Nem is akar a magyar dolgozni
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
köszönöm a negativ tapasztalataim megerösiteset.
Örülök, hogy Te is a tiszt. a kivetelek csoportjaba tartozol
es drukkolok, hogy sikeres legyel es megtalald helyed
csaladoddal együtt Nemetorszagban.
Remelem ezen bejegyzeseket azon hölgyek is olvassak akik
kikertek maguknak, hogy ne beszeljek hülyesegeket
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- hajcsi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 18
nem nagyon akartam hozzaszolni ezekhez a dolgokhoz,de sajnos igazat kell ertsek azokkal akik a negativumokat irtak.Par eve miota kinn elek,több negativumot lattam mint pozitivumot.Örülni kellene azokna akik kijutnak hogy van munkaja,az otthonihoz kepest szuper keresete,es van hol aludnia.Nagyon nehez a kezdet(en is vegigcsinaltam)de ha valaki akar,az tud is.Egy valamt soha nem fogok megerteni,igaz hogy ha valaki meg fiatal,azt mondjak sokan,megbizhatatlan,hazaakar menni,buli stb.Ez igy is van,csak ez is olyan mint a jo munkas es a szar munkas.Vagyis egykalap ala veszik öket is.Vannak fiatalok akik igenis becsülettel tudnak dolgozni,celjuk van, akarnak,es nem rozssziben latjak a vilagot.Es csak egy valamit meg azoknak akik "szarba"teszik a magyar rendesen dolgozok hirnevet:
-nem kell idejönni,otthon kell maradni,es varni a postast.Egy valamit nem szabad elfelejteni,soha nem tudja senki elöre,meddig el,de amig elhet,azt tegye becsületesen.
Kivanok mindenkinek sok sikert,egeszseges eletet!!!!!
Hajcsi
- Rian
- Látogató
Nem kétlem,hogy igazatok van hogy sok a léhűtő ,de nem csak a magyarok között.A férjem március óta van kint ,onnan a bolgárokat zavarta haza a főnők ,és kérte hogy intézzen a férjem még magyarokat.mert mással már nem hajlandó dolgozni.A következtetéseim csak ebből tudtam levonni,ami úgy tűnik kevés volt!
Arra tudok következtetni,hogy szerencsénk van,hogy ahol a férjem dolgozik csak Ők vannak magyarok.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Lehet, hogy az eddigi beírásokból az ment át, hogy a magyarok általánosságban linkek, rosszul dolgoznak, és nem lehet rájuk számítani! Nos, ez természetesen tévedés! Ilyet senki nem állított! Természetesen más nemzet munkavállalói között is van bőven ilyen, de itt ezen a fórumon mi csak a magyarokkal és a magyarok integrációjával tudunk foglalkozni! Az tehát nem indok a magyarok hirrontására, hogy más országból érkező munkavállalóknál is vannak rosszúl alkalmazkodók és rosszúl dolgozók! A gond az valóban, amit itt már valaki egyszer leírt: nem a Pista vagy a Józsi lépett le meglopva a munkaadót, hanem "megint egy magyar"..... Na, ez tesz be azoknak akik becsületesek és igyekeznek! Ezért lesz egyre nehezebb egy új start!Rian írta: Nem kétlem,hogy igazatok van hogy sok a léhűtő ,de nem csak a magyarok között.A férjem március óta van kint ,onnan a bolgárokat zavarta haza a főnők ,és kérte hogy intézzen a férjem még magyarokat.mert mással már nem hajlandó dolgozni.A következtetéseim csak ebből tudtam levonni,ami úgy tűnik kevés volt! Arra tudok következtetni,hogy szerencsénk van,hogy ahol a férjem dolgozik csak Ők vannak magyarok.
A statisztika azonban azt mutatja, hogy nyelvtudással és néhány használható szakmával viszonylag hamar és probléma mentesen be lehet ebbe a német társadalomba illeszkedni! A HVG szerint állítólag 35 ezer magyar vándorolt ki munkavállalás céljából! Kérdés, hogy csak a BRD-be, vagy összesen, külföldre. (Nem ellenőriztem ezt.) S az is tény, hogy akik itt kint sikertelenek azok rendszerint Mo.-on sem tudnak dűlőre jutni! Ez a szám a kintmaradottakra vonatkozik!
