Német adóbevallás
- minerva
- Látogató
Egy olyan kérdésem lenne hogy a Konz program amire az van írva hogy für ihre online-steuererklärung(pár hozzászólással korábban van a foto), arról ki is lehet nyomtatni vagy csak az ELSTER-en keresztül lehet elküldeni az adóbevallást. Azért kérdem mert a legtöbb programnál az is fel van tüntetve ha van formulardruck, de a Konznál nem említi(vagy én voltam vak Tavaly a Wisoval csináltam, idén gondoltam kipróbálom a Konz-ot, annyian ajánlják. Azért lenne fontos,mert olyat akarok venni amiről ki is tudok nyomtatni.
Választ előre is köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Természetesen ki lehet nyomtatni! Söt, kétféle lehetöség is van. "Forma" nyomtatás, ami szines és gyakorlatilag ugyan az, ami elönyomtatványkat kapsz az adóhatóság plocain (ami kitöltendö) és van egy fekete-feher (faxszerü) nyomtatási lehetöség, ami ugyan az mint a "Forma" nyomatás, de szines táblázat nékül, csak az adatok! Nyomtatni meg elvielg nem is kell ha az "elster"-rel küldöd. Tény viszont hogy a számláidat (ha vannak) igy is be kell küldeni, de a kitöltött palokat nem. Ezek a neten mennek.minerva írta: Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a Konz program amire az van írva hogy für ihre online-steuererklärung(pár hozzászólással korábban van a foto), arról ki is lehet nyomtatni vagy csak az ELSTER-en keresztül lehet elküldeni az adóbevallást. Azért kérdem mert a legtöbb programnál az is fel van tüntetve ha van formulardruck, de a Konznál nem említi(vagy én voltam vak Tavaly a Wisoval csináltam, idén gondoltam kipróbálom a Konz-ot, annyian ajánlják. Azért lenne fontos,mert olyat akarok venni amiről ki is tudok nyomtatni.
Választ előre is köszönöm!
(Most ezt a melóból irom, de ha akarod, otthon majd megnézem hol találod ezt az opciót!)
DCT
- minerva
- Látogató
További szép napot!
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Firma! Örülök, hogy legalább egy valaki mellémállt, ugyanis én a gyakorlatból beszéltem, nem az elméltei oldaról közelítettem meg ezt a problémát! Itt sajnos van néhány fórumozó társunk, aki az ennek ellenketőjét hirdeti, (összadózás több országot átölelve) s állandóan ismételgeti! (Feladtam, pedig még a kettős -dupla- adózásról szóló törvényről is szó volt.) Nekünk a nejemmel van Mo.-on képzett, de Ausztriában megjelenő jövedelmünk. (Kis trükkel működik, még csak nem is illegális. Az üzletkötés Mo.-on van, a fizetés Ausztriában osztrák számlára, s nem a mi nevünkre!) Most képzeld el, hogy a német hatóság turkálna ilyen irányban! Hát csak keresgéljenek ha van kedvük! Azt sem tudják, hogy hol kezdjék..... erre nincs kapacitásuk! Vagy: nekünk már volt ingatlanunk Mo.-on, mielőtt kijöttünk. (Ehez abszolult semmi köze a németeknek, de a kolega szerint igen.)Firma írta: ez igy van Decotext. A nemet adotörvenyben az van, hogy Németországban csak azt kell a szemelyi jövedelem adodban feltüntetni amit itt nemetben kerestel meg. Nagyon sok ceget kepviselek akiknek a tulajdonosai külföldön elnek es mashol is van bevetelük. Most keszitjük elö az adobevallasokat es a finanzamt is ugy keri a levelebe, hogy az itt megkeresett penzet vallja be. A többi nem erdekli. Annyi a különbseg , hogy azon külföldi tulajdonosok akik rendelkeznek nemet lakcimmel is jar a freibetrag akik nem azoknak nem jar. ennyi....
Jó, hogy nem a nagyanyám kiskertje nem adóköteles itt, mert hogy én vagyok az örökös.....
PS: én egyébként erre irtam képletesen, a surinámi
bank (Paramaribo) lehetőségét, de nem ért "célba".....,
pedig ez Hollandián keresztül nem olyan butaság!
DCT
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás