csillagsebék esélyei

Több
12 éve 2 hónapja #13958 Írta: csillagseb
csillagsebék esélyei téma létrehozva csillagseb által

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam a fórumot, gondoltam ideje aktívvá válni.
Elég nagy rá az esély, hogy hamarosan, úgy fél év múlva itt hagynánk szerény kis hazánkat.
Csak dióhéjban rólunk: ha minden jól megy, fél éven belül kézhez kapom a BSc diplomámat, mégpedig geográfus szakon. Nem egy tipikus menő-jól-fizető-szak, de én szeretetből választottam, szeretetből tanultam végig (5-ös átlaggal..) és halvány fogalmam sincs, hogy kint mire mennék vele. Két középfokú nyelvvizsgám van, angol és német, de a németet próbálom még feljebb tornászni. Nagy szerencsém, hogy mindig is szerettem az idegen nyelveket, tehát nem muszájból tanulom, érdekel is.
Párom 30 éves, autószerelőként dolgozik, jó 10 éves tapasztalat van a háta mögött, elsősorban Opel-Chevrolet márkaismerettel. Nyelvtanulás folyamatban.
A kérdés ismert: szerintetek milyenek eséllyel indulunk így?
Előre is köszönöm mindenkinek, aki fáradságot nem kímélve írna pár sort, véleményt!

Mindenkinek szép napot!!! :)
Üdv, Judit

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hete #17518 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: csillagsebék esélyei

csillagseb írta: 1/....halvány fogalmam sincs, hogy kint mire mennék vele.

2/ Párom 30 éves, autószerelőként dolgozik, jó 10 éves tapasztalat van a háta mögött, elsősorban Opel-Chevrolet márkaismerettel. Nyelvtanulás folyamatban.

3/A kérdés ismert: szerintetek milyenek eséllyel indulunk így?

Kedves Judit!

1/ Sajnos nekem sincs erröl fogalmam, mert nagyon speciális a végzettséged. Ehez a szakma szeretete nem elégséges!
2/ Párod (férjed?) esélye sem kecsegtetö. Fiam 31 éves, pontosan azért változtatott szakmát mert jólképzett autoszerelöként is nehezen és csak korlátozott idöre kapott állást! Itt nem derül ki ugyan az irásodból, hogy csak igy dolgozik vagy a szakmája e, de ebböl a szempontból ez valóban mindegy!
3/ Szerintem ne induljatok el! Pláne ne ha nem vagytok házasok, mert itt kint az élettársi kapcsolat nem számit, igy ha még munkát is kapnátok, rossz adócsoprtba kerültök!

Tipp: ha geográfus vagy akkor probálkozz ásatásoknál, régészetnél vagy ha nagyon külföld, a célotok, akkor Norvégia vagy Canada a jó neked az olajkutatásban minden szakembert felszippantanak a cégek! Németországnak csak egy oljafuró tornya van az északi tengeren!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csillagseb

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hete #17532 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: csillagsebék esélyei

A geografia eleg altalanos megnevezes. Volt valami specialis szakosodasod? Eleg sok minden lehetseges, de amit en latok pl. az a terinformatikai, un. GIS rendszerek ismeretebol eleg jol meg lehet elni.(de mondjuk nem ismerem a teljes geografia altal fedett szakteruleteket) BAr nem tul altalanos, specifikus szakterulet.
Mi lenne ha az MSc-det itt csinalnad? Vmi erasmus program stb. MAx 2 ev, de kozben fel lehet epiteni vmit, kapcsolatok, karrier inditas.. 2en egyszerre indulassal, nem biztos, hogy megy. De 2 ev raforditas egy MSc-re, ahhoz kepest ha tobb evtizedet szeretnetek itt lenni, az semmi.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csillagseb

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hete #17536 Írta: csillagseb
csillagseb válaszolt a következő témában: csillagsebék esélyei

Sziasztok!

