Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
11 éve 10 hónapja #27606 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

És valóban nem csak azzal verhetnek át, hogy nem kapsz semmit (állást) a befizetett pénzedért.
Én pl. úgy jártam, hogy a hirdetett targoncás állás helyett rakodómunkásnak használtak, az előre vetített 12 Eu-s órabér csak 7,81 euro volt. Én 4 nap után hazajöttem.
De voltak kinn magyar sofőrök ugyanitt már 2 hónapja és csak fél havi fizut kaptak még meg....

Ezeket a befizetett penzeket mar megint nem ertem, holott ezren figyelmeztettek
mindenkit, hogy ne fizessenek elöre senkinek. :angry:
Hol vannak mar megint a munkaszerzödesek? :angry:
Ha te egy jo Staplerfahrer vagy es beszelsz nemetül, miert nem jelentkezel direktbe a
nemet cegeknel? Keresnek vagy 1000 < 5000 Staplerfahrert nemetben.

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #27607 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kujak írta: És valóban nem csak azzal verhetnek át, hogy nem kapsz semmit (állást) a befizetett pénzedért.Én pl. úgy jártam, hogy a hirdetett targoncás állás helyett rakodómunkásnak használtak, az előre vetített 12 Eu-s órabér csak 7,81 euro volt. Én 4 nap után hazajöttem.
De voltak kinn magyar sofőrök ugyanitt már 2 hónapja és csak fél havi fizut kaptak még meg....

Kedves Kujak! Minden munkaszerződésben csak a BRUTTO keresetet tüntetik fel! Ha tehát Te 12€-ból 7,81€-t kaptál, akkor még nem is vontak le mindent, hiszen az a gyanúm, hogy valamilyen ellátást (lakást, szobát, rezsit, munkaruhát -?-) is biztositottak! Szerinted kinek a kőltsége ez, ha nem a tied? Itt hivnám fel még a szives figyelmedet, hogy a jövőben is ragaszkodj a szerződésedben foglaltakhoz, s ha "targoncás" van feltüntetve akkor (nyelvtudás esetén) feltétlenül ragaszkodj is ehez. Nyelvtudás hiányában a munkaadó adhat bármikor bámilyen munkát amit szintén KÖTELES vagy elvégezni mert próbaidő alatt vagy!

S, ha a jövöben szándékoznál ismét egy külföldi munkára jelentkezni feltétlenül vedd figyelembe, hogy MI MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK A MUNKAHEYLÉRT és nem fordítva!! A munkaadó fizet neked, igy Te cserébe elvégzed a rád bizott feladatokat maximális odaadással! Ha ezt igy nem tudod vállalni, akkor keress Mo.-on valamilyen foglakoztatási therápiát! Itt a BRD-ben dolgozni kell, s ha igény van rá akkor én még ablakot is pucolok, pedig grafikus vagyok!!
Bocs, a hangnemért, de irásod kinyitotta a schweizi bicsakot a zsebemben! :angry:

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: prosperus, bongyorka43

Több
11 éve 10 hónapja #27615 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

DECOTEXT írta:

Kujak írta: És valóban nem csak azzal verhetnek át, hogy nem kapsz semmit (állást) a befizetett pénzedért.Én pl. úgy jártam, hogy a hirdetett targoncás állás helyett rakodómunkásnak használtak, az előre vetített 12 Eu-s órabér csak 7,81 euro volt. Én 4 nap után hazajöttem.

Kedves Kujak! Minden munkaszerződésben csak a BRUTTO keresetet tüntetik fel! Ha tehát Te 12€-ból 7,81€-t kaptál, akkor még nem is vontak le mindent, hiszen az a gyanúm, hogy valamilyen ellátást (lakást, szobát, rezsit, munkaruhát -?-) is biztositottak! Szerinted kinek a kőltsége ez, ha nem a tied? Itt hivnám fel még a szives figyelmedet, hogy a jövőben is ragaszkodj a szerződésedben foglaltakhoz, s ha "targoncás" van feltüntetve akkor (nyelvtudás esetén) feltétlenül ragaszkodj is ehez. Nyelvtudás hiányában a munkaadó adhat bármikor bámilyen munkát amit szintén KÖTELES vagy elvégezni mert próbaidő alatt vagy!

S, ha a jövöben szándékoznál ismét egy külföldi munkára jelentkezni feltétlenül vedd figyelembe, hogy MI MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK A MUNKAHEYLÉRT és nem fordítva!! A munkaadó fizet neked, igy Te cserébe elvégzed a rád bizott feladatokat maximális odaadással! Ha ezt igy nem tudod vállalni, akkor keress Mo.-on valamilyen foglakoztatási therápiát! Itt a BRD-ben dolgozni kell, s ha igény van rá akkor én még ablakot is pucolok, pedig grafikus vagyok!!
Bocs, a hangnemért, de irásod kinyitotta a schweizi bicsakot a zsebemben! :angry:

Az, hogy ki milyen munkakorbe kerul alkalmazasba es cegen belul milyen mas munkakorbe kerulhet athelyezesre azt a munkaszerzodese megmondja. (NA meg a jog) Vegzettseg es egyebek fuggvenyeben a munkaado athelyezheti "hasonlo" munkakorbe a munkavallalot. Nyilvan ugyanazert a penzert, hasonlo felelossegi korbe.
Raadasul itt jellemzo, foleg kisebb (ertsd nem multi meretu) cegeknel, hogy nagy szabadsagfokok vannak adott munkakorben. Felesegem hotelben dolgozik, szobafoglalasokkal, emelett recepcio is. Ha este van es epp egyedul van, ha jon a vendeg, hogy esetleg fogyasztana valamit, akkor meg ki KELL szolgalni. Duzzoghatna, hogy o nem pincer, nem az o dolga, de akkor hamar keresnenek valaki mast. Ergo adott teruleten belul mindenki csinal mindent:)

Ez a munkavallalok vagyunk a munkahelyert meg tevhit! A munkaado penzt keres a dolgozo munkajan. Ez egy kolcsonossegi alapon mukodo dolog. De nyilvan igaz az, hogy verseny van. HA ki akarok tunni a tomegbol, akkor nem fog derogalni az ablakpucolas vagy az egyeb plusz melo:) De ez forditva is igaz. HA en ezt megteszem, akkor lesznek elvarasaim a munkaadotol is!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: prosperus

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 10 hónapja #27619 Írta: DECOTEXT

mahlzeit írta: Ez a munkavallalok vagyunk a munkahelyert meg tevhit! A munkaado penzt keres a dolgozo munkajan. Ez egy kolcsonossegi alapon mukodo dolog. De nyilvan igaz az, hogy verseny van. HA ki akarok tunni a tomegbol, akkor nem fog derogalni az ablakpucolas vagy az egyeb plusz melo:) De ez forditva is igaz. HA en ezt megteszem, akkor lesznek elvarasaim a munkaadotol is!

Kedves Mahlzeit! A kolega még egy hetet sem dolgozott az adott munkahelyen! Ha Te elvárásokkal kezded a próbaidöt, nem leszel egy egy munkahelyen hosszú életü! S igenis a munkavállaló legyen MAXIMÁLISAN lojális a munkahellyel szemben. Azért vagy ott, hogy dolgozz és pénzt keress és nem azért müködik egy cég, hogy Te jól élj! S ha már bizonyitottál, s elfogadták a munkádat, akkor kérhetsz is, de még akkor sem követelhetsz! Sehol nem indithatsz elvárásokkal, mert a próbaidö egy kritikus idöszak a munkavállaló részére! Ha nem tetszik a más munkakör lehet elmenni. Viszont pár év munkaviszony után már teljesen másképpen néz ki a dolog!

DCT

Több
11 éve 10 hónapja #27649 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Ez a munkavallalok vagyunk a munkahelyert meg tevhit! A munkaado penzt keres a dolgozo munkajan. Ez egy kolcsonossegi alapon mukodo dolog. De nyilvan igaz az, hogy verseny van. HA ki akarok tunni a tomegbol, akkor nem fog derogalni az ablakpucolas vagy az egyeb plusz melo:) De ez forditva is igaz. HA en ezt megteszem, akkor lesznek elvarasaim a munkaadotol is!

Kedves Mahlzeit! A kolega még egy hetet sem dolgozott az adott munkahelyen! Ha Te elvárásokkal kezded a próbaidöt, nem leszel egy egy munkahelyen hosszú életü! S igenis a munkavállaló legyen MAXIMÁLISAN lojális a munkahellyel szemben. Azért vagy ott, hogy dolgozz és pénzt keress és nem azért müködik egy cég, hogy Te jól élj! S ha már bizonyitottál, s elfogadták a munkádat, akkor kérhetsz is, de még akkor sem követelhetsz! Sehol nem indithatsz elvárásokkal, mert a próbaidö egy kritikus idöszak a munkavállaló részére! Ha nem tetszik a más munkakör lehet elmenni. Viszont pár év munkaviszony után már teljesen másképpen néz ki a dolog!

Teljesen mindegy mennyit dolgozott, te tettel egy altalanos kijelentest, ami ha ragozod, ha nem, hulyeseg. MAsreszt eldonthetned, hogy mikor mi mellett ervelsz. Egyszer a ne add magadd olcson, allj ki magadert story jon, most meg a legy rabszolga:)
MAr hogy a fenebe ne indithatnek elvarasokkal? Ott kezdodik, hogy fizetes. Adott munkaert akarok x osszeget. Ha a van egyeb elvaras, akkor 1,5x es benefitek. Ezt hivjak beralkunak. Majd a "piac" megmondja, hogy er e a melo annyit. Ha tudom, hogy mindenkepp akarom a melot es nem akarok alkudozni, akkor 0,8x. Ennek semmi koze ahhoz, hogy hajtani kell ha az ember elfogadta a melot. Az alap, de nem azert mert a munkavallalo van a cegert.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 10 hónapja #27658 Írta: DECOTEXT

mahlzeit írta: Teljesen mindegy mennyit dolgozott, te tettel egy altalanos kijelentest, ami ha ragozod, ha nem, hulyeseg. MAsreszt eldonthetned, hogy mikor mi mellett ervelsz. Egyszer a ne add magadd olcson, allj ki magadert story jon, most meg a legy rabszolga.

Te most itt csak hülyéskedsz, vagy kötözködsz! Nem a fizetésröl beszéltünk hanem a munkaadó utasitásáról más munkakör ügyben! Persze, hogy ne add el magad olcsón s legyen meg a saját értékelésed, de ha próbaidös vagy, s mint esetünkben a német tudás is gyér, akkor bizony kompromisszumokat kell kötni! Ez nem azt jelenti, hogy 2-3 euró bruttóért is dolgozz, de azt igen, hogy a próbaidö alatt nem nagyon válogathatod meg, hogy mit csinálj! Az adott személy targoncás akart lenni de 4 nap mulva abbahagyta a munkát, mert nem ültették a legújabb kütyüre de tizedét sem értette a feladatoknak! Persze, hogy más fog csinálni kezdetben! Ö sem a fizetést reklamálta, hanem a munka volt büdös!
====================================================

MAr hogy a fenebe ne indithatnek elvarasokkal? Ott kezdodik, hogy fizetes. Adott munkaert akarok x osszeget. Ha a van egyeb elvaras, akkor 1,5x es benefitek. Ezt hivjak beralkunak. Majd a "piac" megmondja, hogy er e a melo annyit. Ha tudom, hogy mindenkepp akarom a melot es nem akarok alkudozni, akkor 0,8x. Ennek semmi koze ahhoz, hogy hajtani kell ha az ember elfogadta a melot. Az alap, de nem azert mert a munkavallalo van a cegert.
Szerinted! Nos, ök kapnak 1000 olyat aki, nem válogat. A fizetés az ki van az elején alkudva! Nem erröl volt szó! Arról, hogy valaki még egy hétig sem hajlandó mást csinálni (próbaidö alatt), csak azt ami a szerzödésében van! Én garfikus vagyok, de amikor kevés volt a meló ötöd magammal a raktárt rendztük 2 hétig! ÉS?! Tagadjam meg és jobb ha elküldenek?

Kérdezzük meg Porsperus kolegát, mi a véleménye a lojalitásról?! Szerintem bizony a melós van a cégért, én nem úgy mint ahogy a legtöbben Mo.-on gondolják, a cég van értünk! Ja és a munkaadó nem ellenség! Ha jól megy a cágnek, jól megy neked is! Nekem érdekem, hogy a cég minél nagyobb profitot rakhasson el! Akkor is, ha ebböl személyesen semmit nem kapok! Persze lehet 4 nap után kilépni és emlenni, ezzel ismét rontani a magyok hirnevét!

DCT