Albérlet, lakhatás

Több
13 éve 1 hónapja #8340 Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Üdv,

Mi annak idején 2 bőrönddel érkeztünk egy olyan lakásba,ahol csak a padlószőnyeg volt
és villanykörte. Napok,hetek alatt jobb mosógépet,tv.-t,stb vettünk használtan mint ami otthon van :laugh:
ebay,quoka oldalak,hétvégenként a bolhapiacon csatangolni kiváló időtöltés,és még magyar beszédet is bőven hallassz,mintha el se jöttél volna otthonról ;) Mindent meg lehet oldani.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hónapja #8343 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok!
80 000-ert itt, keleten is csak fachwerkhaus van. Azzal meg vigyazni kell, mert nem mindig lehet tudni, milyen a faszerkezet. Es altalaban müemlek, azt karban kell tartani, es nem csinalhatsz vele mindent. Pl a munkahelyem is egy ilyenben van, nagyon jol erzem itt magam. De pl. a tablat, hogy a parkolohely az enyem, nem lehetett raszegezni a falra, hanem elötte lehetett csak kitenni. Es a karbantartas tud sokba is kerülni.
Kisebb haz 130-160 ezernel kezdödik itt is. Sorhazak vannak kicsit olcsobban.
sziasztok:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hónapja #8346 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Rolix írta: Sajnálattal hallom, ugyanis örülök ha tudjuk állni a kiköltözés árát és az első havi lakbért, valamint az egyéb dolgokat amíg nem lesz meg az első fizetés.
Hallottam olyanról is, hogy a munkahely biztosít szállást, de ahogy tudom ez általában olyan, hogy egy szobában vagy mindenféle nemzetiségű emberrel. Mivel barátnőmmel költöznék ki, ebbe így annyira nem szeretnék belemenni, gondolom érthető. Van esetleg olyan lakás is, mint mondjuk egy kollégium, hogy mondjuk 2 fős szobák vannak, saját fürdővel, wc-vel?
Falun 125 ezer euró egy ház? Úgy látom egy darabig albérletben fogunk élni. :lol:

Mindenképpen próbáljatok egy pár hónapos tartalékkal jönni! Ez legalább 1-2 ezer euró. E nélkül adóssággal kezdesz, vagy a le nem dolgozott időszakra előleggel indúlsz am azt eredményezi, hogy mindig kevés lesz jó ideig!

DCT

Több
13 éve 1 hónapja #8357 Írta: Rolix
Rolix válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

DECOTEXT írta: Mindenképpen próbáljatok egy pár hónapos tartalékkal jönni! Ez legalább 1-2 ezer euró. E nélkül adóssággal kezdesz, vagy a le nem dolgozott időszakra előleggel indúlsz am azt eredményezi, hogy mindig kevés lesz jó ideig!

Pár százezer forintot mindenképp tervezünk magunkkal vinni, hogy ne érjen meglepetés. ;)

Több
13 éve 1 hónapja #8367 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Szia Klaudia,
ne haragudj, hogy csak most írok, nálam is zajlott/zajlik az élet, és kicsit hektikusan mostanában:)
A kauciókasszákat egy előző hozzászólásban belinkeltem, ha pár oldalt visszalapozol ennél a topic-nál, megtalálod.
sok szerencsét!

Több
13 éve 1 hónapja #8368 Írta: Rolix
Rolix válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Lizy007 írta: Szia Klaudia,
ne haragudj, hogy csak most írok, nálam is zajlott/zajlik az élet, és kicsit hektikusan mostanában:)
A kauciókasszákat egy előző hozzászólásban belinkeltem, ha pár oldalt visszalapozol ennél a topic-nál, megtalálod.
sok szerencsét!

Szia Lizy!
Írtad, hogy kb. 50 euróért bevállalják helyetted (is) a kauciót. Ebben nekik mi a buli? Mi van akkor, ha nem lakom 1 évig egy lakásban, akkor mennyit kell fizetni? Vagy kamatosan behajtják rajtam a kaució árát csak úgy, mint egy hitelt, hogy apránként törlesztem? Lehet, hogy semmi átverés és buktató nincs benne, csak sajnos elég hitetlen vagyok, mert itthon ilyen nagyon nincs...