Albérlet, lakhatás
- Rolix
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
Nézelődtem lakások iránt Németországban, most elsősorban Münchenben.
Érdekesnek találom, hogy vannak (szerintem) elég lelakott lakások 400-500 euróért + rezsi, illetve szép kis igényes lakások 300 euróért.
Belinkelek egy általam kinézett lakást, szerintetek ebben van valami buktató, hogy ilyen olcsó?
http://www.immobilienscout24.de/expose/60980082?_s_cclid=1318868905&ftc=5906
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rolix
- Nem elérhető
- Junior Member
Pedig kezdtem reménykedni.
http://www.moeblierteswohnen-muenchen.de/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=46
- minerva
- Látogató
Hát ez pro Woche, tehát hetente annyi :-S hát tényleg luxus. Már ha jól gondolom és értem.
A mosógép szerintem változó, ahol most lakunk az lent a pincében levő mosókonyhában van.(nem szeretem mert ott lent kiteregetni úgyse fogok, így le-fel kell hordani a ruhákat :-S ) De most néztünk több lakást és vegyes volt, több helyen volt fürdőben és konyhában csatlakozója. Szóval ki kell fogni a lakást.
Üdv.
Andi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kisne írta: Szio smacsek.Én kis faluban lakom, 2 éve, és masszőr,manikür- pedikürős a szakmám már 1éve probálkozom vele, és nem sok sikerrel, Németek nem igen mennek idegenhez,nehezen engednek fel , nagyon nehéz megfüzni őket, ezért igen igen jo nyelvtudás kell:) És álltalában itt 3ezres kisfaluban van vagy 5 pedikürős és 4 masszőr is A másik, ha kisfalut választassz akkor arra figyelj,hogy autopálya mellett legyen, mert az dolog,hogy kisfalu, de se boltja,se orvosa, se munkahely stb. és akkor mindig utazni kell.
Én nagyon szerencsés helyen lakom, Würzburg és Nürgberg kőzőtt kőzvetlen a pálya mellett, és a faluban Edeka, Norma, Rewe és ruházati bolt és orvos is.most épp Lidl épül, de az autopályának kőszőnhetően, és még el kell mondjam, hogy a házárak sem olcsok itt 80 ezer euro kőrül kezdődik ahogy nézegettem.Üdv.Terézia
Kedves Terézia!
Kérlek informálj arról, hogy mekkora ez a 80 ezres "keződő" ház, mert ez nagyon olcsónak tűnik nekem. Fiam most vett falun egy valóban kisebb házat és 125 ezer alatt sehol nem lehetett hasonlót lapni! (Ezt itt nagyon olcsónak tartották, akik eddig megnézték! 80 ezerért ugyanis (itt) Brauschweig környékén csak tömházi lakást kapsz, azt is csak 2. vagy 3. emeleten lift nélkül!
Még ha keleten lenne akkor megérteném, de Nürnberg környékén.....??
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Rolix írta: Sziasztok! Illetve, a németeknél nem szokás a lakásban mosógépet tartani? Mindenhol közös mosókonyha van, vagy mosodába járnak az emberek?
Érdekes! Annak idején ilyet kerestünk mert alig volt pénzünk, de sehol nem volt! Szerintem meg a legtöbb bérlakásban semmi sincs s ha valaki most érkezik annak ez gond lehet. Se túzhely, se mosógép, se bútor, se semmi....
A legtöbben nem komplett háztartással jönnek ki.....jó ha van a pincében mosókonyha!
A legtöbb ilyen esetben ezek magán bérlemények (magán személytől) s nem cégesek! Sok olyan cég van viszont, aminek több 100 (vagy ezer) lakása van és abból élnek, hogy bérbe adnak! Én is ilyenben lakom, és a lakás tök üres volt, de minden csatlakozó meg volt! A háztartási gépek rendszerint nem tartozékai a lakásnak!
DCT
- Rolix
- Nem elérhető
- Junior Member
DECOTEXT írta: Érdekes! Annak idején ilyet kerestünk mert alig volt pénzünk, de sehol nem volt! Szerintem meg a legtöbb bérlakásban semmi sincs s ha valaki most érkezik annak ez gond lehet. Se túzhely, se mosógép, se bútor, se semmi....
A legtöbben nem komplett háztartással jönnek ki.....jó ha van a pincében mosókonyha!
A legtöbb ilyen esetben ezek magán bérlemények (magán személytől) s nem cégesek! Sok olyan cég van viszont, aminek több 100 (vagy ezer) lakása van és abból élnek, hogy bérbe adnak! Én is ilyenben lakom, és a lakás tök üres volt, de minden csatlakozó meg volt! A háztartási gépek rendszerint nem tartozékai a lakásnak!
Sajnálattal hallom, ugyanis örülök ha tudjuk állni a kiköltözés árát és az első havi lakbért, valamint az egyéb dolgokat amíg nem lesz meg az első fizetés.
Hallottam olyanról is, hogy a munkahely biztosít szállást, de ahogy tudom ez általában olyan, hogy egy szobában vagy mindenféle nemzetiségű emberrel. Mivel barátnőmmel költöznék ki, ebbe így annyira nem szeretnék belemenni, gondolom érthető. Van esetleg olyan lakás is, mint mondjuk egy kollégium, hogy mondjuk 2 fős szobák vannak, saját fürdővel, wc-vel?
Falun 125 ezer euró egy ház? Úgy látom egy darabig albérletben fogunk élni.