Nem is akar a magyar dolgozni
- Philip017
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nos, ez az idöszak már nagyon régen lejárt nálam (szerencsére). A szerzödésem szerint grafikus vagyok, de nincs ilyen végzettségem. Ami van, az müszaki rajzoló (gépészet) és müszaki illiusztrátor (gépészet). Ez egyébként nem is lényeges ha már valahol egy cégnél vagy! Bejutni a nehéz, biznyitani már könnyü! Úgy 1993-94 körül volt egy porckorongsérvem mert szétcsesztem épitkezésen a derekam. Operáció, reha, meg minden, aztán keresni kezdetem irodai munkát! Nos, ez azért jobb mert többet fizet, kevesebbet kell dolgozni, könnyebb a munka, s az idöjárástól sem függünk! Ma szerencsémre a hobbymat fizetik meg. Mindig is sokat foglalkoztam 3D dolgokkal, filmekkel, animacióval, grafikával , müszakirajzokal manuálisan is és a computeren! Akkor megyek és akkor jövök amikor akarok, de a munkám az mindig kész! Már régen ki is rugtak volna, a nagy pofám miatt, ha nem lennék jobb mint a többiek! Nos esetmeben ezt úgy lehet pl elérni, hogy otthon mindig a leujabb programokkal evezek igy 1-2 év (!) elönyöm van a többiekkel szemben! Pl. a melóban csak most áltak át a WIN7-re, és 64 bites rendszerre. Nálam már a megjelenése óta a gépen van otthon.....Philip017 írta: DECOTEXT! Te mit dolgozol? A szerkezetlakatos, hegesztő pedig jó szakma. Ezen a területen a jó szakember aranyat ér.
Igaz, nem nagy durranás amit keresek 1650 most netto, de az 5-ös adócsoprtban sokat elvisznek, igy kb kiszámolhatod hogy mennyi a bruttóm. Azt nem szabad azonban elfelejteni, hogy nagyon sokan, sokkal kevesebbért, hülyére dolgozzák magukat! Mi a nejemmel nagyaon jól élünk, mert ö mint gépézmérnök, többet keres (nettó) mint az én bruttóm...... de ez nem mérték hidd el! Számits sokkal kevesebbre!
DCT
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Na ez sem volt rossz
Nalunk a szerkezetlakatosok es a hegesztök 2.000 Eurotol + keresnek
netto havonta.
Szerintem te a Ganz-Mavagra gondoltal, nem?
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Philip017
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Remélem max fél év múlva már én is egy németországi mérnökirodából írhatom a tapasztalatokat .
Szép napot.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
prosperus írta: szerkezetlakatos és hegesztő voltam, de az nem az én világom. A területet nálam pókháló borítja! (Sok és nehéz a munka, de viszont előnytelenül kevés a fizu!
Na ez sem volt rossz. Nalunk a szerkezetlakatosok es a hegesztök 2.000 Eurotol + keresnek
netto havonta.Szerintem te a Ganz-Mavagra gondoltal, nem?
Miért? Szerinted mennyit dolgozik egy ilyen lakatos aki 2000 nettót (vagy többet keres?) Én napi 7 óra 13 pecet dolgozom (ennyi a hivatalos napi munkaidöm). 30 nap fizetett szabi s 13. bér elosztva a szabira és Karácsonyra! Kötetlen munkaidö, kényelmes, világos iroda, kávé, stb. Szól hallkan egész nap a jó zene s elvagyunk. Én dolgoztam lakatosként. Túlórával volt, hogy 2500 is meg volt nettó, na de milyen áron?? Én ehez a sok és nehéz munkához viszonyitottam az elönytelen rossz bérezést s nem abszolultértékben! 2000 nettó az nem rossz, de nem mindegy, hogy mennyi és milyen munkáért kapod!
A mai árfolyamon (291,7 Ft/€) >> 583400 Ft lenne a 2000 euron!
Na, ennyit biztosan nem keres a Ganz Mavagban egy lakatos, még bruttó sem!!
DCT
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
En kizarolag erre a megjegyzesedre reagaltam. Az, hogy ,mi van a Ganz-Mavagban ,
ha meg letezik, nagy ivben...................!
Az, hogy valaki 180 oranal több mint 2.000-et keres havonta az nem rossz,
ha figyelembe veszem, hogy sok munkaltatonal 250 oranal havonta a fiuk jo,ha
kapnak 1.600 Eurot!
Az, hogy most kur.....kenyelmesen dolgozol es elsz, nem hasonlithatod össze
azzal aki most kezd es nem beszeli a nyelvet.
En sem ott kezdtem ahol most vagyok, mert habar mar emlitettem, hogy a
Tiefbaunal a szennycsatornakat kellett tisztitanom (kakat) es a hasadasokat
ujonnan betonoznom havi 800 marka nettoert! Ennek magyarazata, hogy csak
angolul es alig egy -ket szot nemetül beszeltem.
Az, hogy 3 ev utan valogathattam, annak tudhato be, hogy tovabb tanultam,
tanultam a nemet nyelvet es ha nem is perfektül, de igen jol beszeltem, irtam,
es olvastam.
Tehat. En azt közöltem volt, hogy minden kezdet nehez es lehet hogy igen nehez,
de rajtad mulik, hogy mire viszed!
beszeltem nemetül.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!