Albérlet, lakhatás
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 143
13 éve 17 órája #9762
Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Sziasztok
Miért akar mindenki Abba a drága Münchenbe menni?
Én imádom, de a angolkertet, a muzeumait. stb.
De kétszer háromszor drágább mint 100 km-el feljebb , és itt is van munka és albérlet sokkal olcsobban és megélhetés is.
Nem értem miért ragaszkodik mindenki Münchenhez anyival tőbb a bér???
Üdv.terézia
Miért akar mindenki Abba a drága Münchenbe menni?
Én imádom, de a angolkertet, a muzeumait. stb.
De kétszer háromszor drágább mint 100 km-el feljebb , és itt is van munka és albérlet sokkal olcsobban és megélhetés is.
Nem értem miért ragaszkodik mindenki Münchenhez anyival tőbb a bér???
Üdv.terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Julianna
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
13 éve 16 órája #9766
Írta: DECOTEXT
Akkor már nem vagyok egyedül ezzel sem! Nem annyival több a bér, de több, viszont ez messze felemésztik a magasabb költségek! Én Hannover magasságában vagyok Niederschsenben, a bérek jók, s olcsóbb minden! Ott van BMW itt meg VW. Jó, az igaz, hogy én 600 km megyek kocsival hazafelé, és még mindig a BRD-ben vagyok.... na de évi 2-3 alkalommal ez nem gond!
Talán ez a baj sokaknál. Közel akarnak lenni Mo.-hoz!(?)
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
kisne írta: Nem értem miért ragaszkodik mindenki Münchenhez anyival tőbb a bér??? Üdv.terézia
Akkor már nem vagyok egyedül ezzel sem! Nem annyival több a bér, de több, viszont ez messze felemésztik a magasabb költségek! Én Hannover magasságában vagyok Niederschsenben, a bérek jók, s olcsóbb minden! Ott van BMW itt meg VW. Jó, az igaz, hogy én 600 km megyek kocsival hazafelé, és még mindig a BRD-ben vagyok.... na de évi 2-3 alkalommal ez nem gond!
Talán ez a baj sokaknál. Közel akarnak lenni Mo.-hoz!(?)
DCT
- Ann85
- Látogató
13 éve 14 órája #9778
Írta: Ann85
Ann85 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Decotext! Köszönöm a választ,nem most akarok kimenni a fiammal,csak nézegetek itt neten,és tudni akartam,mi mit jelentenek,és kb milyen árban vannak. Először összespórolunk a pénzt(kaució,bejelentés,szerződés,stb),nem akarunk hirtelen és pénz nélkül kimenni. München környékén(max 30km) akarunk majd keresni albérletet. Tudom,hogy van más város/falu is,de férjem Münchenben kapott munkát. Minket nem érdekel,hogy milyen közel van Mo-hoz. Ha 1000km-t kell utazni,az se gond. Csak legyen munka.
- mezre24
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9842
Írta: mezre24
mezre24 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Sziasztok, én egy új fórumozó vagyok! De elég rég óta olvasom az oldalt.
Párommal mi is ki akarunk menni Németországba januárba.
Van már pénz, nyelvtudás, (munka remélem lesz már csak a lakás hiányzik.
Mivel eléggé letudok ragadni a részleteknél és még igazán sehol nem kaptam választ rá, feltennék egy igen fontos kérdést (számomra
WG itthon intézzek?, vagy majd ha megérkeztünk 6börönddel?? és ha itthon kiadják e ha csak egy email-t dobok rájuk hogy engem érdekelne??
már mindenbe kivagyok okositva hála nektek, csak ez a kép nem tiszta
Párommal mi is ki akarunk menni Németországba januárba.
Van már pénz, nyelvtudás, (munka remélem lesz már csak a lakás hiányzik.
Mivel eléggé letudok ragadni a részleteknél és még igazán sehol nem kaptam választ rá, feltennék egy igen fontos kérdést (számomra
WG itthon intézzek?, vagy majd ha megérkeztünk 6börönddel?? és ha itthon kiadják e ha csak egy email-t dobok rájuk hogy engem érdekelne??
