Munkavállalási engedély

• Csopaki
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2304 Írta: Csopaki
Csopaki válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

[quote="Athena"

Nem rég Merkel néni fórumot tartott különbözö országok németországi képviseletével. Söt közleményt adtak ki, miszerint a munkaerö piac megnyitásával 100-140ezer kelet európaira lehet számítani. Pánik keltés... jó elöfeltétele egy esetleges korlátozást bevezetö törvénytervezetnek. Szerintem nyelvi teszt, vizsga lesz a feltétel...[/quote]

Amikor 2004-ben Nagy-Britannia egy bátor és optimista lépéssel egyik napról a másikra teljesen liberalizálta a munkeröpiacát és minden kelet-európai munkavállalót tárt karokkal várt, akkor 2 év alatt több mint 600.000 kelet-európai özönlött oda. Ès ez a statisztika az angol kormány szerint is súlyosan alábelcsült volt, mivel csak azokat tudták számba venni, akik a társadalombiztosítás tagjai lettek, hiszen Nagy-Britanniában ismeretlen fogalom a lakcímbejelentés. Ez a kelet-európai özön az akkori Labour-kormányt majdnem térdre kényszerítette, pedig 2004-ben ott még teljesen volt a lakosság hangulata a kelet-európaikat illetöen mint ma itt Németországban. De ez az rengeteg külföldi - még akkor is, ha EU - még az angoloknak is nagyon sok volt.
Ezt a mai német kormány is nagyon jól tudja és érzi, hogy az újabb külföldi áramlatból nagy "gáz" lehet.
Èn az említett 100-140 ezres számot egyáltalán nem tartom túlzottnak, söt.
Szerintem azonban az új EU tagállamok polgáraival szemben nagyon nehéz lesz bürokratikus korlátokat állítani, mert az EU kínosan ügyel az "antidiszkriminációs" alapelvre. Ezért szerintem necces lesz a tervezett pontrendszert vagy nyelvvizsgakövetelményt ránk is kiterjeszteni, hiszen az már egyfajta diszkrimináció lenne.
Ennek ellenére nincs kétségem afelöl, hogy valamit ki lehet találni, csak az én fantáziám szegényes ezen a téren. Azt meg, hogy a német munkaadó nem vesz fel magyart, mert ellenszenvesek neki a külföldiek, sajnos soha nem fogjuk tudni kivédeni. Ès sajnos attól tartok, hogy már most egyre több németnek (munkaadónak vagy egyszerü állampolgárnak) tele van a hócipöje a sok külföldivel. Ez nem kritika, én ezt egyszerüen így érzem és ezt olvasom/hallom/látom nap mint nap.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 11 hónapja #2309 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Annyit tud nekem valaki mondani, mennyi a különbség (százalékban) a lohnsteuer 1 és a 3 között?

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2312 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

A végén gyakorlatilag semmi. A Stvorauszahlung-nál van különbség. De miért az I-et kérdezed? Házasoknál a III/V vagy IV/IV-et szokták választani.

Több
13 éve 11 hónapja #2315 Írta: Roxa

helga1000 írta: A végén gyakorlatilag semmi. A Stvorauszahlung-nál van különbség. De miért az I-et kérdezed? Házasoknál a III/V vagy IV/IV-et szokták választani.

ÖÖÖ a férjemnek az I-et kínálták be elsőre...aztán a sekretérin kitalálta, ha a feleség és a gyerek is kinn él, de nem dolgozik (mármint én), akkor 3...mi meg örök életünkbe szófogadó magyarok voltunk. :lol:
Azt mondták ez jár(na)

Több
13 éve 11 hónapja #2316 Írta: Roxa

off: amúgy most nézem mikor írtál :ohmy: nem bírsz aludni? :lol:

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2322 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Roxa!

Jól mondták. IV/IV-et akkor szokás választani, ha nagyjából egyformán keresnek, III/V-öt, ha az egyikük jóval többet keres (neki jó a III.). Nem tudom az I. hogyan jutott az eszükbe, az egyedül élö embereknek való (akár házas is lehet, de különváltan élö).

Éjszakai bagoly vagyok.