Albérlet, lakhatás

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9861 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

[quote="DECOTEXT" post
Nem! Szinte mindig forditva van a dolog. A munkahelyed nem foglalkozik azzal , hogy hol laksz, tehát panzió is jó. (Nálunk van 2 alkalmazott is, akik panzióban laknak egy olcsó "turi" szállóban. Két legyel.) Kell viszont bankszámla, ehez is cim kell. S ha van számlád és munkád, akkor keress lakást, mert munkahely nélkül szerintem nincs esélyed! A bérbeadók és bérlök itt soha nem csekkeznek, itt minden utalással megy![/quote]

Kedves Deotext!
Írtad kell bankszámla, amihez IS cím kell. Mihez is még? Mert szerintem mindenhez. Amíg nincs cím, nincs bankszámla, nincs betegbiztosítás és semmi egyéb. Hisz az AOK is ki akarja valahova küldeni a betegbiztosítási kártyát usw.
Az én munkáltatóm első kérdése az volt a nevem után, hogy hol lakok. Ez egy mókuskerék szerintem, mert lakcím nélkül normális munka nincs ez tuti. A munkáltató legkésőbb az első fizetésig tudni akarja majd a bankszámlaszámod, ergo lakcím=bankszámla= munkahely...

Mezre azt írta van már munkahelyük, tehát ha ott január elsején kezdenek, akkor legkésőbb február 15-ig meg kell legyen mindene különben nem fog fizetést kapni.

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #9863 Írta: mezre24
mezre24 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Munka nincs:S:S azt irtam remélhetőleg lesz:D keresd vissza

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #9865 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Roxa írta: Írtad kell bankszámla, amihez IS cím kell. Mihez is még? Mert szerintem mindenhez. Amíg nincs cím, nincs bankszámla, nincs betegbiztosítás és semmi egyéb. Hisz az AOK is ki akarja valahova küldeni a betegbiztosítási kártyát usw.Az én munkáltatóm első kérdése az volt a nevem után, hogy hol lakok. .

Persze, de a munkaadódnak egy motel is jó. A banknak is. Nem ís ez volt a
kérdés hanem, hogy bérlhetö e lakás, munka nélül. Erre irtam, hogy minimum
egy panzió kell ezt elinditani! A számla az nem gond s lehet bármilyen cim pl
az online bankoknál. Ehez egy motel is jó! Van számla, lehet munka, van munka,
lehet kérót keresni! Nem ördögi kör ez, csak a sorrndet kell betartani!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mezre24

Több
12 éve 11 hónapja #9867 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

mezre24 írta: ??? és azt nem tehetem meg hogy egy WG csak ketten lakunk addig míg nem találunk más megoldást...Magyarul:D muszáj 4 embernek lennie??:D

De megteheted, csak azt már nem WG-nek hijjjjják :laugh: és van még egy aprócska baj vele, mégpedig, hogy nem mindegy hogy pl 600 eurót hányfelé kell havonta elosztani. Ezért ajánlottam a wohnheimot, ott van olyan is, hogy 8 euró/kopf/nacht.
Most visszaolvasva látom, hogy tényleg csak "reméled" hogy lesz munkád. Ebben az ügyben meg tudlak nyugtatni :kiss: ha nyelvtudás és pénz van, akkor már csak az akarat hiányzik, mert véleményem szerint az nem dolgozik ma Németországban, aki nem akar. :angry:
Akkor már csak azt kéne kitalálnotok, hogy helyileg hova szeretnétek menni..ha tényleg jól beszélsz németül és van némi kis közöd az egészségügyhöz, akkor akár még munkaügyben is tudok segÍteni neked. ;)

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!

Több
12 éve 11 hónapja #9869 Írta: mezre24

Nagyon aranyos vagy:D
Helyileg Stuttgartba akarunk menni! egészségügyhöz annyi közöm van, ha vért látok elájulok és ha injekció szóba jön rosszul leszek:D:D
azonkivül mindent elvállalunk és el is fogunk!!!:D

Több
12 éve 11 hónapja #9870 Írta: mezre24

Végre megértettem:D szóval ha jól értelmeztem

1. keresek egy motelt/wg/wohnheim/panzió-t
2. bejelentem a szállást
3. csinálok egy bankszámlát
4. keresek egy munkát :D
5. pár hónap után elég sok kessel végre lehet lakásom