Albérlet, lakhatás
- kema82
- Látogató
13 éve 4 hónapja #6052
Írta: kema82
kema82 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Hello,
köszi a tanácsokat. Nagyjából képben vagyok, már béreltünk lakást 2 éve, de akkor egy hét alatt sikerült találni. Lehet szerencsénk volt. A közvetítőt szeretnénk kikerülni, de ha nem lesz más, akkor muszáj lesz.
köszi a tanácsokat. Nagyjából képben vagyok, már béreltünk lakást 2 éve, de akkor egy hét alatt sikerült találni. Lehet szerencsénk volt. A közvetítőt szeretnénk kikerülni, de ha nem lesz más, akkor muszáj lesz.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- louig
- Látogató
13 éve 2 hónapja #6980
Írta: louig
louig válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Kedves Fórumozók!
A kedvesemmel Frankfurt am Main-ben szeretnénk albérletet találni, de a hirdetések nagy része irodán keresztüli és magas a provizio, mint ahogy már többen is írtátok. Minden linket kipróbáltam már azok közül, amiket ajánlottatok, de valami miatt nem működik egyik sem.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e olyan albérelti lehetőségekről, melyek provozio mentesek. Egyenlőre csak kisebb lakást keresünk.
Előre is köszönöm!
louig
A kedvesemmel Frankfurt am Main-ben szeretnénk albérletet találni, de a hirdetések nagy része irodán keresztüli és magas a provizio, mint ahogy már többen is írtátok. Minden linket kipróbáltam már azok közül, amiket ajánlottatok, de valami miatt nem működik egyik sem.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e olyan albérelti lehetőségekről, melyek provozio mentesek. Egyenlőre csak kisebb lakást keresünk.
Előre is köszönöm!
louig
- muhaddib
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 9
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #6982
Írta: muhaddib
muhaddib válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Kedves louig!
Én a quoka.de-t ajánlanám, ott rengeteg lakáshirdetést találni. Frankfurt nem a legolcsóbb ahogy nézem, ha jól sejtem 2 szobás - 1 háló + 1 nappali - lakást kerestek.
Szerintem. Sokat lehet ezen a honlapon találni.
Sok sikert,
muha
Én a quoka.de-t ajánlanám, ott rengeteg lakáshirdetést találni. Frankfurt nem a legolcsóbb ahogy nézem, ha jól sejtem 2 szobás - 1 háló + 1 nappali - lakást kerestek.
Szerintem. Sokat lehet ezen a honlapon találni.
Sok sikert,
muha
- louig
- Látogató
13 éve 2 hónapja #6997
Írta: louig
louig válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Kedves muha!
Köszönöm a tippet! Egyenlőre tényleg csak egy kisebb lakást 30 nm körül keresünk, csak legyen hol együtt laknunk.
Üdv. louig
Köszönöm a tippet! Egyenlőre tényleg csak egy kisebb lakást 30 nm körül keresünk, csak legyen hol együtt laknunk.
Üdv. louig
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 96
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7106
Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia Erika,
én is ebben a cipőben járok épp most, első németországi lakásomat keresem:)
Eddigi tapasztalatok: az interneten rengeteg info van, ajánlom a www.null-provision.de oldalt, ahol kifejezetten olyan lakásokat találsz ahol nincs köztes ingatlanközvetítő, aki lenyúlna 2-3 havi nettó lakbérre. Ugyanis itt legtöbbször az ingatlanközvetítőnek a bérlő (is) fizet, hogy találjon neki lakást, és bizony ezres nagyságrendű euróról beszélünk, két-kétésfél havi lakbért kérnek (kaltmiete).
De nagyon sokan eleve úgy hirdetnek, hogy Provisionfrei, ezeket érdemes nézni.
Mindenhol kérnek kauciót, ami szintén 2-3 havi lakbért tesz ki. De erre is van megoldás, vannak olyan cégek akik némi kamatért cserébe átvállalják a bérlőktől ezt a költséget, mivel itt is egyre kevesebb bérlő tudja megengedni magának, hogy több ezer eurot 'letétbe' helyezzen a főbérlőnél a szerződés lejártáig. Én már meg is kaptam az előzetes engedélyt, nagyon egyszerűen ment, neten kell megadni az adataidat, és azonnal jön is az elbírálás pár percen belül. 3 hónapig érvényes, ahogy találok egy lakást amit szeretnék kivenni és a főbérlő is engem választ (merthogy ők is válogatnak), ki kell tölteni ezt a nyomtatványt, odaadni a főbérlőnek és ez a cég átvállalja a kauciót. Ez nekem kb évi 50 euromba kerül, ami szerintem elég jutányos azért, hogy ne nekem kelljen kicsengetnem mondjuk kétezret.
Itt egy pár hasznos link:
www.immobilienscout24.de/de/umzug/mietkaution/
www.kautionskasse.de/antrag?unique=1534955111506674688
www.mietkaution.org/?gclid=CI_ekYP93aoCFUEt3wodP2_w9A
kautionsfrei.de/
www.cs-wohnungsagentur.de/wohnungen-suchen/
www.immonet.de/
www.homecompany.de/?gclid=CMH1r4bh3qoCFalzmAodrAwbiQ
www.null-provision.de
Sok sikert!
én is ebben a cipőben járok épp most, első németországi lakásomat keresem:)
Eddigi tapasztalatok: az interneten rengeteg info van, ajánlom a www.null-provision.de oldalt, ahol kifejezetten olyan lakásokat találsz ahol nincs köztes ingatlanközvetítő, aki lenyúlna 2-3 havi nettó lakbérre. Ugyanis itt legtöbbször az ingatlanközvetítőnek a bérlő (is) fizet, hogy találjon neki lakást, és bizony ezres nagyságrendű euróról beszélünk, két-kétésfél havi lakbért kérnek (kaltmiete).
De nagyon sokan eleve úgy hirdetnek, hogy Provisionfrei, ezeket érdemes nézni.
Mindenhol kérnek kauciót, ami szintén 2-3 havi lakbért tesz ki. De erre is van megoldás, vannak olyan cégek akik némi kamatért cserébe átvállalják a bérlőktől ezt a költséget, mivel itt is egyre kevesebb bérlő tudja megengedni magának, hogy több ezer eurot 'letétbe' helyezzen a főbérlőnél a szerződés lejártáig. Én már meg is kaptam az előzetes engedélyt, nagyon egyszerűen ment, neten kell megadni az adataidat, és azonnal jön is az elbírálás pár percen belül. 3 hónapig érvényes, ahogy találok egy lakást amit szeretnék kivenni és a főbérlő is engem választ (merthogy ők is válogatnak), ki kell tölteni ezt a nyomtatványt, odaadni a főbérlőnek és ez a cég átvállalja a kauciót. Ez nekem kb évi 50 euromba kerül, ami szerintem elég jutányos azért, hogy ne nekem kelljen kicsengetnem mondjuk kétezret.
Itt egy pár hasznos link:
www.immobilienscout24.de/de/umzug/mietkaution/
www.kautionskasse.de/antrag?unique=1534955111506674688
www.mietkaution.org/?gclid=CI_ekYP93aoCFUEt3wodP2_w9A
kautionsfrei.de/
www.cs-wohnungsagentur.de/wohnungen-suchen/
www.immonet.de/
www.homecompany.de/?gclid=CMH1r4bh3qoCFalzmAodrAwbiQ
www.null-provision.de
Sok sikert!
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7487
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia Lizy!
Köszönöm a hasznos infót
Kérlek linkelj be nekem olyan céget amely átvállalja a kautio-t ,hááátha szükségünk lesz rá
Vagy esetleg ez is területi dolog lenne ? Én Pforzheimbe keresek lakást,párom már kint van,örülnék ha a 2-3 havi kautio helyett inkább szépen be tudnám rendezni a bérleményünket
A választ előre is köszönöm szépen!
Perszike
Köszönöm a hasznos infót
Kérlek linkelj be nekem olyan céget amely átvállalja a kautio-t ,hááátha szükségünk lesz rá
Vagy esetleg ez is területi dolog lenne ? Én Pforzheimbe keresek lakást,párom már kint van,örülnék ha a 2-3 havi kautio helyett inkább szépen be tudnám rendezni a bérleményünket
A választ előre is köszönöm szépen!
Perszike
Perszike