurós órabéréből profitálnak, hanem az órabér (minimum) kétszereséből adódó, 100% árrésből! Ezért is érdekeltek pl. szállás biztosításában illetve jelentenek egy kis könnyebbséget gyenge nyelvtudással, mert ha direktben gondolkozol, a munka tipusától függően A1-B2 nyelvtudás minimum kéne. Már ez probléma a jelentkezők nagy részénél, a saját szállásra, kaucióval, mindennel együtt szükséges induló tőke meg végképp! Szóval, két kezet össze kéne tenni, hogy vannak munkaközvetítők Németországban, különben tizedannyi külföldi tudna munkát vállalni Németországban!!!Christin írta: A férjem valamiért nagyon bízik a munkaerő közvetítőbe,én meg már nem bízok semmiben sem.
- Christin
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
A férjem megtanult a nulláról,rajzról olvasni tökéletesen,anyagot összeírni,stb,egyszerűbb mondatokkal válaszolni németül.Van aki már több év után sem tud ennyit elmondani magáról..
5,5 hónap alatt 1-szer jött haza,pedig 6 hetente lehetett volna jönni annak aki akar.
Szóval semmi nyafogásról nincsen szó.
Viszont a férjem nem iszik,nem járt el k...vázni,nem balhézott a többiekkel együtt,amit nem néztek jó szemmel a régebbi dolgozók.
A fizetésről meg inkább szót se.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Nem feltételeztem. A minimum 90% majd, hogy nem tény de mivel átlagot írtam nem értem mi a puffogás tárgya??? A férjed akkor nem átlag bár azt illetően semmivel nem lettünk előrébb, hogy mik is a furcsaságok!!! Csak ötletelek itt mert nem arra kontcentrálsz amitől előrébb jutna az ügy hanem, hogy írtam az átlagról amit magadra vettél!Christin írta: Miért kell feltételezni a másikról,hogy aki kimegy az hülye is maradt
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Akkor ez számomra rejtély. Keresett szakmája lehet, beszél németül és a (feltehetőleg) több tízezer hirdetés amiben keresik Németországban a szakmájában jó szakembert mind lehúzás lenne? Mennyi ennek az esélye? Mondom én, hogy a "furcsaságokkal" lesz a baj amik nem is furcsaságok!Christin írta: A férjem megtanult a nulláról,rajzról olvasni tökéletesen,anyagot összeírni,stb,egyszerűbb mondatokkal válaszolni németül.Van aki már több év után sem tud ennyit elmondani magáról.