Munkavállalási engedély

• Timsi
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #753 Írta: Timsi
Timsi válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia!

Hát én eddig egy faluban voltam bejelentkezve, még vagyok is, de az magánház volt tehát elég volt bemenni az Amtba,és nem kellett különösebb engedély.

De most meg Dietzenbach-ba Frankfurt mellé szeretnék bejelentkezni, az viszont bérlakás de ott már laknak egy ideje csak pluszba jelentkeznék én is be ismikhez... hát nem tudom remélem nem lesz gáz mert a mostani helyemről ki kell jelentkeznem állítólag sürgösen mert nem tudom beküldeni a papírokat amik kellenek... nah mindegy nekem ez kicsit értetlen....

3 hónap bejelentett lakcím kell h munkát vállalhass, de hogy 3 hónapig kint lehess be kell küldeni ezeket az erlaubnisokat, azokhoz viszont megint munka kell....

nekem ez kicsit hülye rendszernek tűnik :(((

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #754 Írta: yvett
yvett válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia,

ez a 3 honap varakozasi idö nem a munkavallaloknak szol igazabol, hanem ha egy munkaltato bejelenti a munkaügyi hivatalnal, hogy magyar allampolgart foglalkoztatna, akkor 3 honapig keresnek nemet allampolgart ugyanerrre a munkakörre, s ha nem talalnak, akkor jöhet a magyar.
Hat ezert nehez, nem a munkaltato reszesit elönyben nemetet, hanem kötelezik ra, hogy helyivel vegeztesse el a munkat.
Ezert az, hogy 3 honap varakozas utan automatikus munkavallaloi igazolast kap valaki, nagyon erös tulzas.
A legnagyobb problema, hogy a munkaltato sincs mindig tisztaban vele, mi var ra, ha magyart foglalkoztatna.
Ha nincs különösebb magas foku kepzettseged, ajanlom, nezz körül az idösapolas, gondozas területen.
Üdv. yvett

• szoszi74
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #755 Írta: szoszi74
szoszi74 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!
Nekem is a 3 hónappal volt gondom.Ez hál'Isten megoldódott.Ne kérdezzétek hogyan,mert én sem tudom.Egyszerűen elintézték.Viszont,ha valaki első lakcímes,akármilyen becsületes is az illető,olyan dátumot mondjon be,mikor megkérdezik mióta van kint,hogy a 3 hónap beleférjen.A kutya nem fog utána nézni,hogy igaz-e,de nem is tudnak hol utána nézni.Sok minden van,ami nekem sem fér a fejembe itt.A vicc az,hogy a munkáltatók nagy része sem akar németet alkalmazni,mert amit mi magyarok megcsinálunk,az már nekik lealacsonyító és kemény meló.
Szerintem Yvett munkaügyes itt Németországban,mert nagyon képben van. ;)
Maradj még itt közöttünk jó sokáig,mert nagy segítség vagy!
Üdv mindenkinek és KITARTÁS!!!

• Timsi
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #756 Írta: Timsi
Timsi válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia!

Én vmi olyasmit olvastam ezenkívül, hogy ha a munkaadó megtudja indokolni, hogy miért akar engem foglalkoztatni, akkor ezt a 3 hónapot ki lehet kerülni vagy vmi ilyesmi...
Az egyetemet hagyom itt, azért hogy kint lehessek, de nem igazán szeretnék idős ápolással foglalkozni, hát nem tudom miért ennyire bonyolult, azt tudom hogy ha ausbildung helyet kapnék akkor rögtön megkapnám az arbeitserlaubnist, de a legtöbb ausbildung nagyon keveset ad, egyedül én abból 3 évig nem tudok megélni, a dfs-hez pedig csak jövőre szeretnék jelentkezni, mikor már el van simitva minden, és minden megy szépen a maga útján...

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #757 Írta: yvett
yvett válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia szöszi,

ez azt jelenti, hogy kaptal munkavallalasi engedelyt?Ha ez ilyen siman ment, minden elismeresem!
Üdv.yvett

• szoszi74
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #761 Írta: szoszi74
szoszi74 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Yvett!
Na,azért ott még nem tartok,sajnos!De most már azon nem tudnak kötözködni,hogy nem vagyok itt 3 hónapja.Holnap megyek Darmstadtba a magyar-német egyesülethez,hátha...Egyébként tudom ajánlani mindenkinek,aki ezen a környéken lakik,de biztosan van több irodájuk is szerte Németországban.Nagyon segítőkészek,akár munkáról,szállásról,papírügyekről legyen szó.A pontos honlapcímük (ahol telefonszám,cím,e-mail is fel van tüntetve),ha valakinek esetleg szüksége lenne rájuk:www.dug-darmstadt.de
Még annyit róluk,hogy magyarul csevegnek,talán sok emberkének számít valamicskét.Én úgy tudtam velük felvenni a kapcsolatot,hogy üzenetrögzítőre beszéltem (MAGYARUL!!!) és másnap vissza is hívtak,holnap pedig megyek is.Ha valamire való infot tudok begyűjteni holnap,leírom majd ide,hiszen soha nem lehet tudni,ki jár majd még erre.Nem szabad feladni,mert a megoldás mindig megvan,csak rá kell találni.Ez természetesen mindenkinek szól!
Üdv:szöszi