Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Az "ugy volt" tortenetek nem szamitanak. Az szamit ami le van irva a szerzodesedben. Nezd meg a szerzodest, olvasd el. Ird ide, hogy mi volt a szerzodesben es mit kaptal. Az igeretek sajnos nem szamitanak.lacaboy28 írta: Kedves Szugya!
előszőr is te valamit nagyon félreértelmeztél,vagy csak szimplán te is azok közé a Szolnoki emberkék közé tartozol,akik szimpatizálnak Horváth Józsi emberkével.
már önmagában az felháborító,hogy kimész valahova és úgy tudod,lesz a szálláson minden,de se ágynemü,se huzat,kiderül az is,hogy a fizetés igaz,hogy havonta van,de csak a hónap végén.
tehát kimész pl:szeptember elején és október 23-n kapsz fizetést,amit nem ártott volna közölni,de még ez sem lenne baj,ugyanis a ba ott kezdődik,hogy még mindíg nem kaptam meg a pénzemet és valljuk be,hogy már 27-e van.nem fogok veled veled vitatkozni,mert mindíg is voltak okoskodó,mindent jobban tudó emberek,így rájöttem,hogy azoknak nem is érdemes megmagyarázni semmi.
amiröl szintén nem esett szó,hogy a munkaruhát is levonják.ez is csak kinnt derült ki.ahogy azt is az említett emberkének lehet köszönni,hogy nem intézte a hivatalos dolgainkat KONTAKT ember révén neki kellett volna,hiszen ezért van alkalmazásban.nekünk kellett a lakcím bejelentést és a bankszámlanyitást intézni,viszont adószámunk nincs,amit ismét csak köszönhetek neki,mert így több lesz a levonás.úgyhogy csak annyit tudok írni,hogyha mindez ennyire vonzó számodra és t úgyérzed,hogy ez csak siránkozás,te pedig egy nagyon űberfasza csávó vagy,akkor menj Dortmundba,Timelog céget keresd meg és dolgozz ott.aztán majd meglátjuk,hogy...
1.mennyire tudsz folyamatos jelleggel dolgozni
2.megkapod-e a pénzed időben
3.annyit kapsz-e amennyire számítottál
Ezert nem jelentkezunk express hirdetesekre. Sajnos a tapasztalat az itt a forumon, hogy azon kivul, hogy eleg sok csalo hirdet express-ben..Itt-ott, a mindenfele intesek ellenere is az "uberfasza csavoknak" eleg magas szokott lenni, mondjuk ugy, hogy irrealisan magas az elvarasuk.
Szugya azt probalta elmagyarazni, teljesen logikusan, ha nem akarsz csapdaba esni, akkor BRD-be nem jovunk ki tartalek nelkul,nyelvtudas nelkul, szerzodes nelkul es nem hiszunk az irrealis igeretekben, amik esetleg le sincsenek irva. HA ezt a par szabalyt, betartod, aki nagy esellyel elkerulod a "csalokat". A "csalok" ellen pedig csak egy ellenszer van, a jogi fellepes. De ezt csak akkor teheted meg ha van jogalapod ra. Az idoben nem fizetes mar az lehet! De ebben csak te tudsz lepni..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Nem minden arany, ami fénylik, de fordítva is igaz.Engem csak az dobbent meg eleg gyakran, hogy tenyleg vannak meg emberek akik Expressben hirdetnek es keresnek munkat?? Feladok egy hirdetest az Expressben, hogy 1000eur-os munka Nemetorszagban, egy telefonszam es jelentkezni fognak?
Egy példa:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Most akkor
Mint egyszer már írtam volt: tudni kell szétválasztani a búzát az ocsutól, és nem általánosítani.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Látszik hogy új vagy >> (3 hozzászólás) Nos, itt úgy szoktuk általában, hogy beidézzük felül azt amihez hozzászólunk s alatta meg a saját szöveg van! Így lesz egyértelmű az, hogy kinek szól a dolog. Úgy is lehet, hogy csak egy rész idézel be, s a többit törlöd, ha csak egy egy mondtahoz vagy egy téma részéhez akarsz hozzászólni! Ha nincs idézet, akkor rendszerint általános a beírás. (Ebben az esetben lehetne az én beírásom is általános mert sajnos így is érvényes) Mint látod én "Mahlzeit" beírását idéztem be és neki szólt a megjegyzésem!lacaboy28 írta: Decotex!!!ezt nem tudom kinek szántad,de ha esetleg nekem,akkor te is valamit félreértettél!!!itt még csak lehetőség sincs folyamatosan dolgozni.akkor tudsz csak menni,amikor szólnak.pl:heti 2 napotde remélem nem nekem írtad.