DCT
- Philip017
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Örülök, hogy itt lehetek és információkat gyűjthetek, oszthatok meg Veletek. Visszaolvasva a fórumot sok minden elszomorítót "hallottam". Néhány gondolat tőlem ezekre és más dolgokra:
1. Én Magyarországon élek, de sajnos mi is eljutottunk oda, hogy hamarosan kimegyünk Németországba dolgozni, élni. Ezt csak azért osztottam meg Veletek, mert nem fogok beleokoskodni a kint tapasztalt véleményeitekbe.
2. Sajnálatos, hogy a sztereotípiák ennyire működnek kint és egy kalap alá veszik az adott nemzettségeket. Jobb lehetne a személyiségek alapján levonni a megfelelő konzekvenciákat, persze az emberek nem ilyenek. A kivétel erősíti a szabályt pedig sajnos nem dominál véleményalkotáskor, hiszen ha a többség olyan amilyen ... .
3. Én mérnökként, művezetőként (középvezető) dolgozom itthon acélszerkezet gyártásban ezért rendszeresen találkozok álláshirdetésre jelentkezőkkel. Sok esetben én tartom az elbeszélgetést, vagy csak (mivel az üzemvezetővel egy irodában vagyunk) hallom azt. Mindenki panaszkodik, hogy dolgozni akar, de itthon is csak egy kis részük jön el az elbeszélgetésre és közülük is kevesen rendelkeznek a megfelelő tapasztalatokkal (telefonban bármit is állítanak magukról). Telefonálnak, jelentkeznek, időpontot egyeztetünk, majd nem jönnek el (volt aki ittasan jött). Tisztelet a kivételnek, akik még most is nálunk dolgoznak. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy itthon is sok ilyen van.
4. Én acélszerkezeti tervezőként szeretnék kint dolgozni, a nyelvet intenzíven frissítem (jelenleg kb. erős alap vagy B1). Teszek azért, hogy egy jobb életet biztosíthassak a családomnak. Oly sokan csak panaszkodnak, de nem hajlandóak tenni az életkörülményeik javításáért (egy kicsit sem). Ez olyan elkeserítő.
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Rian írta: Szép napot!
Nem kétlem,hogy igazatok van hogy sok a léhűtő ,de nem csak a magyarok között.A férjem március óta van kint ,onnan a bolgárokat zavarta haza a főnők ,és kérte hogy intézzen a férjem még magyarokat.mert mással már nem hajlandó dolgozni.A következtetéseim csak ebből tudtam levonni,ami úgy tűnik kevés volt!
Arra tudok következtetni,hogy szerencsénk van,hogy ahol a férjem dolgozik csak Ők vannak magyarok.
Következtessel arra, hogy szerencsetek van.
Az, hogy milyen a bolgar vagy a bocskoros azert nem is kell kijönni
Nemetbe, mert ezt az otthoni magyar is tudja.
Elöször (majdnem) minden megbizo megprobalkozik az "olcso
hussal" aminek hig a leve, de amikor nem valik be az akkori
allampolgar probalkozik mas orszagbeli munkasokkal.
Van akiknek nem valt es valik be a magyar, mert a tuti munkasok
otthon is jol dolgoznak, vagy mar regen kint dolgoznak.
Na mar most ha nincs magyar egy bizonyos Fachra akkor hol
is keressünk? Sorolhatnam.
Vannak jo melosok (majdnem) mindenhol, szlovakiaban, lengyelben
yugoban, stb.................
Azt mondja ferjed ura munkaltatoja, hogy szerezzen meg tovabbi
magyarokat.
Szerezzen.
Es mi a garantia arra, hogy nem a simlisek, csavargok, pias
magyarokat fogja kikapni?
Semmi.
En ova intem öt, hogy ne hozzon több magyart, mert ha azok szarjankok
lesznek akkor a ferjed az aki hozta öket, tehat kezeskednie kell, es ha
netan megsem valnanak be, nagy a valoszinüsege, hogy azokkal együtt
fog repülni.
Ez csak egy jo tanacs es nem oktatas volt.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!