Albérlet, lakhatás

Több
13 éve 3 hete - 13 éve 3 hete #8645 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Eva10 írta: Gergö:
En ugy gondolom, ha valaki kijön 3-4000 euroval, abbol nemigen futja kauciora. Elni is kell valamiböl a fizetesig, söt uj lakasban altalaban vasarolni is kell valamit.

Szia,
Én is így gondolom. ;)

Eva10 írta: Egyertelmüen veszteseg az evi kb 100 euro. De ha nincs meg az a 3000, akkor bizony marad a 100.

Na, jó, legyen. Még nem szóltam hozzá ehhez a témához mert ez tiszta matematika, felesleges indokokat, érveket felhozni. Akinek van annak nem kell és butaság is, akinek nincs annak pedig megoldás lehet.
Két fontos apróság! Annak a 3-4000-nek kb. a 10-20%-a lehet a legtöbb kiinduló zsebében és DECOTEXT hátrányban van a többségtől eltérő gondolkodásával. Miről folyik a vita akkor? :laugh:
Erről csak annyit: nem kell mindig meggyőzni a másikat, akkor sem ha igazunk van! Sokszor nem is lehet. :) Ezt most mind két oldalnak szántam! :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: astarta, kisne, htimea, Kujak

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hete #8661 Írta: Rolix
Rolix válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Az első kimenetelkor van további ok is, amiért nem tennék le csak úgy pár ezer euró kauciót.

1. Ahogy tudom sok munkahelyen akár 1-2 hét próbaidő is van, amit természetesen nem fizetnek, szóval mire ebből fizetés lesz, az legalább 5-6 hét, addig viszont élni is kell valamiből.
Ha nem válna be valaki a próbaidő után, újabb munkát kell keresnie és újabb próbaidőt lenyomnia és már ott tart, hogy elment 2 hónap mire pénzt lát.

2. Tegyük fel, nem tetszik a környék, a munkáját nem fizetik ki, vagy bármi olyan történik ami indokolttá teszi a költözést.

Szóval én úgy gondolom, hogy az elején akkor sem tennék le kauciót, ha lenne rá pénzem, mert bizonytalan még a kint lét. Mondjuk később sem biztos, mert csak a macera van vele.

Több
13 éve 3 hete #8662 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Hú, hát jól elindult itt a vita, lakáskaució kapcsán :))
Én azt gondolom, hogy mindenkinek a véleményében van igazság, és nyilván mindenki maga tudja eldönteni, hogy futja-e többezer euros kaucióra vagy sem. Ja, én még alul is kalkuláltam a dolgot, tévedésből egy havi bérleti díjat vettem alapul, noha általában 2-3 havi díjat kell letenni az asztalra. Így valóban könnyen lehet, hogy közel egy millió forintnak megfelelő összeget kéne egy vagy több évre letétbe helyezni, ami - már bocs Decotext, hogy megint a Te példáddal jövök - de igenis nagy összeg egy mai átlag magyar embernek/családnak. Kortól, nemtől, családi állapottól függetlenül. És attól, hogy valaki nem tudja vagy nem akarja ezt az összeget kicsengetni, még nem lesz Mietnomad, sem felelőtlen egyén, aki belerohan a nagyvilágba pénz és munka nélkül.
De valóban kár vitatkozni, mindenki döntse el maga,hogy igénybe veszi ezt a szolgáltatást vagy sem, de jó, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy az is tudjon lakást bérelni akinek nincs több ezer euroja kp-ben de nem is akar egy 5-6 tagú WG-ben lakni vadidegenekkel, amíg összespórolja ezt a pént. Megjegyzem, kaució a WG-ben is van, csak kevesebb......

Több
13 éve 3 hete #8678 Írta: Tizy
Tizy válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok!
Én is ezen a biztositos dolgon gondolkodom. Szeretnék Münchenben karácsonyra lakáshoz jutni. Most rokonoknál huzom meg magam es szerdan kezdek dolgozni. Nekem is mind sokunknak nincs elegendo penzem a kaució kifizetéséhez és talán az első lakás kibérléséhez nagy segitseg lenne ez a megoldas. Tőletek csak annyit kerdeznek hogy hallotatok e valamiről amire ebben az esetben figyelni kell.

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
13 éve 3 hete #8683 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Ezért ajánlottam egyedülálló hölgyeknek (megtakarított pénz és rokonok híján), :Jöjjenek ki szobalányként, vagy konyhai kisegítőként, amihez nagyon sok helyen szállás és étkezés tartozik tartozik. Így ha megspórolják pár hónapi bérüket, kitudják fizetni a kauciót a kibérlendő lakáshoz..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea

• Pulli
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hete #8709 Írta: Pulli
Pulli válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Itt a leg többen milliokrol beszélnek :ohmy:
Nem tudom de én is ki fizetem a három honap kaukziot de három honap nál többet sose kértek vagy is 1200 euro volt edig a legtöbb de mivel mindig meg van az esélye a részlet fizetésnek is igy ezt egy év allat fizetem ki az elsö lakásnál utána meg nem nyultam hozá ehez a pénzhez és eböl fizetem a következö kaukziot is,Amugy meg minél olcsob a lakás análkevesebet kell fizetni akki meg most jön ide az ne akkarjon kacsalábon forgo palotába lakni de ez csak az én véleményem. :whistle: