Munkavállalási engedély

Több
13 éve 11 hónapja #2271 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Athena írta: Sziasztok!
Teljes mértékben el tudom képzelni, hogy egy nyelvtörvénnyel fognak gátat szabni a szabad munkavállalásnak... Pár hónapja már diskurzusok folynak az integráció és nyelvtanulás kérdéséröl. Nem rég Merkel néni fórumot tartott különbözö országok németországi képviseletével.

Május 1-től a német állampolgárokkal egyenlő feltételekkel vállalhatnak munkát Németországban a 2004-ben csatlakozott országok állampolgárai, ez lenne a korlátozás nélküli munkavállalás aminek legkésőbb 7 évvel későbbi bevezetésére kötelezettséget vállaltak 6,5 éve. Persze minden megeshet de szerintem egyértelműen a törököknek van címezve a csomag.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 11 hónapja #2274 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

A törököknek a beilleszkedő csomag van intézve, hogy járassák a gyerekeiket rendesen iskolába, hogy ne legyenek agresszívak és, hogy ne akarják a Németekre ráerőltetni a saját vallásukat, kultúrájukat...
Hogy valamit ki fognak találni az tuti, és én is el tudom képzelni, hogy a nyelvtörvény lesz az.

Helga: Én már ebben a toborzásos izében sem hiszek, mert miközben a bonni munkaügyi központ toborozta a magyarokat Magyarországon, az idő alatt a férjemnek 2x utasították el a munkavállalási engedélyét...hiányszakmában...szóval...

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!

Több
13 éve 11 hónapja #2275 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Roxa írta: A törököknek a beilleszkedő csomag van intézve, hogy járassák a gyerekeiket rendesen iskolába, hogy ne legyenek agresszívak és, hogy ne akarják a Németekre ráerőltetni a saját vallásukat, kultúrájukat...
Hogy valamit ki fognak találni az tuti, és én is el tudom képzelni, hogy a nyelvtörvény lesz az.

Mindig említették, hogy a befogadó ország nyelvét illene megtanulni. Szóval, nem (csak) iskolábajáratásról és hasonlókról volt szó de majd meglátjuk. Én különben a helyükben meglépném. Abból nagy valószínűséggel nem fog sok jó kisülni, hogy elözönli az országot több százezer németül, jobb esetben csak köszönni és megköszönni tudó munkavállaló.

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2276 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Roxa!

Készséggel elhiszem, hogy a férjedet... khm... bántották - európai létére (még ha májusig csak másodrendü is). Ez azonban nem zárja ki, hogy Maliban (hol máshol, mindenki tudja milyen remekül képzett az afrikai munkaerö) EU pénzekböl - mi a szöttyös pár millió EUR) alapítsanak Jobcenter-t, majdnem megütött a guta, mikor olvastam. De van még valahol egy másik is, tán Felsö-Voltában, de nem keresem ki, mert ideges leszek töle.

href.hu/x/dtns

A törökökkel kapcsolatban meg... Az a helyzet, hogy vannak itt Törökországban születettek, akik 30-40 év után alig makognak németül, de általában nem velük van a baj, hanem a második-harmadik generációsokkal, pedig itt jártak iskolába, meg mondták nekik, hogy nem szabad a Klauska fejét ütni. Aztán... No, hozzám is jöttek látogatni, de biztos elkerülte a figyelmüket, hogy nem vagyok itthon :angry: , de azért ök bejöttek. Szóval... én örülnék a legjobban ha sikerülne öket valóban integrálni, de én pesszimista vagyok.

A nyelvtanulás pedig mindenkinek elemi érdeke, de nem hiszem, hogy az EU-n belül ezt értelme lenne kiélezni.

Több
13 éve 11 hónapja #2277 Írta: Roxa

Én sem találom rossz ötletnek egyébként. Hisz gondoljunk bele, nem csak azokban a szakmában van szükség emberre, ahol a legutolsó szempont lehetne a nyelvtudás...
Pl, a legnagyobb kereslet a szociális és az egészségügyi szférában van, aztán tapasztalatból tudom, hogy oda szabad kapaszkodni nyelvtudásban, amikor a szegény ember ápoltja bekerül a kórházba egy gerinctöréssel, ahol is szar esetben épp az ápoló a legközelebbi hozzátartozó, így neki kell aláírni, pl, hogy ápoltja gerincével mit fognak a műtőben csinálni.
Persze ez egy szélsőséges eset, de velem megesett. No meg egy egy egyébként is zavart emberrel megértetni, hogy a pelenkát azért kell felhúzni, mert nincs hova menjen a pisi és nem azért, hogy meleg legyen a heréinek, és nem azért nem megyünk éjszaka az október fesztre, mert éjszaka van, hanem azért mert június van stb...és sorolhatnám.

Törökkel kapcsolatban, pedig sajnos tényleg az egyik legutolsó szempont a német nyelvtudásuk, sokkal előkelőbb helyen áll a stílusuk, és az "érdekes" felfogásuk a világról.

Több
13 éve 11 hónapja #2278 Írta: Roxa

helga1000 írta: Szia Roxa!

A törökökkel kapcsolatban meg... Az a helyzet, hogy vannak itt Törökországban születettek, akik 30-40 év után alig makognak németül, de általában nem velük van a baj, hanem a második-harmadik generációsokkal, pedig itt jártak iskolába, meg mondták nekik, hogy nem szabad a Klauska fejét ütni. Aztán... No, hozzám is jöttek látogatni, de biztos elkerülte a figyelmüket, hogy nem vagyok itthon :angry: , de azért ök bejöttek. Szóval... én örülnék a legjobban ha sikerülne öket valóban integrálni, de én pesszimista vagyok.

A nyelvtanulás pedig mindenkinek elemi érdeke, de nem hiszem, hogy az EU-n belül ezt értelme lenne kiélezni.

Így van, én is azt gondolom, az embereknek maguknak kéne belegondolni abban, ugyan mi a szart fognak Németországban kezdeni magukkal egy gutenmorgennel.
Törököket pedig én is pesszimista vagyok. És ami a legfurább, hogy nem EUsok, és mégis basszus dolgozhatnak, munkához jutnak, lakáshoz, juttatásokhoz stb..és ha erre rákérdezek egy német hivatalnoktól (megtettem legutóbb is a landratsamton) akkor csak rángatják a vállukat, ők maguk sem tudják, hogy a túróban kerülnek ide ezek teljesen hivatalosan :dry: