Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Na, most akkor gondolkozzunk csak el, hogy hogyan végződött a "nagyon gondos" előkészületed és aszuper emberséges mivoltod? Szerintem Te valami nagyon nagy tévedésben vagy s pontosan ezért szívtátok meg!nyaki írta: ....Ők nem pénzt jöttek hozzám befektetni, hanem munkabérért dolgozni, mint egyszerű melós, mert nekik arra nincs pénzük, hogy vállalkozást csináljanak, elég nekik a családjukat fenntartani. ....
.... Én úgy gondolom, hogy ha egy cég nem képes a dolgozóiról gondoskodni, akkor az nem vállalkozás, csak próbálkozás és semmilyen értelemben nem várhatom el azt, hogy ő pedig a maximumon felül nyújtson, mert nincs erkölcsi alapom erre......
Kérlek, ezen gondolkozz el és nézz körül a német cégek piacán is, hogy ez hogyan is működik, hogyan is működtetik a sikeres cégeket, ahol a jó munkaerő kincsnek is számít, nem csak robotnak.
....Az, hogy Mi most így jártunk, az nem a butaságunk jele, pusztán nem úgy alakultak a kinti események, mint ahogy azt az ígéretek és a szerződés is mutatták. 1600km-ről nem könnyű okosnak lenni. 6 ember egyszerre nem tévedhet nagyot és egyiket sem tartom buta embernek, hogy meg ne tudna ítélni egy ilyen fontos döntést. Amit Magyarországon hivatalból és emberileg meg lehetett tenni az informálódásra, azt Mi meg tettük és ezen nem is kívánok vitát nyitni, mert értelmetlen lenne.....
Pontosan ezért! Több család exiszteniáját veszélyeztetve vágtatok bele a nagy semmibe! Még cikisebb ha még gyerekek is vannak ezekben a családokban! Most akkor mi is a vége? Hol vannak ezek a családok? Szerintem már induláskor a saját sírukat ásák!....Nem a cég telephelyére, a szomszéd utcába mentünk dolgozni, hanem egy családot, egzisztenciát hagytunk magunk mögött több hétre, vagy több hónapra....Nem is értem a kirohanásod......
Természetesen nem, mert nem értek hozzá! A különbség, hogy én bevallom, s ezért nem is kezdek bele, így nem kerül senki miattam nyomorúságos helyzetbe! Mindig is magunért feleltünk a nejemmel s csak a gyerekeinkért! Másra soha nem is számithatsz...., de nem is vállalom másokért, az életük szervezését!Csak megkérdezném Tőled, hogy voltál-e már vállalkozó, olyan vállalkozó, aki felelősséget érzett a cége és az emberei iránt?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Ne haragudj utobbi idöben ritkan vagyok itt, de erre a vitara marcsak beVéleményem szerint, ha én, mint vállalkozó, felelősségteljesen és törvényesen gondolkodok, akkor érdekem, hogy a dolgozóim eljussanak oda, ahol a pénzt megtermelik a cégem számára.
kell lepnem ,mint munkaltato!
1) milyen hülye megjegyzes ez, "a munkaltato, ha felelössegteljesen es TÖRVENYESEN
hö? mivan, gondolkodik? "Ez valami bolsevik gondolkodas? Mi a szart erdekel engem,
ha igy all a melos a dologhoz, hogy hogyan jut el a munkahelyre. Az 50 millio
nemet munkavallalot a munkaltatoja viszi be a ceges autoval dolgozni,
vagy egy Limousine Servicet bocsajt rendelkezesre?
Van olyan nemet bazog aki 50 meg 100 kilometereket megy a melohelyre es
halas hogy dolgozhat
2) Az, hogy az allitolagos munkaltatotok nektek a kiutat fizette mar gyanut
fogtam volna, mert egy munkaltato sem hülye addig is barmit fizetni, mig nem
bizonyitottal, hogy fasza gyerek vagy es megallod a helyed a melohelyen.
Akkor is kerhetsz de nem követelhetsz, ha bizonyitottal. Nalunk a fiuk nem
laknak messzebb a melohelytöl mint 7-15 kilometer es ugy jarnak be dolgozni,
mint a nemetek szepen beallva a Stauba es nem hallani egy zokszot sem.
3) hogyne adoptalni is fog a munkaltato! Ilyen dumme szöveget marÉn úgy gondolom, hogy ha egy cég nem képes a dolgozóiról gondoskodni, akkor az nem vállalkozás, csak próbálkozás és semmilyen értelemben nem várhatom el azt, hogy ő pedig a maximumon felül nyújtson, mert nincs erkölcsi alapom erre.
reg hallottam. Olyan dolgokat emlegetsz itt amiröl halvany fogalmad nincs,
hogy hogyan is müködik ez nemetorszagban.
A mi dolgozoink a legmesszebb menökig mindent megkapnak a törvenyes
kereteken belül es hadd ne mondjam ugy mi, mint a dolgozoink sikeresen
dolgozunk együtt.
Ha a dolgozoink meg vannak elegedve, mi is meg vagyunk elegedve es
ez el forditva is.
Az, hogy egy nagy szar ceget fogtatok ki nagyon sajnalom, de ne akard a
törvenyeket nemetben megvaltoztatni, mert arra itt vannak ,ha nem is nagyon
okos de kivalasztott emberek.
Elgondolkoztatok, hogy a hiba nem csak a munkaltatonal volt?
Pia? Szart sem ertünk ahhoz amit csinalni kell? Nem ertjük mit mond a
Bauleiter ,mert nemetül beszel?
Tudjuk ezen nem is kell vitazni, hogy vannak simlis munkaltatok is, de vannak
igen sok magyar melosok is akik ugyanazon a Levelen taboroznak!
Nem csak szar munkaltato , de van szar melos is!
Meg kellene hallgatni mind a ket tabort
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- ATI
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
- forrest74
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 6
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
forrest74 írta: Egyet kell hogy értsek prosperussal, mert ha valaki kijön ide dolgozni akkor tudomásul kell vennie, hogy nem a munkáltató van a dolgozóért, hanem fordítva. Ha már munkára jelentkezett az illető, vegye a fáradtságot és az eladható minőségű munka mellett tájékozódjon is a kinti életről és lehetőségekről.
Én még annyit hozzáfúznék, hogy tapasztalatom szerint, ma
otthon a legnagyobb része a munkavállalóknak ellenségnek
tekinti a munkaadót, aki csak "lehúzza", "kizsákmányolja" stb.
a munkaadót, s egy percig sem hajlandók végiggondolni, hogy
minek, mennyi a valós költségvonzata!
DCT
- Toma81
- Látogató
Ez nem érdekli az emberek többségét...A munkáltatóval szemben nem tisztelet van,hanem tartás,ellenérzet.Megváltoztak az értékrendek az utóbbi 8-10 évben.És nem csak az új generációt illetően veszem ezt észre (sajnos).Én úgy látom,rosszabb a helyzet mint gondolnád...de remélem túlzok.