Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- forrest74
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 6
Tudod amikor én ehhez a céghez jöttem dolgozni két hetet adtak rá, hogy beilleszkedjek és aktívan részt vegyek a termelésben. Egy hét után már az összeszerelésre fújtam a kabinokat megfigyelő és instruktor nélkül. De viszont volt olyan kolléga is aki kijött nagy arccal, hogy ő mindent tud és amikor bizonyítani kellett volna a ja, nein és danke szavak volt az összes nyelvtudása, az airless és airmix tudásáról pedig nem is beszélek. Volt olyan akinek semmi nem tetszett. Szar a meló, szarok a gépek, kevés a pénz, stb. " Kiscsillag akkor keress egy olyan munkahelyet, ahol nem kell dolgozni, milliókat fizetnek és ingyen adnak mindent!" Egy hét után haza kellett küldenem mert nem tudtam vele mit kezdeni. Pedig rengeteg munkánk volt! Tehát azt gondolom, hogy az értékrendet elsősorban magunkban kell kialakítani. Mi az amit képviselünk és mi az amit el akarunk érni!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
No ez olyan, mintha én megvárnám amig felszáll a repülőgép aztán elkezdek lövöldözni a pilótára.... Hát mikor tanulja meg végre az otthoni munkavállaló, hogy a kenyeret adó kézbe nem szabad beleharapni? Az indokok mindig valami keresett s csinált okok: a fönök rengeteget keres, minden lenyúl nekünk meg nem jut, stb. Itt a cégnél ahol már 13 éve dolgozom, biztos, hogy a részvényes tulajok (három is van) tizezreket keresnek, munka nélkül, mig a dolgozók 2-3 ezer euróval "kiszúrják" a szemét, de mindeket ez nem érdekel! A rizikó az övék! Ők mindent elbukhatnak, privát vagyont, céges vagyont stb. Mi csak a munkahelyünket veszithetjük el (esetleg), s tovább állunk, mert van máshol is lehetőség! Na, ezt a rizikót fizettetik meg a vállalatok tulajdonosai! A magyar munkamorál ezért van a padlón! Mindig a másikat nézik, hogy az mennyit keres és nem a saját munkájukkal foglalkoznak! Nálunk az a szlógen járja, hogy "minél jobban megy a cégnek, annál jobban megy a dolgozónak is"! Nekünk érdekünk, hogy a részvényes három tulaj jól keressen!! Ha nekik jól megy, akkor nekünk is jó, mert pl. évtizedekig megmaradhat a munkahelyünk....Toma81 írta: Ez nem érdekli az emberek többségét...A munkáltatóval szemben nem tisztelet van,hanem tartás,ellenérzet.Megváltoztak az értékrendek az utóbbi 8-10 évben.És nem csak az új generációt illetően veszem ezt észre (sajnos).Én úgy látom,rosszabb a helyzet mint gondolnád...de remélem túlzok.
... és nem bukunk bele valamilyen devizahiltebe, mert megszünt a cég!
DCT
- Toma81
- Látogató
forrest74 írta: Értékrend?
Tudod amikor én ehhez a céghez jöttem dolgozni két hetet adtak rá, hogy beilleszkedjek és aktívan részt vegyek a termelésben. Egy hét után már az összeszerelésre fújtam a kabinokat megfigyelő és instruktor nélkül. De viszont volt olyan kolléga is aki kijött nagy arccal, hogy ő mindent tud és amikor bizonyítani kellett volna a ja, nein és danke szavak volt az összes nyelvtudása, az airless és airmix tudásáról pedig nem is beszélek. Volt olyan akinek semmi nem tetszett. Szar a meló, szarok a gépek, kevés a pénz, stb. " Kiscsillag akkor keress egy olyan munkahelyet, ahol nem kell dolgozni, milliókat fizetnek és ingyen adnak mindent!" Egy hét után haza kellett küldenem mert nem tudtam vele mit kezdeni. Pedig rengeteg munkánk volt! Tehát azt gondolom, hogy az értékrendet elsősorban magunkban kell kialakítani. Mi az amit képviselünk és mi az amit el akarunk érni!
Értékrend igen...
A "kollégád" ezt a szar is íztelen-minden mindegy életérzést itthon szedte össze.Az,hogy kivitte az sajnálatos,de különösebben nem lep meg,nap mint nap találkozni ilyenekkel.Én nem foglalkozom ezzel a tipusú emberrel mert az ilyenek rövid időn belül vagy felmondanak vagy kirúgják őket.Többnyire szakembernek sem akkora ászok mint ahogy mondják,viszont mindenhez értenek és mindent jobban tudnak.És tudod,ha a munkája iránt nem érez elhivatottságot itthon,kint sem fog.A probléma nem a gépekkel meg a melóval van,hanem hogy keserű a szőlő,a kerítés meg nem kolbászból van...A pénz kérdést nem igazán értem,ha kevésnek találta,mért ment ki?
- Menyus
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Reszemröl kivanok neked igen sok sikert es hosszu-hosszu jövötTehát azt gondolom, hogy az értékrendet elsősorban magunkban kell kialakítani. Mi az amit képviselünk és mi az amit el akarunk érni!
Nemetorszagban. Ezzel a hozzaallassal el fogod erni celjaid amit
szivböl kivanok.
Nem lehetne teged klonen, mert ilyen emberekre mindig szüksegünk
van.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Kujak
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 10
Én pl. úgy jártam, hogy a hirdetett targoncás állás helyett rakodómunkásnak használtak, az előre vetített 12 Eu-s órabér csak 7,81 euro volt. Én 4 nap után hazajöttem.
De voltak kinn magyar sofőrök ugyanitt már 2 hónapja és csak fél havi fizut kaptak még meg....