Munkavállalási engedély

• Cindus
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1368 Írta: Cindus
Cindus válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

szia,
hát nem akarlak elkeseriteni, de nekem pl. visszautasitották. jun közepen töltötte ki a ceg reszemre az ehhez szükséges papirokat és szeptember vegen tudtam meg, - de azt is csak ugy miután az itteni család hatalmas cirkuszt csinált a munkaügyinél a telefonban, - hogy visszautasitották. magdeburg volt illetekes a papirok kiállitásában amugy. a terület pedig szálloda. magyarul nem hiányszakma. reméljük te nagyobb sikerrel jársz. üdv. cindus

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 1 hónapja #1370 Írta: szervizes
szervizes válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani hogy mik a hiány szakmák??Vagy esetleg hol lehet utána nézni?
Én autószerelő vagyok komoly szakmai tapasztalattal.Ismerőseim azt javasolták hogy próbáljam meg kint mert nagyon keresett az autószerelő.Valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatba??vagy inkább az építőipart érdemes megcélozni?

Üdv szervizes

Több
14 éve 1 hónapja #1373 Írta: Gega
Gega válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Én már itt vagyok lassan 1 éve, eddig mással foglalkoztam, de most zseretnék a szakmámban elhelyezkedni.
Nyomtatványszerkesztő a végzettségem, 9 éves tapasztalattal és jó referenciamunkákkal rendelkezem. De sajnos csak középfokú az érettségim. Nyelvvizsgám sincs, ennek ellenére folyékonyan beszélek németül, angolul és magyarul. :)
Lehet esélyem? Diploma nélkül, tudom, nehéz, de talán a munkatapasztalat és a referenciák segíthetnek.
Hol lehet amúgy munkavállalási engedélyt kérvényezni?
Köszönöm
Gábor

• Cindus
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 1 hónapja #1374 Írta: Cindus

szia,
a területet nem ismerem, azaz nem tudom, mennyire keresett az adott szakmában a munkaerö, az viszont biztos, hogy elöször egy munkáltatot kell találnod, aki alkalmaz és aki a munkavállalásihoz szükséges nyomtatványt (arbeitsamt-nál beszerezhetö, 2db lap) készséggel kitölti és az egész folyamatot megkérvényezi. Nyelvvizsga nem lényeg, senkit nem érdekel. A végzettséget igazolo papir viszont eddigi tapasztalataim szerint szintén fontos. Üdv.: C

• tovarikati
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 1 hónapja #1383 Írta: tovarikati
tovarikati válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!
Sajnos el kell hogy keseritselek benneteket!2 honapja nincs munkam, mert egyik naprol a masikra elküldtek, mert 2x is elutasitottak a munkavallalsi engedelyem, pedig hianyszakma ez enyem is:apolonö, beteggondozo. Fogalmam sincs mit tegyek! pedig varnak a munkahelyen!
Kinek van ötlele? szivesen vennek minden ötlelet!

• Cindus
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 1 hónapja #1384 Írta: Cindus

Szia Kati,
probáld meg a magán álláshirdetéseket, amelyek nem a munkaügyin keresztül mennek, illetve probáld megbeszélni a munkáltatóval (ha ez eddig még nem történt meg), hogy próbálja meggyözni az arbeitsamt-ot, hogy szakmai tapasztalat miatt van rád szüksége. Attól is függ, hogy az adott helyen ahol vagy mekkora a munkanélküliség, ugyanis, ha magas, akkor a munkaügyi elöször a munkanélkülieket szórja ki, igy a külföldinek sajnos esélye sincs. Üdv.: C