Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
De könyörgöm....hogy lehet elindulni 1000 km-re dolgozni, úgy hogy semmiféle papír nincs a kezetekben a munkával kapcsolatban, csak maximum egy újsághirdetés kivágása.....bernhardt írta:
Úgy látom abból is amit te írtál ,hogy jó nagy bajban lesznek a férjemék .
Bármilyen hihetetlen a hirdetésben úgy szerepelt ,hogy német bejelentéssel ,majd nap mint nap hitegették őket,hogy rendezik jogilag a munkavállalói státuszukat ,de amikor már valaki kiutazott ráköltött jócskán akkor nem feltétlenül ugrál haza a bére nélkül .
Én elhiszem...sőt tudom, hogy sokan borzalmas helyzetben vannak....de mi van az önvédelemmel.
Nem az ököljogra gondolok, hanem a jogi levédettségre.
Ne csak a német rendőröket zargassátok, hanem vitéz urainkat is itthon. Bár tudom, hogy a legújabb divat, hogy a statisztika miatt nem nagyon szeretnek melót felvenni (rontja a felderítési arányt) de ha magyar a közvetítő, akkor az eljárást a magyar rendőröknek is meg kell indítaniuk, csalás és egyebek miatt.
A legjobban megdöbbent, hogy 2 azaz kettő kerek hónapot dolgoztak fizetés nélkül.
Erre nem magyarázat, hogy már belefecceltek időt, meg melót és nem akarták veszni hagyni.
Ez önkéntes rabszolgaság.....
És igen...végre valaki bement a polizei-hoz . Ezt kellene mindenkinek tenni(!!!) nem csendben beletörődni.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Most nem akarok belemenni a magyar rendör viccekbeBeszéltem magyar rendőrökkel ,ismertettem a férjemék helyzetét és ők tanácsolták,hogy haza ne jöjjenek anélkül,hogy feljelentést nem tesznek még akkor sem ha végül nem voltak bejelentve az ígértek ellenére sem ....ezek szerint nem volt bölcs dolog rájuk hallgatni .
De a kfz.-nek igaza van. (is)
Szoval. Egy feljelentest hülyeseg lenne visszavonni, mert a szallasunkon is
vannak magyarok akik at lettek vagva valahol Dresden környeken, mint ipari
szigetelök es ök is feljelentest tettek a Polizeinal es nem szandekoznak visszavonni
a Strafanzeiget. Ugyanis itt sem fizetett a magyar munkaltato.
Ellenben megkertek, hogy adjam at az ügyvedemnek az ügyet, mert a Polizeitol
mar nem hallanak semmit par honapja. Nekik valoszinü, hogy nyerö ügyük van
ugyanis vannak munkaszerzödesek, vannak leigazolt orak s egyebb............
Ugy ahogy emlitette a kfz. vannak magyarorszagon is illetekes szervek (gondolom),
ahol meg lehetne tenni a feljelenteseket.
A rendörsegnek nem sok köze van az ehhez hasonlo dolgokhoz.
Felveszik itt a jegyzökönyvet (Strafanzeiget) es tovabbitjak az ügyeszsegnek.
Majd ha nekik idejük van foglalkoznak vele. Föleg, ha meg megbizott ügyved sincsen.
Tehat ahogy a kfz. emlitette.
Magyarorszagon van, lehetseges, Munkaügyi Birosag ott kell feljelentest tenni.
Be kell nyelni, hogy a fiuk butak es hiszekenyek voltak.