KÖSZÖNÖM mindkettőtöknek a választ! (már azt hittem nekem senki sem ír :)
Párom (nem férjem, bár így 8 év után akár az is lehetne :) a szakmájában dolgozik, mindig is abban dolgozott. S tudom, elég rázós lenne neki a munkáját hirtelen németül folytatni, ezért kezdésnek valami egyszerűbb, de az autószereléshez erősen kapcsolódó gyors-szervizes vagy gumis állásra gondoltunk. Aztán majd alakul.
Az igaz, a geográfia iszonyú mindent takar, én sem gondoltam volna mikor nekikezdtem! :) Amiről Decotext ír, az olajfúró tornyok és hasonlók, az viszont a geológusok feladata, ami más. De persze mindenféle ásványkincsek felkutatása hozzájuk tartozik, nem csak a kőolaj (pl. barnakőszén van németeknél dögivel, talán világelsők a kitermelésben?!). De ez nem az én asztalom! :)
A szakirányom terület- és településfejlesztő, de azt kell mondjam, hogy nem érzem magam otthonosan e témakörben. Ezt a - szerintem - gyakorlatias dolgot olyan szinten elméleti síkon tanították, hogy szégyen, de nem igazán tudok hozzászólni.
A szakdolgozatom a magyarországi németségről írom, na azt viszont (meg úgy általában a népesség-, etnikai- és településföldrajzot) nagyon élvezem. Vannak kint Németországban is hozzájuk köthető szervezetek, nem is egy. Érzem, hogy őket kellene becéloznom, de azt is tudom, hogy esélyem szinte egyenlő a nullával.. De nem adom fel, és még ki tudja hogy alakul, ha arra kerül a sor, szívesen elvégezném az MSc-t ott kint.
A GIS-rendszerek megemlítése telitalálat amúgy, az keresett, én is tudom. Nos mi alig foglalkoztunk vele :( De már leszedtem a programot és szeretném magam kitanulni, csak hát így az utolsó félévben munka mellett mindenre van időm, csak arra nem. Talán majd nyáron! :)
Azt hiszem, egész kisregényt írtam, bocsi!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hete #17542 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: csillagsebék esélyei

Szia,
milyen jogosítványai vannak a párodnak?
Targonca vezetői sokat segíthet, valamint teherautó sofőröket is keresnek. A gumiszereléssel az a baj, hogy szezonális.
A te lehetőségeidet nem ismerem, ha megengedhetitek magatoknak, igy itt kint fejezd (folytasd) a tanulmányaidat az mindenképpen segít elhelyezkedni.
Az az érzésem, hogy ehhez legalább egy kereső kell. Szerintem is jobb az esélyetek, ha házasok vagytok.
Ha már valamennyire tud németul a párod, akkor szerintem simán tud munkát találni, ha jobban megy neki a német, akkor a szakmájában is el tud helyezkedni.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csillagseb

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hete #17546 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: csillagsebék esélyei

csillagseb írta: A szakirányom terület- és településfejlesztő, de azt kell mondjam, hogy nem érzem magam otthonosan e témakörben. Ezt a - szerintem - gyakorlatias dolgot olyan szinten elméleti síkon tanították, hogy szégyen, de nem igazán tudok hozzászólni.
A szakdolgozatom a magyarországi németségről írom, na azt viszont (meg úgy általában a népesség-, etnikai- és településföldrajzot) nagyon élvezem. Vannak kint Németországban is hozzájuk köthető szervezetek, nem is egy. Érzem, hogy őket kellene becéloznom, de azt is tudom, hogy esélyem szinte egyenlő a nullával..

Bocs' de valami nem tiszta. Amikor a lányom diplomázott szociológiából akkor a diplomamunkája pontosan ilyen elemzés volt, csak a VW-re átültetve! Munkájában a külföldi munkavállalók területi elosztásáról és a német munkavállallók külföldi jelenlétéröl volt szó (tömören), de ez nem geográfiai hanem DEMOGRÁFIAI téma tudtommal!

A geográfia az gyakorlatilag földrajz, nem? Szeritem sokkal közelebb áll a geológushoz, mint a szociológiához vagy a demográfiához? Vagy valamit nem értek?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!