Munkavállalási engedély

• reptet
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 3 hónapja #832 Írta: reptet
reptet válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Hát nálam az a helyzet, hogy 1 éve vagyok itt mint önkéntes és ahol dolgozom felajánlottak nekem egy munkát. Már voltam az Arbeitsamt-nál és már ki is vannak töltve a papírok és az én helyzetemben nem vizsgálódhat a német Arbeitsamt, hogy valakit ide keressenek a helyemre mert a főnököm nem kér belőle ezért írt rólam kb 2 oldalas "dicsőítő" szöveget és ezzel megyek majd hétfőn vissza. Amikor elsőnek voltam nagyon unszimpatikus volt az az ember aki ott ült és azt mondta nekem, hogy ha nem lesz lakásom akkor biztos, hogy nem kapom meg mivel én most az intézményben lakom....na de én erre hirtelen találtam egy lakást és már holnap alá is írom a szerződést és ezt is viszem ennek a német emberkének... Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor kapom meg a munkavállalási engedélyt, mert szept. 1-től munkába kell állnom... Nem tudja valaki, hogy ebben az esetben mennyi idő alatt kaphatja meg az ember.....Remélem minden rendben lesz. Ezt azért írtam így le, hogy hátha valaki is hasonló cipőben járt/jár.. és akkor leírná amit ő erről tud....

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 2 hónapja #1086 Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Szöszi!
Sikerült intézned Darmstadtban valamit !Mert ez engem is érdekelne!4
Üdv:Erika

• Cindus
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1101 Írta: Cindus
Cindus válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia,
nekem mindig 2 hetet mondtak a munkavallalásira, mindenem megvolt, csak erre vártam. Az egész tavasz óta huzodott, mire most a napokban visszautasitották, ráadásul ugy, hogy a munkavállaló fenntartotta nekem a helyet, mellette pedig németeket is alkalmazott. Talán neked szerencséd lesz, nekem mindenesetre nincsenek jo tapasztalataim.
Üdv.: cindus

• reptet
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1105 Írta: reptet
reptet válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Helló!! Én megkaptam, de hogy 3 nap alatt a nagyfőnök felhívta a munkaügyit és mi történt másnap már ki is postázták és már a szerződésemet is aláírtam ezért szept. 1-től mehet tovább munka!!! De tudni kell, hogy ha a német akarja, hogy ott dolgozz és ő segít akkor sikerül mert a munkaügyi nem sokat tud ellene tenni ez a "Prüfung" amiről meg beszélnek nagy hülyeség!! na sok szerencsét mindenkinek!!
Üdv

• szoszi74
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1109 Írta: szoszi74
szoszi74 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Erika!
Leginkább semmit sem sikerült intéznem Darmstadtban.A szervezet,amiről írtam kultúrális szerv.,nem foglalkoznak ilyesmivel.Jelen pillanatban ott tartok,hogy 400eurobasison dolgozom.Én annyiból könnyebben vagyok,hogy a párommal élünk kint,így egyenlőre van időm kivárni a májust,amikor talán könnyebb lesz.Ahogy yvett is írta:ha német háztartásban vagy idősgondozásban sikerül munkát találnod könnyebben megadják az engedélyt,mert kiváltod a németet az otthoni melóból,így ő tud dolgozni.Persze más kérdés,hogy nem is szeretik őket a nagyon húzós munkákra alkalmazni,mert vagy hamar ott hagyják vagy nem végzik el rendesen a munkát.A másik könnyebb út:a leendő munkáltatód, ha ír egy olyan levelet,hogy igenis Te kellesz neki, mert RÁD van szüksége,valóban hamar megadják.De ezt olvashattad másoknál is.
Sok sikert és ne add fel,mert két egyforma eset úgysincs.Hátha...
Üdv:Brigi

Több
14 éve 2 hónapja #1113 Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia!
Köszönöm itt Darmstadtban vagyok ,azért kérdeztem !
Nagyon köszönöm válaszod!!!!
Üdv?Erika