Munkavállalási engedély

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #763 Írta: yvett
yvett válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia szöszi,

akkor a neheze meg mindig elötted van, de kitartas.
A darmstadtiakra majd en is ranezek, hatha tudnak valami erdekeset.
Intezed a munkavallaloit?
Üdv.yvett

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 4 hónapja #764 Írta: Tomek
Tomek válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha van diplomám, akkor is kell-e munkavállalási? Vagy mik a feltételei annak, hogy Németországban dolgozzam?
Szállás és munka keresésnél, hogy érdemes elindulni, hol keresgéljek?
Elsősorban München környékén szeretnék dolgozni. Még nem laktam/dolgoztam külföldön.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Tomek

• Cindus
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #766 Írta: Cindus
Cindus válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Tomek,
Momentán minden esetben kell Németországba munkavállalási, ez független a diplomától. Különösebb feltétele nincs, hogy itt dolgozz, csupán annyi, hogy munkát kell találni. Munkakereséshez hasonló forrásokat használj, mint otthon, azaz állásközvetítők oldalai, helyi újságok. Üdv.: Cindus

• thomasplavecz
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja - 14 éve 4 hónapja #767 Írta: thomasplavecz
thomasplavecz válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Takarító személyzet, villanyszerelő, korház személyzet, sofőr, géplakatos, egészségügyi szakember, szakások, raktározási menedzser, szállítmányozási dolgozók, könyvelők, IT szakemberek szintén keresettek. Irodai dolgozók, kereskedelmi munkavállalóknak az építő iparban is jó kilátásaik vannak a munkahely találásban. Üzemi dolgozók, gépkezelők valamint gazdaságban dolgozókra is szükség van. Szakemberekből szintén igen nagy a hiány. Például hajózási társaságok képzett menedzsment munkatársakat (fedélzeti tisztek, mérnök tisztek) keresnek. Továbbá kevés a munkaerő orvos tanácsadó és mérnök (elektronikus és mechanikus), csak úgy mint IT szakemberek (szoftver fejlesztők, IT projekt menedzserek és tanácsadók) területeken
A munkakeresés Németországban c. cikkben és az Állásparadicsom modulban rengeteg állásajánlat található.
A következő linken 130 szakma leirását és bérmegjelölését találhatja meg:
www.bewerbungsratgeber24.de
A fenti linkeken találhatsz munkát.

• szoszi74
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #769 Írta: szoszi74
szoszi74 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Yvett!
Próbálom intézni a munkavállalóit,igen,csak egy ördögi kör!Előbb munka,utána engedély,de szorít az idő (ugye a 3 hónap miatt :) ). :) A McDonald's nekem teljesen jó lett volna ugródeszkának,mivel csekélyke a német nyelvtudásom,oda pedig nem feltétel.1 hete pedig meggondolták magukat,mégis kérik.A párommal most arra gondoltunk,hogy keresünk nyelvtanfolyamot,mert ugyan felszerelkeztem mindenféle könyvekkel,szótárakkal,programokkal,de az mégsem ugyanolyan.Tanultam 2 évig németül,de az még az őskorban volt és sokat felejtettem.Bár mondhatom,itt nagyon gyorsan jönnek vissza az elfelejtettnek hitt tanulmányaim.De elkeseredve nem vagyok,mert élek,tudok mozogni és előbb-utóbb úgyis sikerülni fog.Mindent lehet,csak akarni kell...
Üdv:Brigi
Ui:Köszi,hogy körülnézel!!!

• Timsi
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #770 Írta: Timsi
Timsi válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok! én csütön megyek állásinterjúra, kiváncsi vagyok mi lesz...remélem összejön! nekem a 3 honap mar meglesz lassan, de nem tudom kiadják-e az engedélyt.... ez egy részmunkaidös munka lenne lehet arra megadják. sztetek?

üdv, Timi