Munkavállalási engedély

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja - 13 éve 11 hónapja #2237 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Viszont, ez egy friss - még meleg - szabály. 2011. január 1-töl szezonmunkásoknak (mezögazdaság, erdögazdálkodás... azaz free spárgaszedés) nincs szükségük munkavállalási engedélyre.
http://goo.gl/eZTnE

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2238 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Helga!

Köszi az infókat! Ez jó hír. Mondjuk eddig is könnyített munkavállalásit kaptak a szezonosok, de ohne munkavállalási még szuperebb ;)

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2241 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Athena!

Persze, mindenki tudja, hogy merö formalitás volt eddig is - német munkavállalókat úgysem találtak, vagy 2 nap múlva vinnyogva menekültek. De a hivatalok hajlamosak a szivatásra, ahol bármi apró lehetöséget látnak rá.

Nekem pld. most az a harcom, hogy felhívtam az ABH-s nöt, hogy mondja meg nekem mit kell benyújtanom a FreizügG/EU §5 / 6 alapján a Bescheinigung-hoz. Formalitás. Erre elmagyarázta nekem, hogy áhhhh nem is kell az nekem, minek is és csak nem adta elö mi kell hozzá (már régesrégen jogosult lennék az állampolgárságra is, de nem kell, csak ez a kis vacak papír), más helyeken ki van téve a felsorolás a hivatal weboldalára. Ha lesz idöm - most már csak karácsony után - belovagolok oda egy fényképpel és közlöm, hogy 10 napon belül (ugye unverzüglich!) adja ki vagy úgy megSOLVIT-ozom, hogy arról koldul :evil: . De teljesen feleslegesen mennek bele ilyen harcokba, ha a kuncsaft jogosult valamire, de az apparátcsikvérük nem hagyja öket nyugodni. De ha harc, akkor legyen harc, mit Vergnügen.

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2242 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Ismerös!!! Ezek a Beamte-k. Annak örülnek, ha beleköthetnek valamibe, vagy röhöghetnek rajtunk. Na de tarts ki, meglesz az!!!;)

• Tuende
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2245 Írta: Tuende
Tuende válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Tegnapi nap folyamán felhívtam a Zav -ot és beszéltem egy bizonyos Fr.Schmidt-el,aki közölte hogy "allgemein"azaz minden olyan munkavállaló vállalhat munkavállalási papírok nélkül munkát aki szezonra szeretne menni(3-6hónap max)2011.01.01-től.
Áprilistól hogy kiszürjék az áradatot,folyik egy nyelvtörvény előkészítése amely megakadályozza azt hogy ellepjék a német nyelvű területeket a kelet európai munkavállalók.
Így azok akik ki szeretnének menni,szerintem,tanuljanak német nyelvet.

Több
13 éve 11 hónapja #2246 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Na ez már legalább azoknak jó hír akik valóban csak pár hónapos szezonmunkára szeretnének kimenni!
A nyelvtörvénnyel kapcsolatban meg szerintem csak annyit, hogy törvény ide vagy oda, aki nem beszél, nem fog tudni dolgozni, egyszerűen, mert nem értené meg a feladatait egy állandó munkahelyen. Mert ugye a spárgaföldön nincs sok társalogni való, de mondjuk egy öregek otthonában már van bőven mit motyogni az adott ország nyelvén...

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!