Munkavállalási engedély
- Gega
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 1 hónapja #1385
Írta: Gega
Gega válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szia!
Köszi a választ.
Azt is hallottam, hogy természetesen a németeket részesítik előnyben, és a munkáltatók csak akkor alkalmazhatnak külföldit, ha megindokolják alaposan, hogy miért nem tudja az adott munkáét egy német elvégezni.
De ez érthető is, és jó hogy így védik a német munkavállalókat.
A szakmám elég speciális, bár sokan vannak, de szerencsére nekem jók a referenciáim, és már 8 éves tapasztalatom is van.
Most amúgy lehet hogy találtam egy céget, Kelet-Európába is dolgoznak, és kell magyar nyelvtudás. Itt előnyben leszek.
Üdv.
Gábor
Köszi a választ.
Azt is hallottam, hogy természetesen a németeket részesítik előnyben, és a munkáltatók csak akkor alkalmazhatnak külföldit, ha megindokolják alaposan, hogy miért nem tudja az adott munkáét egy német elvégezni.
De ez érthető is, és jó hogy így védik a német munkavállalókat.
A szakmám elég speciális, bár sokan vannak, de szerencsére nekem jók a referenciáim, és már 8 éves tapasztalatom is van.
Most amúgy lehet hogy találtam egy céget, Kelet-Európába is dolgoznak, és kell magyar nyelvtudás. Itt előnyben leszek.
Üdv.
Gábor
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Augsburg
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
14 éve 1 hónapja #1410
Írta: Augsburg
Augsburg válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
nem fontos itt a diploma, vagyis ha nem itteni a diplomád akkor ugysem sokat számit.
munkát ugy tudsz kapni ha keresel valamit s utána a munkáltató beadja a munkavállalási kérelmet a munkaügyi központban. először 1 évre tudod megkapni. jövőre májustol viszont meg kell adniuk itt a munkavállalásit mert elvileg nem huzhatják tovább.jogilag
munkát ugy tudsz kapni ha keresel valamit s utána a munkáltató beadja a munkavállalási kérelmet a munkaügyi központban. először 1 évre tudod megkapni. jövőre májustol viszont meg kell adniuk itt a munkavállalásit mert elvileg nem huzhatják tovább.jogilag
- TomTemplar
- Nem elérhető
- Junior Member
- Alles im Lot
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 1 hónapja #1433
Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Sziasztok!
Úgy olvastam, hogy ha valaki Magyarországon felsőfokú iskolai hallgató, akkor 3 hónapot engedély nélkül dolgozhat Németországban, szakmai gyakorlatszerzés címén. Erről mit tudtok? Hogy és hol lehet ezt intézni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Úgy olvastam, hogy ha valaki Magyarországon felsőfokú iskolai hallgató, akkor 3 hónapot engedély nélkül dolgozhat Németországban, szakmai gyakorlatszerzés címén. Erről mit tudtok? Hogy és hol lehet ezt intézni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
- Csopaki
- Látogató
14 éve 1 hónapja #1434
Írta: Csopaki
Csopaki válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szerintem ìgy sem tudod megùszni az engedèlyeztetèst. De sokkal jobb, ha Te magad vègigolvasod az erre vonatkozò jò bonyolult szabàlyozàst pl. itt:
www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...ogene-Praktika-i.pdf
www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...ogene-Praktika-i.pdf
- TomTemplar
- Nem elérhető
- Junior Member
- Alles im Lot
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 1 hónapja #1437
Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Köszönöm a linket! HAsznos dokumentum és a végén helyet kaptak a szükséges formanyomtatványok is.
- VCs81
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 1 hónapja #1439
Írta: VCs81
VCs81 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Sziasztok!
Most olvasom a munkavállalással kapcsolatosan a fórumot. Az igaz, hogy nem csak a szakmádban tudsz elhelyezkedni, ha van szakmád és még mellé diplomád is?
Nagyon érdekelne a dolog, mert lassan 2 éve vagyok itt, a nyelvet nagyon jól beszélem, de sajna engedélyem még nincs, mert eddig csak tanultam, de mostmár szeretnék dolgozni is.
Az Arbeitsagenturnál nekem azt mondták, hogy csak a saját szakmámban dolgozhatok, mert különben esélyem sincs arra, hogy engedélyt kapjak.
Mert gondoltam, hogy a tanfolyam mellett, ami csak fél napos volt mindig, hogy elmegyek pl. McDonald´s vagy has9onló helyre dolgozni. A hölgy azt mondta, hogy ahhoz "überqualifiziert" vagyok, így nincs esélyem, mert azt a munkát német, iskolát nem végzett munkanélküli is el tudja végezni.
Amúgy bankszakmait végeztem és közgazdasági fösulit.
Most olvasom a munkavállalással kapcsolatosan a fórumot. Az igaz, hogy nem csak a szakmádban tudsz elhelyezkedni, ha van szakmád és még mellé diplomád is?
Nagyon érdekelne a dolog, mert lassan 2 éve vagyok itt, a nyelvet nagyon jól beszélem, de sajna engedélyem még nincs, mert eddig csak tanultam, de mostmár szeretnék dolgozni is.
Az Arbeitsagenturnál nekem azt mondták, hogy csak a saját szakmámban dolgozhatok, mert különben esélyem sincs arra, hogy engedélyt kapjak.
Mert gondoltam, hogy a tanfolyam mellett, ami csak fél napos volt mindig, hogy elmegyek pl. McDonald´s vagy has9onló helyre dolgozni. A hölgy azt mondta, hogy ahhoz "überqualifiziert" vagyok, így nincs esélyem, mert azt a munkát német, iskolát nem végzett munkanélküli is el tudja végezni.
Amúgy bankszakmait végeztem és közgazdasági fösulit.