Pénzfelvétel Németországban

Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37543 Írta: Lilien
Pénzfelvétel Németországban téma létrehozva Lilien által

Szió! Ha € akarok Németországban felvenni pl. automatából - melyik a helyesebb megoldás? Ha a normális OTP számláról felveszem, ahol Ft-ban van, - vagy jobb ha nyitok otthon egy € számlát is az OTP-nél arról veszem fel Németországban?
:confused: hmmm. de akkor a Ft-ot át kell küldeni az € számlára. Az nem drágább?

Remélem nem túl bonyolult a kérdésem. :blush:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja #37550 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Pénzfelvétel Németországban

Lilien írta: Szió! Ha € akarok Németországban felvenni pl. automatából - melyik a helyesebb megoldás? Ha a normális OTP számláról felveszem, ahol Ft-ban van, - vagy jobb ha nyitok otthon egy € számlát is az OTP-nél arról veszem fel Németországban?
:confused: hmmm. de akkor a Ft-ot át kell küldeni az € számlára. Az nem drágább?

Remélem nem túl bonyolult a kérdésem. :blush:


A kérdésed nem bonyolult, a válasz annál inkább... :lol: Ebben az ügyben tipikusan igaz, hogy "szép lehetsz, de okos nem".Két dologról van alapból szó: külföldi pénzfelvét díja akármilyen kártyával, ami még az OTP-n belül is eltérö kártyától (Maestro, MasterCard ill. Visa) és számlacsomagtól függöen. Plusz hozzájön a váltás költsége, ami vagy akkor jelentkezik, amikor a forintot a devizaszámládra átteszed (+ még utalási díj is), vagy amikor a kint felvett pénzt leemelik átváltva forintra a forintszámládról. Mindkettö devizaárfolyamon történik, de az utóbbira nincs igazán befolyásod, mert az a pénzfelvétel után random idöpontban 2-3-4 nap után jelentkezik, ráádásul a kártyacég árfolyama köszönöviszonyban sincs az OTP-árfolyammal (lehet akár jobb, de rosszabb is- de ez csak utólag derül ki). Ha töbször van ilyesmire szükséged, akkor célszerü nyitni egy devizaszámlát, mert arra akkor tudsz átteni forintot átváltva, lehetöleg egyszerre nagyobb összeget, amikor a váltási árfolyam éppen neked kedvezöbb. (Ehhez ne feledd a megfelelö kártyát "átállítatni", hogy a devizaszámla legyen a külföldön használt kártya mögött álló "elsödleges" számla. Ezt tudod magad online is végezni az internetbanking-on keresztül). Mivel a legtöbb hazai bank fix összegü külföldi ATM-felvételi díjjal dolgozik, mindenképpen célszerü a kp.-t nem apránként, hanem nagyobb összegekben felvenni. (Kétszer 50 € kivétele pont a duplájába kerül, mint egyszer 100-é). Emellett tanácsos inkább fizetni a kártyával, mint kivenni a pénzt, mert úgy legalább a néhol horrorisztikus ATM-díjat, ill. egy részét megspórolod..
Ha csak egyszeri alkalomról van szó (pl. túristaút), akkor vásárolj mindenhol kártyával, a szükséges casht pedig inkább váltsd be otthon valamelyik jó árfolyamú Change-Money-nál és hozd azt kp. magaddal. "Vészhelyzetre" meg még mindig ott a kártya...
Ugye, hogy milyen "egyszerü" ???? :hyper:

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Lilien, zsoltiabéka

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37551 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Pénzfelvétel Németországban

Lilien írta: Szió! Ha € akarok Németországban felvenni pl. automatából - melyik a helyesebb megoldás? Ha a normális OTP számláról felveszem, ahol Ft-ban van, - vagy jobb ha nyitok otthon egy € számlát is az OTP-nél arról veszem fel Németországban? hmmm. de akkor a Ft-ot át kell küldeni az € számlára. Az nem drágább? Remélem nem túl bonyolult a kérdésem.


Kedves Lilien! Mire kellhet neked KP? Mindenhol fizethetsz kártyával. Olyan nagy összeget meg úgy sem tudsz felvenni, amit a kártyáddal nem fizethetsz (sok ezer eurót). Igy tehát a legjobb és a legolcsóbb az ha a kártyával fizetsz! Az amit irtál az egyik sem jó! ;)

Egy érdekesség: ha VISA-val fizek a német számlámra Mo.-on, akkor sokkal jobb árafolyamon számolják az eurót mint ha valátnék! Szinte nem is tesszük! :chuckle:

Optimális, ha Németországban van egy eurós számlád! :wait:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37552 Írta: Lilien
Lilien válaszolt a következő témában: Pénzfelvétel Németországban

Köszönöm szépen a válaszokat. :bye:
Ja számlám van itt, (Németországban már 25 éve) de az otthoni dolgokkal nem vagyok sajnos már annyira tisztában. Az OTP-s kártyámmal még sosem fizettem. Mindig csak felvételre használtam. 100-300 €....... Hiába tudtam régen minden bankos dolgot, az most nekem már nem segit. :)
Online, utána kellene néznem, hogy OTP-nél nyissak €u számlát, vagy máshol. Egyszerübb lenne, ha egy helyen van mind a kettö. :whew:

És ha valahol valamit veszek (akár külföldön is, tehát nem Mo és nem No) akkor igazából az OTP kártyáról is küldhetek átutalást. Tehát az itteni utalás és paypal helyett. Bár az megint csak sok lesz. Ugyan, akkor online utalok át, de majdnem az a helyzet, mintha pénzt emelnék le. hmm :whistle: kopfkratz......

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja #37553 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Pénzfelvétel Németországban

Lilien! Van egy sejtésem, hogy magyarországi (rész)nyugdíjról van szó és "megvezettek", hogy csak magyar számlára utalják. Igaz? vagy tévedek?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37554 Írta: Lilien
Lilien válaszolt a következő témában: Pénzfelvétel Németországban

Hallo Gergoo, nem nem, még nem. B) :lol: Ahhoz még van pár évem. Elötte esetleg az EU Rente jöhet szóba. :blush: Holott nekem azt mondták, hogy ha oda kerül a sor, akkor is innen Németországból kapom. :clap:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!