Csak tenyereltem bele valamibe?
UI: lejjebb elolvastam a #25532-es beírásodat és azt kell mondanom, hogy álmodozol és nem értem hogyan lehet ilyen munkára vállalkozni?! Felnőtt és meggondolt emberek tudják, hogy a szállás, a munkaruha, az élelem, a közlekedés stb. mind mind magánügy és a saját költségünk mindenhol! A lakás bejelentést, az adószámot és a betegbiztsoitást is magadnak kell intézni! A családommal idestova 1989-óta vagyunk kint és még egyszer nem kaptunk egy munkahelyünkön sem ilyeneket így csak tátott szájjal olvasom az ilyen "mindent elváró beírásokat". A fura, hogy annak idején sok munkahelyem volt Mo.-on is, de ott sem volt sehol ilyen opció. Igaz a Inotán (NIKE) volt munkásszállás és munkaruha, de ezt fizetnünk kellett, tehát ott sem volt igyen..... Egyébként pontosan annyit kell kapnod amennyi a munkaszerződésedben van, s mivel Te gondos munkavállaló vagy és van jogi biztsoitásod is (amit szintén magadnak kell megkötni) így nincs semmi akadálya a pénzedet megkövetelni! S még egy: csak írásos igéreteket szabad elfogadni. Sem telefonon sem szóban igérgetett dolgoknak nem szabad hinni! Na, de ez gondolom neked sem új! Így a beírásom valóban szólhatna neked is.....
DCT
- BMK
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Régebben,már kértem egy céggel kapcsolatban segítségetek,hogy Átverés lehet-e.Na most azóta kaptam egy 12 oldalas szerződést,amelyből az egyik a munkaszerződés,a másik személyes adatokról szól.Ami nekem furcsa,hogy ezt egy más céggel kellene megkötnöm,az az nem az akikhez jelentkeztem/voltam.Felhívtam a hölgyet akinél voltam,és elmondta ők lesznek a munkaadóim,na most kicsit meg is illetődtem,mert nem tudok perfektül beszélni, azt mondta ezzel semmigond nem lesz,mert ők nagyon jól tudják odakint,hogy én magyar állampolgár vagyok.De ami igaz,az igaz,hogy az ember dolgozni tudjon nem beszélni,szerény véleményem szerint.24 éves vagyok,most szeretnék lépni,ne hogy késő legyen már.
A cég amellyel szerződésben állnék:Work Factory GMBH Székhelye:Jena
Ez egy kinti munkaerő közvetítő cég,ahogy néztem,de ezt el is mondták az interjúnál.
A hölgy ezt küldte szerződéssel együtt:Kedves Uram,
Mellékelve küldöm szerződését, kérem nyomtassa ki és írja alá az összes oldalt, majd küldje vissza cégünk számára, amilyen gyorsan csak tudja, mert a német cég várja már.
Az egyik dokumentum tartalmazza a munkaidő elszámoláshoz szükséges formulát (Tätigkeitsnachweis) Ezt minden pénteken el kell küldeni a cég számára (fax, mail, levél...) nagyon fontos, mert ezután tudják elszámolni a bérét. Tanácsos belőle több példányt kivinni, hogy ne legyen belőle probléma, ha elfogy.
Az Antrag auf Mitgliedschaft –ot is töltse ki, mert ez kell a betegbiztosításához.
A szállás és munkavégzés pontos címével kapcsolatban a munkakezdése előtti pénteken keressük még Önt.
Kérlek ha tudtok,valami irányt mutatni,akkor ezt tegyétek meg nekem,mert nem szeretnék csalódni.
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
24 évesen semmiről nem késtél le szerintem. De ha német nyelvterületen szeretnél dolgozni, a legfontosabb a német nyelvtudás, hidd el. Olvass vissza, hányszor írtuk már ezt le és azt is nézd meg hány embert vertek már át emiatt.
- BMK
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
htimea írta: Kedves BMK,
24 évesen semmiről nem késtél le szerintem. De ha német nyelvterületen szeretnél dolgozni, a legfontosabb a német nyelvtudás, hidd el. Olvass vissza, hányszor írtuk már ezt le és azt is nézd meg hány embert vertek már át emiatt.
Szia!
Nagyon köszönöm a választ!Jelen pillanatban is pedig munkába járok mindennap,de tanulom a német nyelvet,körül tekintő akarok lenni,mert gondolom kint is vannak olyan munkaerő közvetítők akik becsapnak.Én csak szeretnék minnél többet magamból kihozni,és fejlődni más téren is.Ezért szeretnék kimenni. A mi kis országunkban már egyre inkább fogynak a lehetőségek sajnos.