Ha nem leptek semmit, akkor a tovabbi panaszoknak nincsen helye
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem de! Feltétlenül jó, hgy feljelentést tettetek, mert ezzel a tetteseknek okoztatok több problémát. Sőt ezzel másokat is elrisztottatok (esetleg) és ha legközelebb valaki (vagy a férjed) újra indúl már egyel kevesebb ilyen görény van a munkaerőpiacon! Ha soha senki nem tenne feljelentést, akkor egyre jobban elterjedne az ilyen. AZ JOBB?bernhardt írta: Úgy látom abból is amit te írtál ,hogy jó nagy bajban lesznek a férjemék .Bármilyen hihetetlen a hirdetésben úgy szerepelt ,hogy német bejelentéssel ,majd nap mint nap hitegették őket,hogy rendezik jogilag a munkavállalói státuszukat ,de amikor már valaki kiutazott ráköltött jócskán akkor nem feltétlenül ugrál haza a bére nélkül .
Ez igy van, de papir nélkül miért kezd el dolgozni? Amig nincs minden a kezében addig egy kapavágást sem! Igy lesz a lehető legkevesebb vesztesége, ha valaki szivatni akarja!!
========================================
Ezek szerint duplán megkárosította őket a munkáltató, nem elég, hogy ingyen dolgoztak neki hónapokig , de még az országból is ki lesznek tíltva . Gondolom a feljelentést már nem lehet visszavonni.
Szerintem egyáltalán nem károsította meg őket a munkáltató! Senkit nem kényszerítettek arra hogy papirok nélkül is dolgozzanak! A törvények nem ismerete egyáltalán nem mentesit a felelősség alól! Sőt, az esetükben mindenki tudta, hogy amig nincs bejelentés addig minden feketén és jogtalanul megy! Nem kell az ártatlant megjátszani! Szerintem mindeki tisztában volt a helyzettel! A feljelentést természetesen vissza lehet vonni, de a már kiderült fekete munka ellen az eljárás meg marad s a férjed nem fogja megúszni! Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy kiutasitják. lehet hogy csak pénzbirságot kap és nem is sokat, mivel ők maguk tettek feljelentést így lehet egy bizonyosfokú "jóhiszeműséget" bekalkulálnak. Hallottam olyanról is, hogy csak figyelmeztettek írásban a hatóságok! (Amúgy sem nagyon tudnának kaszirozni ha a férjed a BRD-t elhagyja!) !
============================================
Beszéltem magyar rendőrökkel ,ismertettem a férjemék helyzetét és ők tanácsolták,hogy haza ne jöjjenek anélkül,hogy feljelentést nem tesznek még akkor sem ha végül nem voltak bejelentve az ígértek ellenére sem ....ezek szerint nem volt bölcs dolog rájuk hallgatni .
UI: egyébként is a férjed szemponjából tök mindegy. Így sincs munkája itt a BRD-ben meg úgy sincs! A pénzét meg sehogy sem fogja megkapni, mert nincs semmilyen jogi alapja! Az esetleges büntetést meg a német hatóság nem nagyon tudja bekaszirozni. (Hogyan és miből?)
DCT
- bernhardt
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Köszönöm a hozzászólásod ,nagyon hasznosnak bizonyul abból a szempontból,hogy reálisan láthassuk,hogy a férjem milyen helyzetben van .
"UI: egyébként is a férjed szemponjából tök mindegy. Így sincs munkája itt a BRD-ben meg úgy sincs! A pénzét meg sehogy sem fogja megkapni, mert nincs semmilyen jogi alapja! Az esetleges büntetést meg a német hatóság nem nagyon tudja bekaszirozni. (Hogyan és miből?) "
Jelenleg is Németországban dolgozik,most már német bejelentéssel,szerződéssel .
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ennek őszintén nagyon örülök! Nem kell feladni és az első nehezségeknél megfutamodni! Jó lenne, ha leirnád, hogy hogyan folytatódott az ügy és hogyan sikerült (most már) német munkadót szerezni? Biztos vagyok abban, hogy ha lesz valami a feljelentésből, a mostani helyzetét a hatóság nagyon is pozitivan fogja értékelni!bernhardt írta: Jelenleg is Németországban dolgozik,most már német bejelentéssel,szerződéssel .
DCT
- Muci55
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0