Munkavállalási engedély

• Tuende
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2247 Írta: Tuende
Tuende válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Igen igazat adok neked!De sajnos lesznek olyanok akik azt hiszik megnyílik a "KÁNAÁN" mert leomlottak a Falak amik ide láncolják Őket...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Csopaki
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2256 Írta: Csopaki
Csopaki válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Elnézést szeretnék kérni, ha egy tegnapi bejegyzésemmel valótlant állítottam volna. :huh: Azt írtam ugye Roxának, hogy 2011 május 1 után adnak majd neki egy Arbeitserlaubnis EU nevü korlátlan munkaengedélyt, aminek e beszerzése formaság, mert magyar állampolgároknak alanyi jogon járni fog. Utána írtátok, hogy még ez sem kell majd. Remek.
Az én állításomat az itteni önkormányzat dolgozájával folytatott beszélgetésemre alapoztam, aki azt állította, hogy valamilyen papír a magyaroknak mindig kell majd, akkor is, ha annak beszerzése majd egy formaság lesz. Arra utalt, hogy ugyanúgy lesz, mint a "Freizügigkeitsbescheinigung-EU", ami szinén egy elég értelmetlen dolog, hiszen azzal igazolod, hogy mint magyarnak jogod van itt lenni, miközben ezt esetleg az útleveleddel is igazolhatnád. Ez volt az információs hölgy eszmefuttatása.
Száz szónak is egy a vége: ha én tévedtem, örülök, mert azt jelenti, hogy egy körrel kevesebbet kell majd futni a rendkívül túlburjánzó német bürokrácia titokzatos erdejében!:woohoo:

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2265 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

@Tuende:

Azért megnézném, ahogy a spárgaföldön német gyorstesztet tartanak B) vagy Goethe Intstitut-os vizsga kell nekik 160-ért? Ehhhh... Egyrészt jó, hogy forszíroznák a nyelvtanulást, másrészt nem tudom van-e ilyesmihez egyáltalán joguk. Amúgy arra már rég rájöttem, hogy amit egy ügyintézö mond vagy gondol nem mindig lehet adni...

@Csopaki:

Minél kevesebb dologba tudják beütni a hivatalnokorrukat, annál jobb :sick: .

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2266 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Teljes mértékben el tudom képzelni, hogy egy nyelvtörvénnyel fognak gátat szabni a szabad munkavállalásnak... Pár hónapja már diskurzusok folynak az integráció és nyelvtanulás kérdéséröl. Nem rég Merkel néni fórumot tartott különbözö országok németországi képviseletével. Söt közleményt adtak ki, miszerint a munkaerö piac megnyitásával 100-140ezer kelet európaira lehet számítani. Pánik keltés... jó elöfeltétele egy esetleges korlátozást bevezetö törvénytervezetnek. Szerintem nyelvi teszt, vizsga lesz a feltétel... Kb. mint az egyetemen a DSH, csak gondolom nem olyan magas szinten. Viszont kíváncsi vagyok arra, mit csinálnak pl. velünk, akik itt élnek és dolgoznak több mint öt éve és képzést is végeztek itt. Tölünk is megkövetelik majd a nyelvvizsgát? Nem lenne egészen fair...
Persze ez csak feltételezés. Remélhetöleg nem lép életbe semmilyen korlátozás senki számára és május 1-töl fellélegezhetünk. Èppen eleget vártak az új EU tagállamok...

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2267 Írta: helga1000

Hát... Én baromi mérges lennék, ha elkezdenének trükközni. Egyrészt ugye folyamatos a jajgatás, hogy én nem tudom mennyi szakember hiányzik (akkor talán nem Afrikában kellene toborozni, mint ahogy EU-s pénzekböl teszik!), másrészt föleg a nyelvtudást nem igénylö munkák eleve olyanok, hogy a németek nem vállalják el, akkor nekem olyan a helyezet, hogy az egyik kezük nem tudja mit csinál a másik. Annyira felesleges a riogatás, mint annak idején a 23 millió románnal...

A másik vicces dolog, hogy nekem max. angol nyelvvizsgám van, németül meg egyszerüen tudok (naponta X emberrel beszélek, levelezek), a hülye is hallja, nehogymá pár szár EUR-ért kelljen vizsgáznom :woohoo: , mert ök rettegnek.

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2269 Írta: helga1000

Egyébként, ha bevezetnének egy ilyen rendelkezést, akkor igenis elvárom a magyar kormánytól, hogy hasonló intézkedéseket hozzon a Magyarországon munkát vállaló németekkel kapcsolatban. Tudom nem lesz egy óriási szám, de egy jó kis Telekom vagy Mercedes potentát biztos örülni fog a magyar nyelvleckének B) .