- Roxa
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 25
12 éve 11 hónapja #9848
Írta: Roxa
Szia! Én nem akarlak elkeserÍteni, de lakást rendezni még itt kinn is nagyon nehéz, nemhogy neten keresztül, emailben. Ha van esetleg ismerősötök, ahol lakhattok addig, mÍg itt kinn lakást találtok az lenne a legjobb megoldás, persze tudom ez az élethelyzet ritka. Én anno a kislányommal az apósomnál laktam Stuttgart mellett miközben újságból, netről lakást kerestem Memmingen mellett (ez onnan 130-150 km). Tehát minden napom, minden perce lakás kereséssel telt, hétköznap összegyűjtöttem a potenciális lakásokat, aztán hétvégén leutaztam a környékre, majd bejártam 60 fürdőszobát meg 600 hálót az igényestől a lepusztultig Volt, ahol a bugyim szÍnére is kÍváncsiak voltak, volt ahol 6-8 család is jelen volt egyszerre az adott lakást megtekinteni.Az elején a legnagyobb baj, hogy Németországban egy adott munkáltatónál a próbaidő 6 hónap és ezt tudja a lakástulajdonos is, Így nem szÍvesen adja ki addig, amÍg próbaidős munkaszerződésetek van...ördögi kör.Így pontosan 8 hónapomba került mire megtaláltam a nekünk megfelelőt. Én azt javaslom az elején elégedjetek meg bármilyen szállás lehetőséggel, ismerősnél vagy valami olcsó panzióban (ha van rá keret), esetleg léteznek Wohnheimok, amik bár átmeneti lehetőségnek jók és aránylak olcsók is, de tele van törökkel és egyéb rossz arcú figurával...de hát valamit valamiért. Ezt a wohnheimot ismerem, de csak kÍvülről, mert ezerszer mentem el mellette naponta. www.a1wohnheime.de/wohnheim-unterkunft-muenchen. sok szerencsét ;)
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
Roxa válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
mezre24 írta:
Szia! Én nem akarlak elkeserÍteni, de lakást rendezni még itt kinn is nagyon nehéz, nemhogy neten keresztül, emailben. Ha van esetleg ismerősötök, ahol lakhattok addig, mÍg itt kinn lakást találtok az lenne a legjobb megoldás, persze tudom ez az élethelyzet ritka. Én anno a kislányommal az apósomnál laktam Stuttgart mellett miközben újságból, netről lakást kerestem Memmingen mellett (ez onnan 130-150 km). Tehát minden napom, minden perce lakás kereséssel telt, hétköznap összegyűjtöttem a potenciális lakásokat, aztán hétvégén leutaztam a környékre, majd bejártam 60 fürdőszobát meg 600 hálót az igényestől a lepusztultig Volt, ahol a bugyim szÍnére is kÍváncsiak voltak, volt ahol 6-8 család is jelen volt egyszerre az adott lakást megtekinteni.Az elején a legnagyobb baj, hogy Németországban egy adott munkáltatónál a próbaidő 6 hónap és ezt tudja a lakástulajdonos is, Így nem szÍvesen adja ki addig, amÍg próbaidős munkaszerződésetek van...ördögi kör.Így pontosan 8 hónapomba került mire megtaláltam a nekünk megfelelőt. Én azt javaslom az elején elégedjetek meg bármilyen szállás lehetőséggel, ismerősnél vagy valami olcsó panzióban (ha van rá keret), esetleg léteznek Wohnheimok, amik bár átmeneti lehetőségnek jók és aránylak olcsók is, de tele van törökkel és egyéb rossz arcú figurával...de hát valamit valamiért. Ezt a wohnheimot ismerem, de csak kÍvülről, mert ezerszer mentem el mellette naponta. www.a1wohnheime.de/wohnheim-unterkunft-muenchen. sok szerencsét ;)
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, kisne, Julianna, mezre24
- mezre24
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 11 hónapja #9851
Írta: mezre24
mezre24 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Roxa köszönöm a választ,
ismerősöm sajna nincs ezért mindent magamnak kell intézni, de nem is lenne ezzel baj,hisz a nyelvet elég jól beszélem.
Amit még mindig nem értek:D
Szóval, akkor vesznek fel dolgozni ha van bejelentett lakásom/szobám szóval valahová be vagyok jelentve. De gondolom a szállodába nem jelenthetem be magam:S
Nem tudom, lehet félre értő volt a kérdésem nem lakást néznénk (vagyis albit) mert azt olvastam, hogy nehéz meg sok minden kell ahhoz, hogy kiadják.
De vannak ilyen WG valahogy igy mesélte ismerősöm, amit bárkinek kiadnak kicsit borsos áron de kiadnak egy hónapig és be is jelentheted magad.
Erről mit tudsz?
ismerősöm sajna nincs ezért mindent magamnak kell intézni, de nem is lenne ezzel baj,hisz a nyelvet elég jól beszélem.
Amit még mindig nem értek:D
Szóval, akkor vesznek fel dolgozni ha van bejelentett lakásom/szobám szóval valahová be vagyok jelentve. De gondolom a szállodába nem jelenthetem be magam:S
Nem tudom, lehet félre értő volt a kérdésem nem lakást néznénk (vagyis albit) mert azt olvastam, hogy nehéz meg sok minden kell ahhoz, hogy kiadják.
De vannak ilyen WG valahogy igy mesélte ismerősöm, amit bárkinek kiadnak kicsit borsos áron de kiadnak egy hónapig és be is jelentheted magad.
Erről mit tudsz?