Hitel SCHUFA bejegyzéssel
- jocvik
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sziszike
- Nem elérhető
- New Member
Egy kerdesem lenne a Schufa minden esetben 3 ev mulva töröl?
Rövid törtenet:A pärom magyar cegen keresztül volt kint dolgozni pär eve a munkältato rendezte a lakcimbejelentest, szamlanyitast stb, mikor leszämolt ugyan igy törtent (volna) lakcimkijelentes szämlazäräs (az utobbi elmaradt) .2013-ban mäjusäban az egesz csaläd kiköltözött augusztusban jött a level felkerült a schufa listära 300€ tartozäs miatt.Termeszetesen ezt meg akkor kifizettük es zärtäk a szämlät.Azt olvastam, hogy hitelnel es hitelkärtyänäl 3 ev, de szerintem ez nem hitel es nem is hitelkärtya volt.
Szerintetek? (nem szeretek hitelt felveni csak tiszta lenni!!!)
Elöre is köszönöm a välaszokat
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
sziszike írta: Egy kerdesem lenne a Schufa minden esetben 3 ev mulva töröl?Rövid törtenet:A pärom magyar cegen keresztül volt kint dolgozni pär eve a munkältato rendezte a lakcimbejelentest, szamlanyitast stb, mikor leszämolt ugyan igy törtent (volna) lakcimkijelentes szämlazäräs (az utobbi elmaradt) .2013-ban mäjusäban az egesz csaläd kiköltözött augusztusban jött a level felkerült a schufa listära 300€ tartozäs miatt.Termeszetesen ezt meg akkor kifizettük es zärtäk a szämlät.Azt olvastam, hogy hitelnel es hitelkärtyänäl 3 ev, de szerintem ez nem hitel es nem is hitelkärtya volt.Szerintetek? (nem szeretek hitelt felveni csak tiszta lenni!!!)Elöre is köszönöm a välaszokat
A bejegyzés marad hacsak nem perelsz ellene! (Esélyed nem sok van mert a tartozás valós volt.)
A számláért mindig a tulajdonos felel, s nem lehet ezt másra átruházni. (Munkaadó) Ha letelnek az évek az adott cég aki feltetetett a listára kell, hogy kezdeményezze a törlést. Teljesen mindegy milyen tartozás. ha nem vagy hitelképes mert valamit nem fizettél, akkor listára kerülhetsz. Ez nem függ a hitelkártyától vagy nem kiegyenlített számlától!
(Fiamat a vodafon egy valótlan tartozás miatt 2 évre feltetette s annak ellenére, hogy a vodafon pert vesztett velünk szemben, a két év maradt mert a SCHUFA nem ellenőrzi az okot és a tényeket. Nem kötelességük!
2 év múlva az ügyvédünk felszólítására töröltette a vodafon a fiamat a listáról! Ez azonban nem most hanem jó 10 éve történt!)
DCT
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
sziszike írta: Sziasztok!
Egy kerdesem lenne a Schufa minden esetben 3 ev mulva töröl?
Rövid törtenet:A pärom magyar cegen keresztül volt kint dolgozni pär eve a munkältato rendezte a lakcimbejelentest, szamlanyitast stb, mikor leszämolt ugyan igy törtent (volna) lakcimkijelentes szämlazäräs (az utobbi elmaradt) .2013-ban mäjusäban az egesz csaläd kiköltözött augusztusban jött a level felkerült a schufa listära 300€ tartozäs miatt.Termeszetesen ezt meg akkor kifizettük es zärtäk a szämlät.Azt olvastam, hogy hitelnel es hitelkärtyänäl 3 ev, de szerintem ez nem hitel es nem is hitelkärtya volt.
Szerintetek? (nem szeretek hitelt felveni csak tiszta lenni!!!)
Elöre is köszönöm a välaszokat
A negatív Schufa bejegyzést a tartozás teljes megfizetése utáni 3. év végén törlik. Ez nálatok akkor 2016. végét jelentené, ha 2013.-ban fizettétek ki azt. Ezt azonban annak, akinek tartoztatok, a Schufa felé jelentenie kell. Célszerű ezt ellenőrizni, a saját adatok lekérése a Schufától évente egyszer ingyenes.
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- dávvör
- Nem elérhető
- New Member
Olyan kérdésem lenne,hogy a volt párom vásárolt németországban hitelre egy autót (kint éltünk) és én lettem a kezese.
Mikor szakítottunk,szerettem volna kibérelni egy lakást,ahol kaptam az értesítést hogy schufán vagyok az elmaradt autohitel miatt amit nem fizetett tovább.
Azóta mindketten hazaköltöztünk magyarországra de ő még mindig nem rendezte az autóját és emiatt én is adóstárs vagyok.
A schufát nem tudom lekérdezni németországban hogy mennyi is a pontos összeg mert nincs német lakcimem már.
Hogy tudnám rendezni ezt a dolgot?