Albérlet, lakhatás
- Rolix
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
Autónk már szerencsére van, így ez a része nem gond. Viszont azt is néznem/néznünk kell, hogy barátnőmmel egy környéken találjunk munkát, mert őt sem akarom tömegközlekedésre rakni egy idegen országban, hogy utazzon több tíz kilométert nap, mint nap. A korom ellenére már itthon is 200 km-t utaztunk a fővárosba, hogy itt jobban fizető állást találjunk, ami részben sikerült is. Majd meglátjuk, köszönöm a tanácsokat.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
www.quoka.de/vermietungen/kleinanzeigen.html
Magán hirdetőktöl, Provisionfrei. Ingyenes újságként is megjelenik (ha jól tudom) hetente.
Azonkívül az újságok listája, amelyekben még lakáshirdetés található:
Badische Neueste Nachrichten (BNN), erscheint montags bis samstags, Sonntagsausgabe DER SONNTAG erscheint kostenlos.
Baden-Info, russisch-deutsche Zeitung für Karlsruhe und die Region Baden, erscheint einmal im Monat, kostenlos.
Boulevard Baden, erscheint sonntags, kostenlos.
Der Kurier, erscheint freitags, kostenlos.
Das Wochenblatt, erscheint mittwochs, kostenlos.
Karlsruher Kind, erscheint monatlich, kostenlos, für Eltern und ihre Kinder. mit Beilage Avanti (Thema: Integration von Menschen mit Behinderung)
Das Durlacher Blatt, 14tägig in Durlach und Umgebung
Mitteilungs- und Informationszeitschrift Seniorenblickpunkt, erscheint alle zwei Monate.
Stadtzeitung, als Beilage des Kuriers.
Karlsruher Strassenzeitung, zweimonatlich
SportMix, wöchentliche Zeitung über den Sport in der Region
Kleinanzeigenblätter :
Eukalyptus
Karlsruher Anzeiger
Sperrmüll
Sok sikert a lakáskereséshez!
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
Én személy szerint fél-egy évre tervezek előre egyszerre, mert otthon (és máshol a világban is) erre tanított az élet. Ha pedig netán úgy alakul, hogy hosszú távon ebben a városban és ebben a lakásban maradnék, akkor sem gondolom, hogy az évi 50-80 euro kamat amit a banknak évente fizetek, az sok lenne. Ha elosztod, ez 4-7 euro havonta. Két kávé ára..... Nekem megéri, és gondolom azoknak is, akik most költöznek ide és igenis számít nekik, hogy azt a 600-800-1000 euro-t a zsebükben tudhatják, hogy elkezdjék az életüket itt, vagy bútort vegyenek, vagy egy használt autót, stb...DECOTEXT írta: S ebben mi a bolt a bérlőnek? A Kauzio-t ugyanis a bérbeadó kamattal együtt kell, hogy visszafizesse, ha a kéró rendben van! Én idestova 11. éve lakom a bérlakásomban. Ha 50 netán 100 eurót fizettem volna minden évben, akkor ez már komoly összeg lenne, amiért sem kamatot, se semmit csak egy kétes garanciát kapok?? Ez ugyanis a bolt nekik! Arra számítanak, hogy sokáig laksz ott és sokáig fizeted a "kis összeget", amit soha nem kapsz vissza! Akkor nem ez a drága?
Már megint az az érzésem ami otthon manapság divat: nem hosszú távon gondolkoztok és nem számoltok! Az "olcsó" 50-100 €, hosszútávon ugyanis rohadt drága! Nem egyszer talákozom olyannal Mo.-on, hogy hetente járt, 10 liter benzint tankolni, ahelyett, hogy egyszerre tele tankolna.... vagy itt, ha a benzin valahol falun 2 centtel olcsóbb akkor képes 15 km-t autózni, hogy ott tankoljon!.Borzasztó egy logika!
A Kauzio-t igenis érdemes kiperkálni, persze csak akkor ha valaki nem "Mietnomad" s nem akar kis idő után továbbállni! Nem lényegtelen ennek a jogi háttere sem, ha valamilyen hibát fedezünk fel a lakásban!
És a kauciót neked nem kell senkinek visszafizetned, mivel meg sem kapod. Se Te, se a tulaj.. A bankban marad mint letét és csak akkor kell a kamaton felül fizetned, ha kiköltözöl a lakásból és valami kárt okoztál a bérleti idő alatt ,amit ki kell fizetni.
Ez egy lehetőség, és nem csak 'külföldi bevándorlóknak'. Rengeteg egyetemista, fiatal, kisgyerekes család, stb veszi igénybe, mert noha németek és itt élnek, nekik is számít az a pénz......
