Csődhullám a előtt német élelmiszeripar
- Csibijuza
- Nem elérhető
- Junior Member
- Juszt se adom fel! :)
- Köszönetek: 4
Good things come to those who believe, better things come to those who wait and the best things come to those who don't give up. :3
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zpisti
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 8
gejza írta:
Háát, gombával nem szokott gondom lenni, epret meg mondjuk ezen a szélességi fokon nem érdemes áprilisban venni, mert az minimum Spanyolhonból jön (ha nem Afrikából), és hát köztudottan igen kényes és gyorsan "romló" gyümölcs...
Én egy családi kerészetben dolgozom itt és el sem hiszitek, mi mindent megetetnek a németekkel (de a magyarokkal is szerintem odahaza). Egy héten két nap piacozunk zöldséggel és gyümölccsel. Hát a gomba az jobb esetben ilyenkor is német már, de rendgeteg jön a nagykerbe főleg Lengyelországból, de már egri kamionossal is találkoztam tavaly ősszel, aki laskagombár hozott a müncheni nagykerbe, meg rengeteg a magyar dió télen. Az epret ilyenkor még csak olaszból és spanyolból hozzák, nem sok köze van a valódi eperhez, a bajor eperre még várni kell pár hetet A nektarinon meg nem kell csodálkozni: amit a bolthálózatokban van kirakva, az már legalább 2-3 héttel előtte lett leszedve spanyolban vagy olaszban
De amúgy van a nagykerben már pl. etiópiai görögdinnye is
Amit nagyra tartanak itt kis hazánkból az a gönci magyar kajszink, bár érdekes módon nem Gönc és Boldogkőváralja környékéről, hanem a Balaton-felvidékről importálják, vagyis semmi köze az igazi gönci kajszihoz, de még így is édesebb, mint bármely más itt kapható fajta
- Csibijuza
- Nem elérhető
- Junior Member
- Juszt se adom fel! :)
- Köszönetek: 4
A török árujáról rosszul lettem,nem merek vásárolni tőle.
A fent említett szupermarketben mit érdemes megvenni és mit nem? Legszívesebben amúgy semmit nem vásárolnék ott, csak picon, de az naaaaaggggggyon drága!!! :/
Good things come to those who believe, better things come to those who wait and the best things come to those who don't give up. :3
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Minek is neked akkor auto bevasarlashoz? (Bocs magaslabda volt:) )Csibijuza írta: Ami hozzánk közel van, Aldi, Edeka. 15 perc sétára egy Netto. Pár utcával feljebb egy Lidl. A Nettoval még gondom nem akadt, sőt magyar paprikát is találtam és igazi fain lecsót csináltam belőle!
A török árujáról rosszul lettem,nem merek vásárolni tőle.
A fent említett szupermarketben mit érdemes megvenni és mit nem? Legszívesebben amúgy semmit nem vásárolnék ott, csak picon, de az naaaaaggggggyon drága!!! :/
Pedig ha van egy jo torok boltos a kozelben az aranyat tud erni, foleg zoldseg vonalon. Nalam egyertelmu, hogy zoldseg-gyumolcs az most mar torok/piac/bio bolt vonalrol jon..
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Rossz helyen vasarolsz. Ha szerintem valami nem kerdes errefele, az az atlagos elelmiszer minoseg a boltokban az lenyegesen jobb, mint Mo.-on.Csibijuz írta: Ez még vajon tart? Szörnyű a minőség! Veszek gombát, vagy epret, és másnapra szőrös! Woáááh