Munkavállalási engedély
- Athena
- Látogató
13 éve 11 hónapja #2188
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Annyival kiegészíteném a dolgot:
Arbeitserlaubnis-EU= egy foglalkozás egy adott munkáltató által, egy évre szóló korlátozott munkavállalási engedély
Arbeitsberechtigung-EU= egy éves folyamatos legális foglalkoztatás után járó korlátlan munkavállalási engedély
Arbeitserlaubnis-EU= egy foglalkozás egy adott munkáltató által, egy évre szóló korlátozott munkavállalási engedély
Arbeitsberechtigung-EU= egy éves folyamatos legális foglalkoztatás után járó korlátlan munkavállalási engedély
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Roxa
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 25
13 éve 11 hónapja #2193
Írta: Roxa
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
Roxa válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Köszi Helga és Athena...sajna épp ez az, amivel tisztában voltam. A férjem az arbeiterlaubnist kapta határozott időre, 1 évre egyelőre. És ennek utána néztem, hogy akkor jár nekem is, ha már arbeitsberechtigungja lesz, az megy ugye minimum egy év ( bár nem tudom most így akkor valszeg már májusban).
Ezért kérdeztem, lenne-e valamiféle kiskapu addig..
Ezért kérdeztem, lenne-e valamiféle kiskapu addig..
- Roxa
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 25
13 éve 11 hónapja #2194
Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Arbeitserlaubnis-EU és mint tudjuk az első év befristet és adott munkáltatóhoz, helyhez kötött
- Csopaki
- Látogató
13 éve 11 hónapja #2195
Írta: Csopaki
Sajnos igy nem adnak Neked munkaengedélyt a férjed után. Csak ha esetleg találnál magadnak munkát és végigjátszanád a szokásos engedélyeztetési procedúrát. Aminek kb. akkorra érnél a végére, amikor állítólag liberalizálni fogják a munkaeröpiacot. Akkor meg majd elméletileg bemész és automatikusan megadják Neked az Arbeitsberechtigung-EU-t. Tehát, ha vársz, akkor kb. ugyanott vagy, söt elöbbre. Persze, tudom, nyilván senki sem él levegöböl, de erre most sajnos nincs más megoldás:(
Csopaki válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Roxa írta: Ezért kérdeztem, lenne-e valamiféle kiskapu addig..
Sajnos igy nem adnak Neked munkaengedélyt a férjed után. Csak ha esetleg találnál magadnak munkát és végigjátszanád a szokásos engedélyeztetési procedúrát. Aminek kb. akkorra érnél a végére, amikor állítólag liberalizálni fogják a munkaeröpiacot. Akkor meg majd elméletileg bemész és automatikusan megadják Neked az Arbeitsberechtigung-EU-t. Tehát, ha vársz, akkor kb. ugyanott vagy, söt elöbbre. Persze, tudom, nyilván senki sem él levegöböl, de erre most sajnos nincs más megoldás:(
- Athena
- Látogató
13 éve 11 hónapja #2196
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Csopakinak igaza van! Sajnos nincs kiskapu... A németek nem hülyék... nem osztogatják a munkavállalásit családtagoknak sem.
- Tuende
- Látogató
13 éve 11 hónapja - 13 éve 11 hónapja #2199
Írta: Tuende
Tuende válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szia Csopaki,
Aki Németországban él családjával hivatalosan és gyermekük Németországban végzi iskoláit a "zuwanderung Gesetz" álltal megkaphatja a hivatalos munkavállalási engedélyt ha a ZAV ezt ebírálja neki.
Aki Németországban él családjával hivatalosan és gyermekük Németországban végzi iskoláit a "zuwanderung Gesetz" álltal megkaphatja a hivatalos munkavállalási engedélyt ha a ZAV ezt ebírálja neki.