Munkavállalási engedély

• Csopaki
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2214 Írta: Csopaki
Csopaki válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Roxa írta:
...májusban előbb az arbeitsberechtigungot kell kérni és aztán azzal munkát keresni?

Pontosan!! Illetve munkát azért már kereshetsz elötte is, legyél rajta, érdeklödj, tudakozódj! Igy esetleg már egy elözetes megbeszélést megejthetsz a potenciális munkaadóval és amikor a kezedben van a vadiúj engedélyed, akkor szinte már másnap kezdheted a munkát!:cheer: Minden jót!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 11 hónapja #2215 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

csak mert most fordítva :D Most előbb munkaadó kell aztán nyavalyogni az engedélyért :) Nekem munkahellyel eddig sem volt gondom bevallom :blush:

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2219 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Cosy!

Amiröl te írsz, az egy egészen más szitu. Természetesen ha német állampolgár a családtag, akkor jár..., de kitelepülteknél nem autmatikusan.

Tudnátok esetleg idézni, hogy a Zuwanderungsgesetz melyik paragrafusának értelmében lehet a gyerek iskoláztatása értelmében megkapni a munkavállalásit? Nekem ez kicsit túl egyszerünek hangzik. Akkor csak be kéne itt iratni a gyereket valahova és a szülö megkapja a korlátlan munkavállalásit?:ohmy:
Ez bizony diszkrimináció lenne a többi nem gyerekes munkavállalóval szemben...:sick:
Biztos ez?

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2222 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Izé... Ezt én nem értem. Milyen májusi tumultusról beszéltek? Az ún. "régi" uniós polgároknak nincs szüksége munkavállalási engedélyre. Májusban lejár az "újaknak" is a korlátozás (tehát a magyaroknak is), tehát semmiféle engedélyre nincs szükségük, a hazai munkaerövel azonos feltételekkel vállalhatnak munkát. Már eleve vicces dolog 2010. novemberben 12 hónapos engedélyt kiadni - de úgy látszik rendnek kell lennie. Május után be lehet keretezni, szerintem semmi szükség nem lesz rá többet (ha nem lesz valami nagy hüha), de világosítsatok fel, ha rosszul tudom.

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2223 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Helga!

Igazad van!!! Bár én láttam olyan augusztusban kiállított egy éves munkavállalásit, ahova ahova lejárat dátumának beírták 2011.04.30-at.:cheer: Ez bíztató!!!;)

Több
13 éve 11 hónapja #2224 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Ezért gondolkoztatott el engem is, amit Csopaki írt..én szentül hittem eddig, hogy májustól semmiféle arbeitsberechtigungra nem lesz szükség..gondoltam besétálok egy céghez Grüss Gott Ich suche mir arbeit és ausmaus:D

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!