Munkavállalási engedély

• agi1127
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #772 Írta: agi1127
agi1127 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Nekem is lenne nehany kerdesem.

Engem felvettek Nemetorszagban egy ceghez dolgozni, ott csinaltam naluk a szakmai gyakorlatomat (3,5 honap - bejelentett lakcim)es most visszamehetek rendes alkalmazottkent.

Viszont meg nem, beszeltünk a reszletekröl, erre a napokban kerül majd sor, de abban egyeztünk meg, hogy augusztus 2-an kezdek.

A kerdesem az lenne, hogy nekem is 3 honapot kell majd varnom a munkavallaloi engelyre? Azt nekem kell megszereznem, vagy a ceg is elintezheti helyettem? A diplomamat le kell forditatnom? Ha megindolokjak, hogy en miert vagyok alklmasabb az allasra, mint egy nemet, akkor nem lehet, hogy gyorsabban megkapom az engedelyt?

Elöre is köszönöm a segitseget.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #773 Írta: yvett
yvett válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia,

nagyon valoszinü, hogy rögtön munkaba allhatsz es a ceg fogja intezni, vagy mar folyamatban van. Diplomas vagy, fiatal, pont ilyeneket varnak.
Azert szeretnem, ha valaki leirna, hol, melyik hivatalban allitjak, hogy 3 honap ittartozkodas utan munkavallalasi engedelyt kap itt egy magyar allampolgar.
Üdv. yvett

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #774 Írta: yvett
yvett válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Brigi,

nyelvtanulashoz kerdezd meg a helyi Ausländeramt-on, hogy reszt vehetsz-e integracios nyelvtanfolyamon,-ez a legolcsobb, viszont vegig kell jarni.
Ha nem, akkor a legközelebbi Volkhochschule utan erdeklödj.
Munkahoz pedig keresd meg a helyi Arbeitsamt-ot es kerdezd meg, vallalhatsz-e rövidebb idöre szolo (3-6ho, semmikepp nem egy ev!) hatarozott idejü szerzödessel munkat.
Ha igen, akkor kezdj el allaskeresessel foglalkozni!
Sok sikert, yvett

Több
14 éve 4 hónapja #789 Írta: zolo85
zolo85 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia

Az első fontos dolog,hogy az ideiglenes engedély
nem csak határozzot időre szól,hanem meghatározott
munkáltatóra is.Tehát ha munkáltatót akarsz váltani akkor új engedély kell hozzá.Hogy az 1év elölröl kezdődik e azt nem tudom konkrétan de szerintem nem.

Több
14 éve 4 hónapja #816 Írta: vicim2
vicim2 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!
Végig olvastam újként a fórumot, de nem mindent értek. Lassan lejár a 3 hónap, hogy itt élek, több munkahelyet is találtam, de engedély még sehol.Azt mondták, hogy a vendéglátásban és az iparban könnyen és hamar megadják; a gond csak az, hogy a munkáltatóknak sokba kerül és sok idő. Nekem 3 hetet mondtak, mire megérkezik a válasz, legutóbb a szokásos - német munkaerőt részesítünk előnyben- szöveggel utasítottak el, pedig minden stimmelt a munkaadónál. Megkérdeztem, ha 400Eu-Basis munkát találok akkor mi a helyzet, az nem jó, mert nem fedezi a megélhetést, tehát zsákutca. A vállalkozóival egy gondom van(utána érdeklődve) csak 1 tevékenységi kört jelölhetsz be, és kérdéses, hogy abban hogyan tudsz érvényesülni. Diplomám szerint tanár-tanító vagyok, de ebben nem is gondolkodom itt, inkább Hausfrau privátházaknál, szobalány vagy gyerekfelügyelő, amikben keresgélek, és a konyhai kisegítő, de sajnos eddig csak falakba ütköztem. Ha valakinek van valami jó ötlete szívesen fogadom.Előre is köszönöm a segítséget, sok sikert és kitartást - az nagyon kell!
Üdv Vicim

• Katie
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #817 Írta: Katie
Katie válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Helló Mindenki!

A következőt szeretném megtudni: ha valaki német cégnél, német alkalmazásban áll, akkor mennyi az órabére egy vasipari munkásnak? Esetleg, ha volna olyan köztetek, aki a Caterpillar-nál dolgozik és Ő írna pár sort, hogy mennyi az annyi, azt nagyon megköszönném. Kíváncsi vagyok, hogy az itthoni bér mennyivel kevesebb, mint a kinti.

Válaszotokat előre is köszönöm szépen!

Üdv.! :cheer: