Albérlet, lakhatás

Több
13 éve 5 hónapja #5268 Írta: krystyke3
krystyke3 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

sziasztok:)
új vagyok ezen a honlapon,de azért végigolvastam egy pár dolgot,amit nem gondoltam volna ennyire bonyolultnak...
Vőlegényem kint dolgozik Hollandiában (német határnál) Venlóban, én meg utána megyek július környékén. Ő most egy munkásszállón lakik, ami az árhoz képest nem olyan jó(közös konyha,közös fürdő),ezért gondoltuk, hogy majd Németországban lakunk és Hollandiában dolgozunk, mert ahogy néztük az internetet,olcsóbbak a lakások,a munkásszállónál,csak az a gond, hogy nem tudjuk, hogy megoldható e,és ha igen akkor hogyan és mi kell hozzá. Nettetal-Kaldenkirchenben nézelődünk.
ha tudtok légyszi segitsetek,mert tanácstalanok vagyunk.

Előre is köszi.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
13 éve 5 hónapja #5282 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

A laptetejen talälod: Informäciok, abbol nyilik az ingatlan, majd ha lentebb görgeted, meglätod az immobilienscout24 oldalät, amin elkezdheted a lakäskeresest.

Szerintem nincs akadälya annak, hogy egyszerre 2 orszägban eljetek, es meg Magyarorszäghoz is tartozzatok. Nekem van több olyan ismerösöm, aki Franciaorszägban berel lakast, es ätjär mindennap nemetbe dolgozni. Ez nem csakhogy jol müködik, hanem adozäsnäl jol profitäl ez a nem egyszerü helyzet.

Legyen sporolt penz, kitartäs, es ami a legfontosabb: AKARAT, elszäntsäg.
Sok sikert. Üdv. Maya

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5510 Írta: salzk74
salzk74 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Szia,

semmi akadalya nincs, mi is Nettetalban lakunk (Lobberich), anyagilag sokkal jobban megeri a nemet oldalon lakni.
Itt talalsz proviziomentes lakasokat:
http://www.null-provision.de
Raklikkelsz a Mietwohnungen/Nordrhein-Westfalen/Viersen(Kreis)-- es maris jönnek a talalatok.

Több
13 éve 4 hónapja #5671 Írta: Kamo
Kamo válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget.
A párommal szeretnénk kiköltözni szeptember környékén Münchenbe. A nővérem kint lakik már, és van 1,5 hónapja munkája meg szállása is de onnan el kell költöznie sajnos, és velünk szeretne összeköltözni, de nem talál lakást mert azt mondják neki, hogy kell 5hónap munkaviszony meg 5000euro a számlájára csak akkor kaphat lakást!! Ez lehetséges ????
Mert mi megkérdeztünk már sok embert és nagyon megoszlanak a vélemények.
Próbáltunk itthonról keresni lakást hogy segítsünk neki de még nem tud annyira németül hogy ilyet letárgyaljon egyedül.
Szóval ha tudnátok segíteni vmit azt nagyon megköszönnénk :)
Előre is köszi

U.i: tudom hogy kaució kell meg iesmi azzal nincs is gond mert a pénz már megvan rá most már csak lakás kellene :)

Több
13 éve 4 hónapja #5685 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Kamo írta: ...azt mondják neki, hogy kell 5hónap munkaviszony meg 5000euro a számlájára csak akkor kaphat lakást!! Ez lehetséges ????
Mert mi megkérdeztünk már sok embert és nagyon megoszlanak a vélemények

Ilyen írott szabály nincs.

A müncheni ingatlanpiac azonban eléggé egy földön kívüli világ. Németország egyéb vidékeihez képest irreális árakon lehet csak lakást szerezni és mivel évek óta 100%-ig a bérbeadók piaca valósult meg, ök válogatnak a jelentkezök között.
Az átlagos árakat itt láthatod:

www.wohnungsboerse.net/mietspiegel-Muenchen/2091

A magas árak ellenére a bérbeadóknak van kikböl válogatniuk, ezért a frissen bevándorló, szakmai múlt nélküli, alacsony összegü bankszámlával rendelkezö, általában vagyontalan kelet-európaiak mindig a sor végére kerülnek. Ezért ez az 5 hónap és 5000 euro a gyakorlatban igaz lehet, mivel a piac teljesen deformált, de nincs ilyen írott szabály.

Biztos hallottad, hogy egy érdeklödönek sokszor már meg sem mutatják a lakást, csak 4-5nek egyszerre, hogy versenyeztessék öket egymással. Minden bérbeadó ad olyan nyomataványt, amiben az érdeklödö anyagi helyzetét kéri számon. Ha nem töltöd ki, nincs esélyed. Ha kitöltöd, akkor jó, de ha nálad stabilabb anyagi helyzetü érdeklödö van, akkor az fogja megkapni.

Praktikus tanácsot nehéz adni. A legfontosabb, hogy ha az ember kinéz egy lakást, aminek az ára nagyjából OK, akkor még véletlenül sem szabad azt gondolni, hogy ezt meg is fogod kapni. Ilyen hitben ringatózni Münchenben naivitásra vall. Rengeteg helyen kell próbálkozni, egyszerre legalább 10 bérbeadónál, sikertelenség esetén nem szabad elkeseredni, csak továbbmenni. Este 10 után már kaphatóak a másnapi újságok, azokat megveszitek este és másnap korán reggel telefonáltok. Bár, ahogy írod, növéred rosszul beszél németül, így akkor ez a lehtöség ugrott.

Ha az ingatlanos jutalékára van pénzetek, akkor irodáknál is lehet próbálkozni, de a sikert ök sem garantálják, hiszen a bérlö anyagi helyzete a döntö elsösorban: a bérbeadó választ, nem az iroda. Olyan lakásra sem érdemes pályáznotok, ami 3 ember számára túl kicsi. Hiába mondod te azt, hogy meghúzzuk magunkat 50 m2-en is, a pici lakást nem kapod meg, mert azt általában egy embernek szánják, mert az kevésbé lakja le.

Eleinte talán reálisabb társbérletet (Wohngemeinschaft) keresni, ahol idegenekkel laktok egy lakásban és 1-1 szobát béreltek, a mellékhelyiségek közösek.

München nagyon nehéz dió. Minél távolabb mentek Münchentöl, esetleg annál könnyebb lehet a dolog, de lényegesen csak akkor könnyebb, ha az adott település közlekedési helyzete rossz (pl nincs Münchenbe vezetö S-Bahn vonal).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kamo

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5705 Írta: napsugika
napsugika válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok!

Boldogságomat osztanám meg Veletek,mivel minden nap olvasgatok itt.Jövőhéten indul ki a párom Kölnbe dolgozni,rá egy hónapra,követem én is.Lakást kell majd keresenem,ahova jöhetnek a 2 pici kutyijaim is:)!
Ha van esetleg valami jótanácsotok,várom:)!Köszönöm!Puszi!:kiss: