Nem is akar a magyar dolgozni
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Oktober 13-tol lehet megvasarolni, megvesszük, mert amugy, nem sok
a röhögni valonk
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Hat azon a filmen nem sokat lehet rohogni. Ellenben utana halatadni a sajat sorsunkert, azt lehet.. Nekem vmi elkepesztoen beleegett az agyamba..prosperus írta: Kössz!
Oktober 13-tol lehet megvasarolni, megvesszük, mert amugy, nem sok
a röhögni valonk
- pimpa
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 7
Prosperus : Gondolom nem baj ha tegező módban írok.
Kíváncsi lennék egy CNC marós aki 23 éve van a szakmában, jól beszél Németül ( itt is él ) ismeri a programozásokat, ha kell írja is, 5 tengelyesre is megvan a papírja (dolgozott is rajta) Nem csak állítja hanem tényleg érti a szakmát. Szóval Kb mennyi az órabére manapság ?
Előre is köszönöm a választ.
- ressinka025
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 58
Gergoo írta: Amit viszont nem értek, hogy itt már rengetegszer hallott: "majd a kinti nyelvkörnyezetben úúúúúúgy megtanulok pikk-pakk"-ból sem lesz az esetek nagy részében semmi sem. NO COMMENT! Az ilyenek jobb is ha hamar otthon találják ismét magukat!
Sajnos ez így van.
Igaz ami igaz, én is úgy jöttem ki, hogy csak egy nagyon keveset beszéltem a Német nyelvből, de 14 hónap ittlét után, már elég jól megy.
3 hónapja járok nyelviskolába is, mert ezt a nyelvet pikk-pakk nem lehet megtanulni.
Még így is elég nehéz a nyelvtani rész.
De nekem már halad a dolog, de az is igaz, hogy nagyon sok magyar, ha talál, vagy együtt lakik egy másik magyarral, nem hajlandó Németül beszélni.
Pedig bizony nagyon sokat lehetne így is tanulni, mert én tudok valamit, a másik mást tud, kiegészítik egymást az emberek, de ez nem megy.
A munkával kapcsolatban, sokan még mindig abban a tévhitben élnek Magyarországon, hogy aki Németországban dolgozik, annak húúúúúúú de milyen jó.
Én csak azt szoktam mondani, hogy meg kell próbálni.
Nekem is van otthon három gyerekem, akikkel az első négy hónapban csak hetente vagy kéthetente tudtam beszélni, mert miután hazaküldtem a fizetésem, nekem csak annyi maradt, hogy kifizettem a szobát, és éppen hogy megéltem.
Már önmagában is nagyon nehéz, hogy távol vagyok a családtól, nem beszélve arról, hogy az igazság az, hogy egy auslander-nek, nagyon keményen kell dolgozni, hogy elfogadják, úgy mint embert, és munkást.
De ezen már szerencsére túl vagyok, de dolgozom továbbra is keményen, mert csak így érhetem el azokat a célokat, amiket szeretnék.
Sziasztok
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!
- edvardojro
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
A világ minden pontján vannak jó és kevésbé jó munkaerők stb..!prosperus írta: Köszönöm Evikem, de mar ujsagokban is hirdettünk.
Az, hogy irrealis összegeket kernek a szakik, vagy nem szakik az a nem jartassagukra vezethetö vissza, mert minket is hivnak fel emberek es amikor megkerdezem most hol van?, kiderül, hogy mar kint dolgozik egy eve, de valtani szeretne, mert ahol most van, ott csak 1.400 Eurot /netoo keres havonta, es a szallas ingyenes.
Amikor rakerdezek (segedmunkas egy gyarban), hogy megis mi az elkepzelese, akkor azt a valaszt kapom, hogy "ugy tudom ,hogy nemetben olyan 12 Eurosak az oraberek".
Hö? Hol el ez a pali?
Amikor közlöm vele, hogy lehetseges, de az brutto akkor ugy dönt a szaki ,hogy akkor inkabb marad ott ahol van.
A masik, hogy sok magyarnak egyaltalan nem jut el az agyaig, hogy nemetben a min. BRUTTO ORABER = 7, 98 Euro / BRUTTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ORANKENT, ami egyenlö ca. 5-6 Euros netto oraberrel.
Nekem van igen sok baratom nemet; vegyesz, autofenyezö, maschinenschlosser, trockenbauer usw. es az atlag netto fizetesük 1.400 - 1.500 Euro netto es ebböl meg fizetik a lakbert stb..........
Es akkor idejön a vilagvalto magyar es ker 1800- 2000 (ha nem többet) havonta, adjuk a szallast ingyen es ha lehetseges meg etessük is öket haromszor egy nap
Öszinten, en sem sok jövöt latok a magyarnak (tisztelet a kivetelnek)
Valóban nem jártasak a külföldön dolgozni szándékozó munkavállalók a minimálbér tekintetében !
Éppen emiatt most közzé teszem, hogy a kedves munkaadók is tudják, úgy veszem ki az írásaiból, hogy Ön sem tudja vagy nem akarja tudni.
Azt a sok nemet barátot: a munkahivatal fizeti ? A "trockenbauer usw "szintén vagy becsapják vagy nem a szakmájukban dolgoznak ezek a nemet barátok,
esetleg Zeitarbeits cégtől vannak munkaviszonyba.
Tehát a szakmunkás ha a szakmájában tevékenyen dolgozik a MINIMÁL órabére az építőiparban Németországban, itt megtekinthető: [PDF]
TV Mindestlohn, Baugewerbe, Bundesrepublik, 04.07.2008
Az a munkaadó pedig aki az előírt minimálbérnél kevesebbért foglalkoztat az törvénysértést követ el !!
Én azért kíváncsi lennék ha lenne egy kimutatás melyik oldalon áll a több gazember szaki ?
Az utolsó mondatához szólva.
"Öszinten, en sem sok jövöt latok a magyarnak (tisztelet a kivetelnek) "
Nem szapulni, hanem segíteni kellene a külföldön dolgozni szándékozó munkavállalók táborát, megfelelő információkkal, amit a megfelelő Honlapon ő ellenőrizhet.
Ha megbántottam volna itt bárkit az írásommal bocsánatot kérek attól.
De azok az emberek akik nem csak magyarul tudnak beszélni, mert szeretett és jó szándék is van bennük azok ne vegyék szívükre mert sajnos köztünk is van szép is és jó is.
MfG.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Miért is vennék? Írta prosperus, hogy "(tisztelet a kivetelnek)"edvardojro írta: De azok az emberek akik nem csak magyarul tudnak beszélni, mert szeretett és jó szándék is van bennük azok ne vegyék szívükre mert sajnos köztünk is van szép is és jó is.
Nem is igazán értem mire fel volt ez a védőbeszéd illetve célozgatás rosszakarásra? Hmm, miért?