Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Myriam.Van valakinek ötlete egyáltalán az ilyen esetre? Minden lehetőség érdekel,nem akarok átvágott lenni
Mar xezerszer közöltük volt, hogy soha ne menjetek bele abba a buliba
amikor elöre kell fizetni, ugyanis egy munkaltato sem ker elöre penzt, mert neki
nem a loved a fontos, hanem az, hogy bizonyitsal hogy igenis fasza, szorgalmas,
loyalis gyerek vagy.
Az sem sürü, hogy a szallast a munkasnak kell fizetnie.
Az, hogy esetlegesen a Nebenkostenba bele kell szallni (nem mindenhol)
ezt a magyarok sajat maguk eszközöltek ki, ugyanis ugy gondolkodnak, hallottam
is, hogy "mi a szarert kapcsoljam le a villanyt, kapcsoljam ki a tv-t, kapcsoljam le
a fütest, mig dolgozni megyek, ugyis a munkaltato fizeti".!
Sokan visszaelnek a munkaltato jo indulataval, hogy mindent a segge ala tesz
a melosnak
Az, hogy sok helyen bevezetik a TV- es a kulcs Kautiot ez sem veletlen.
Ha a bakfitty megy haza magyarba olyan termeszetesen viszi magaval a szoba
kulcsot mintha a sajatja lenne. Abba belekakal, ha fel kell törni a zarat es cserelni
kell, ha jön egy masik melos.
A szerszamokrol, TV-röl ne is beszeljünk.
Tehat nem csak a melos van rendesen sorozatban atverve, hanem a munkaltatok is
akik nem kernek semmifele közvetitesi vagy akar elöleget!
Nekünk sem könnyü qualitative, quantitative, loyalis szakmunkast talalni, miert
is lenne nektek könnyebb fair munkaltatok nektek talalni.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bernhardt
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
is lenne nektek könnyebb fair munkaltatok nektek talalni. "
Ide mindig érdemes benézni néhány hasznos információért .
A férjem mesélte,hogy az új helyen Németországban ,német cégnél(ahol végre bejelentéssel,szerződéssel dolgozik ) nagyon gyanakvóan néznek rá és a többi új magyar kollégára egyenlőre ,valószínűnek tartom ezek szerint ,hogy már "bemutatkozott" néhány magyar dolgozó a múltban,számot adott a jellemző magyar munkamorálról ,hozzáállásról és emiatt kapják ezt a megelőlegezett bizalmatlanságot .
Ugye jól gondolom,hogy kitartó, precíz munkával,becsületes hozzáállással azért meggyőzhetőek lesznek a német fönökök arról,hogy léteznek korrekt magyar munkavállalók is ?
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Csak igy müködik, szerzödessel es bejelentessel.A férjem mesélte,hogy az új helyen Németországban ,német cégnél(ahol végre bejelentéssel,szerződéssel dolgozik ) nagyon gyanakvóan néznek rá és a többi új magyar kollégára
A masik tanacsom: ne hagyja magat provokalni, ne legyen szarkevereö, ne legyen
a vagany aki mindent jobban tud ,mint a nemet Bauleiter, csak a munkajara
konzentraljon.
Ha a vaganyok es a szarkeverök melle all, akkkor együtt repül velük.
Munkajaval foglalkozzon es ha a Bauleiter azt mondja hogy ugorjon akkor, ne
azt kerdezze, hogy "miert" ,hanem azt hogy "milyen magasra?"
Az erösebb kutya "batyik"..............
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- rebarbara
- Látogató
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Ha jól dolgozik mindenképp el fogják ismerni a párod munkáját,karácsony elött közölte a férjem Bauleitere a fönökkel,ha a párom nem megy dolgozni,akkor ö sem- no és a fizuemelés sem maradt el
Kitartás!
Minden jót!
Üdv.:Perszike
Perszike
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
bernhardt írta: Ugye jól gondolom, hogy kitartó, precíz munkával, becsületes hozzáállással azért meggyőzhetőek lesznek a német fönökök arról, hogy léteznek korrekt magyar munkavállalók is ?
Feltétlenül! A szorgalom a jó és preciz munka szinte mindig meghozza a gyümölcsét! Ha a férjed nem azzal foglalkozik, hogy ki miért keres többet, vagy nem azt tervezgeti állandóan, hogyan tudna hasznot húzni a munkaadóból, hanem lojális szorgalmas és segitőkész a munkájában, ennek hamar van gyümölcse! Nem árt jobbnak lenni, mint a többiek! Csendben, gyorsan, precizen! Hidd el nem kerüli el a főnökök figyelmét ez a teljesitmény!
(Grafikusként, 13 év után is a nagy szám ellenére, megbecsülnek és azt csinálom amit akarok. Igaz nem utasítok vissza rosszabb munkákat sem, de ilyet ritkán kapok, mert tudják, hogy máshol nagyobb hasznomat látják! A munkám mindig időben késsz és alig van hiba benne. Ehez az kell, hogy állandóan képezzem magam -maszek is-. Most pl. kitalálták, hogy lesz amolyan "konstrukció" tehát, félig meddig tervezés egy gépen, egy 3D MAX nevű prorammal. Februárra tervezik. Nekem már van egy ilyen programom itthon (nem biztos, hogy legális) s javában gyakorolok vele. Eléggé komplex, vettem könyvet is hozzá, de már megyeget. Ferbuárra én már nagy "játékos" leszek ebben, s ha rákérdeznek, "én ismerem"..... A kolegák igy nagy hátrányban lesznek, s én fogom a jó melót kapni!)
Persze tünhet hamisnak is, csakhogy én nem a kolegák ellen teszem ezt, hanem azért, hogy a munkadóm és a munkahelyem biztos maradjon! Egyébként a kolegák is tanulhatnak. A férjed is!
DCT