Munkavállalási engedély

• Timsi
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 5 hónapja #746 Írta: Timsi
Timsi válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok! Most találtam ezt a fórumot, és szeretném a segítségeteket kérni!

Régóta tervezem, hogy Németországba költözöm az érettségi után. Most, hogy sikerült befejeznem a gimit, meg is tettem a szükséges lépéseket, de még sem olyan egyszerű a dolog mint ahogy gondoltam.

2 hónappal ezelőtt bejelentkeztem barátnőmékhez és most jött a papír, hogy be kell küldenem a munkavállalási engedélyt stb..de mivel még munkám nincsen ezért munkavállalási engedélyem sincs. Ha nem kapok munkaszerződést hamarosan akkor ki kell, hogy jelentsenek, mert ez így illegális. A Frankfurti reptérre már több helyre írtam Bewerbungot,barátnőm apujának az élettársa pedig megígérte hogy segít állást találni ott, mert ott dolgozik, de nagyon félek hogy elutasítanak, mert hiába van abim és 3 nyelven beszélek, a németeket részesítik elönyben.
Ha akad is aki alkalmazna, akkor meg heteket kell várni erre a munkavállalási engedélyre. Az álmom, hogy a reptéren dolgozhassak és később ott szeretnék ausbildungot csinálni a légiforgalomirányítókhoz, vagy pedig duales studiumot. De kezdek elkeseredni.. nem tudom milyen esélyeim vannak, miben bízzak....olyan sok magyar kint él... ti jártatok már ilyen cipőben? tudtok valami tanácsot adni, van esetleg valakinek tapasztalata ebben a témában?
Kérlek írjatok, köszönöm szépen!!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• szoszi74
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 5 hónapja #748 Írta: szoszi74
szoszi74 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Timsi!
Nagyon érdekes az eseted!Én pont a cipőnek a másik fele vagyok!Én is bejelentkeztem több,mint egy hónapja.Munkahelyem lehetne,már dolgozhatnék is,de nem adnak munkavállalási engedélyt,mert minimum 3 hónapos bejelentett lakcímmel kell rendelkeznem.Most már végképp nem értek semmit!Téged azért zaklatnak,mert be vagy jelentkezve 2 hónapja,nekem nem adnak mert nincs 3 hónapos itt-tartózkodásim.Figyeld a fórumot,mert járnak itt olyan emberkék,akik nagyon képben vannak. Kaptam én is ötleteket,talán hasznát is tudom venni.Egy tipp:a www.aszf.hu oldalon vannak álláshirdetések,ha nem is az álmodnak megfelelőek,de ugródeszkának megfelelnek,valamint fel tudod tölteni az önéletrajzodat is, hátha tudnak segíteni.
Nagyon sok sikert és kitartást!!!!
Üdv: Brigi

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #749 Írta: yvett
yvett válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia,

jelentkezzel egyetemre, esetleg nezz utana, milyen mas kepzesi lehetöseg van, ami mar jogosit az ittartozkodasra.
Kerdezd meg az Arbetsamt-on, es vedd fel a kapcsolatot a repülötarsasaggal is. Az biztos, ha egyetemre jelentkeznel, az feljogosit nemcsak a tartozkodasra, hanem munkavegzesre is.

Üdv. yvett

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #750 Írta: yvett

Sziasztok,

senki nincs egyik fel cipöben sem, csak ugy tünik.
Egy jogszabaly van az ittartozkodasra;
-ha valaki 3 honapon tul szeretne Nemetorszagban tartozkodni, szüksege van a bejelentett lakcim mellett egy "Freizügigkeitbescheinigung"-ra. De ahhoz, hogy ezt valaki megkapja, kell, hogy legyen munkaja; vagy munkaadon keresztül vagy vallalkozokent.
Amugy ezt a papirt tölem meg hivatalos helyen nem kertek, de ha nincs, ill. nem adhato ki, mert nincs munkahely, akkor illegalis az ittartozkodas.
Ez alol cak akkor van kivetel, ha az illetö igazolni tudja, hogy rendelkezik akkora vagyonnal, mas forrasbol szarmazo jövedelemmel, ami fedezi az itteni megelheteset, betegbiztositasat.

Üdv. yvett

• Timsi
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #751 Írta: Timsi
Timsi válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Köszönöm szépen a segítséget! Azt szeretném kérdezni még, hogy milyen anyagi vonzata van ezeknek a papíroknak a kiváltásának?

Kell egyáltalán fizetni?

Illetve most szerdán mehetek állásinterjúra a reptérre, kijelentkezem a mostani bejelentett lakhelyemről, bejelentkezem frankfurtba, várnak addig ameddig megkapom a munkavállalásit a hivatalban? végülis 3 hónapja még nem vagyok bejelentve , jul 14én lesz 3 honapja.

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #752 Írta: yvett

Szia,

a Freizügigkeitbescheinigung nem kerül penzbe es barmelyik Bürgeramt-nal kivalthato, Frankfurtban több is van.
Ma epp tapasztaltam, hogy mar a bejelentkezes lakasba sem olyan egyszerü, mint regen volt. Kell vinni egy irasbeli engedelyt a berbeadotol,- legalabbis Frankfurtban. A bejelentkezes regen ingyenes volt, most nem tudom, van-e illeteke.

Üdv. yvett