Ami pedig a borzasztó magyarok borzasztó logikáját illeti, ahogy már egy előző hozzászólásomban is mondtam, nagyon régen nem élsz Magyarországon, így nem látod át, hogy mennyire rossz a helyzet. Más dolog hallani és beszélni róla, és megint csak más benne élni/próbálni boldogulni. Nem azért jönnek ide vagy más országokba a magyarok, mert megunták az országot, hanem mert otthon már annyira nincs kilátás semmire.....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem ez hibás módszer. Nem vagy Magyarországon. Képzeld csak el, hogy a munkaadód sok pénzen betanít, aztán kiderül, hogy csak kis időre szándékozol maradni! Arról most inkább nem is beszélek, hogy "zsebben" a lóvé semmit nem hoz! Mi az ilyen "elfekvő" pénzt részvény FOND-ba rakjuk amin van állami garancia (Pl. Rentenfond). Ez magasan veri a banki egyszerű kapatokat!Lizy007 írta: Én személy szerint fél-egy évre tervezek előre egyszerre, mert otthon (és máshol a világban is) erre tanított az élet. Ha pedig netán úgy alakul, hogy hosszú távon ebben a városban és ebben a lakásban maradnék, akkor sem gondolom, hogy az évi 50-80 euro kamat amit a banknak évente fizetek, az sok lenne. Ha elosztod, ez 4-7 euro havonta. Két kávé ára..... Nekem megéri, és gondolom azoknak is, akik most költöznek ide és igenis számít nekik, hogy azt a 600-800-1000 euro-t a zsebükben tudhatják, hogy elkezdjék az életüket itt, vagy bútort vegyenek, vagy egy használt autót, stb...
Ezt nem értem! Itt a kauziót a bérbeadó kapja, és neki kötelessége bankba tennie! (Nálunk is így volt.) A renoválási opció stimmel!És a kauciót neked nem kell senkinek visszafizetned, mivel meg sem kapod. Se Te, se a tulaj.. A bankban marad mint letét és csak akkor kell a kamaton felül fizetned, ha kiköltözöl a lakásból és valami kárt okoztál a bérleti idő alatt ,amit ki kell fizetni.
De ez nem elveszett pénz! Ez nem bukta! Ez olyan mint egy megtakarítás! Egyben érdeke a bérlőnek, hogy rendbe tartsa a lakást!Lehet, hogy nem egészen érted a kauzió lényegét?Ez egy lehetőség, és nem csak 'külföldi bevándorlóknak'. Rengeteg egyetemista, fiatal, kisgyerekes család, stb veszi igénybe, mert noha németek és itt élnek, nekik is számít az a pénz......
Nem értek egyet! Anyukám nyugijas otthon. Jól él! Sokan vannak akik jól meg tudnak élni! A legtöbbször azoknak van problémája akik nem hajlandók megmozdulni egy egy munkahely érdekében! A másik nagyon rossz szemlélet, hogy a rendszerint a munkaadót a munka vállaló ellenségnek tekinti, pláne ha a tulaj jól keres, a melós meg rosszul! Amikor otthon voltunk nekem 3 munkahelyet is ajánlottak, pedig nem is kerestem munkát. Mi van ha keresek? Azt is vedd figyelembe, hogy az sem mindegy, hogy hol élsz Magyarországon! A Dunánatúlon mindig is jobb volt mint BAZ megyében vagy Békés megyében! Az általad leírt kilátástalanság 90%-ban önhiba otthon! Haverom már az 5. szállító cégnél van mint kamionos. Mindig átverik állítólag! A fura hogy unokaöcsém is kamionos, Tatán lakik! 250 ezer a fizetése (láttam az elszámolásást) Szuperül érzi ott magát és soha nem verték át!! Szerintem ebből el lehet már jól evezni! Ehez jön az, hogy egy családban rendszerint 2 vagy 3 kereső is, de a kérónak csak egy (olcsó) rezsije van! Itt is rámegy az egyik bér a lakásomra és a rezsire. Nem ragozom! Nagyon is tisztában vagyok az otthoni helyzettel, s egy kicsit elkényelmesedtek az emberek. Most meg jobban kéne dolgozniuk, de nem megy. Az irgalmatlan szociális támogatások meg csak izzítják ezt a helyzetet otthon! Soha nem fognak igy az emberek felnőni! Legfeljebb itt kint!Ami pedig a borzasztó magyarok borzasztó logikáját illeti, ahogy már egy előző hozzászólásomban is mondtam, nagyon régen nem élsz Magyarországon, így nem látod át, hogy mennyire rossz a helyzet. Más dolog hallani és beszélni róla, és megint csak más benne élni/próbálni boldogulni. Nem azért jönnek ide vagy más országokba a magyarok, mert megunták az országot, hanem mert otthon már annyira nincs kilátás semmire.....
DCT
- ressinka025
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 58
Ezeket szoktuk mi is nézegetni, de érdemlegeset még nem találtunk.
De folytatjuk tovább, és egyszer csak beugrik valami.
De ha valaki hall, vagy tud valami konkrét kiadó Wohnung-ot, akkor kérem jelezze.
Szia.
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!