Nem is akar a magyar dolgozni

Több
12 éve 1 hónapja #24967 Írta: FKatika71
FKatika71 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Kedves Fórumozok!
Elnézést. kfz egy korábbi (kb 1 hónappal ezelőtti), a szakmunkásképzéssel kapcsolatos bejegyzésére reagáltam. Elnézést a technikai malőr miatt.
Közben köszönöm prosperus reagálását. Valóban, holmi problémák miatt ne ugorjunk egymás nyakának. Én nem is szoktam, higgadt, 40 éves, modern nő vagyok. Frankón eligazgatom a családomat, végzem a munkámat. Adózással foglalkozom, tehát nem érzem magam hülyének, vagy olyannak, aki nem lát dolgok mögé. Én pld. ezért nem is megyek ki, mert szeretem a munkámat. De soha nem nézek le senkit, mert nem ért az adókhoz (magyar, nemzetközi). A párom villanyszerelő és jelenleg egy német autógyárban szerelget, de egy nem német alvállalkozónál.
Érdekes ez a fórum, olvasgatom. De ezekből a tanácsokból nagyon nem kérek. Egy-két igazán segítő hozzászóló miatt mégis néha megnézem.
Van egy pár hozzászóló, aki tanácsai használhatatlanok, pont azért, mert nem ismerik a magyar valóságot, mégha időnként azzal magyarázzák is, hogy de jófejek vagyunk. Mi időben megmondjuk, hogy szart se értek, nehogy később sokkoljon benneteket ez a tény külföldön.
Én a fórum moderálóját (üzemeltetőjét) sem értem, bele-beleszól dolgokba, de mint egy érzéketlen földönkívüli. Mindig csak akkor kéri ki, hogy ez egy fórum, mindenki mindent írhat, amikor ők osztják az észt, amikor más mondja meg a tutit, ami neki nem tetszik, akkor meg lehordja az illetőt. Szóval fura.
De azért azt gondolom szabad világot élünk, szabad internettel. Hajrá!
Kedves magyar munkavállalók ! Ti pedig legyetek jók. Igyekezzetek rendesen dolgozni, hogy meg legyetek becsülve. Akit nem fizet ki a munkáltatója, az pedig keressen hivatalos fórumokat (mégha szíve szerint az autója után kötné is a csalót éppen)!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: edvardojro

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #24968 Írta: candy000
candy000 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Gergő!
Bocs nem akartalak bosszantani, de ahhoz, hogy írásom helyes legyen ez is beletartozott, mégha pusztán érdeklődés szinten is, s hülyeségnek tűnik is.
Egyébként meg nem munkáért könyörögtem, csak feltettem egy kérdést!

Prosperus!

Igen elég sok felelősség van rajta. Tehát ha ebben szeretne dolgozni akkor mindenféleképpen meg kell csinálni a papírt!
köszönöm válaszodat!

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #24971 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

FKatika71 írta: Én a fórum moderálóját (üzemeltetőjét) sem értem, bele-beleszól dolgokba, de mint egy érzéketlen földönkívüli. Mindig csak akkor kéri ki, hogy ez egy fórum, mindenki mindent írhat, amikor ők osztják az észt, amikor más mondja meg a tutit, ami neki nem tetszik, akkor meg lehordja az illetőt. Szóval fura.

Fura lenne bizony ha adnám a lovat azok alá akik azt hiszik, hogy 2012-ben Németországban nyelvtudás nélkül keresik a szakikat. Nagyon fura lenne.... :P

Több
12 éve 1 hónapja #24972 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

FKatika71 írta: Érdekes ez a fórum, olvasgatom. De ezekből a tanácsokból nagyon nem kérek.

Mely hozzászólások nem tetszenek Katika? :woohoo: Amelyekben a szakma és nyelvtudás nélkül, esélyeik felől érdeklődők kaptak választ? ;)

• csehjano91
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 1 hónapja #24973 Írta: csehjano91
csehjano91 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Én idén érettségiztem németből.( évek óta németet tanulok) Az egyszerűbb mondatokat megértem, válaszolni is tudok rá. Apám pár éve dolgozott kinn Ausztriában, így már mondhatjuk hogy nem a nulláról indulunk. :) De azért bőven van még hova fejlődni.
Rajzot olvasni is tudunk mind a ketten.. Na de majd látjuk. További szép estét kívánok.

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #24976 Írta: FKatika71
FKatika71 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

sajnálom. jobbnak gondoltam ezt a fórumot. hasznosnak.
Kérdés: lenne esélyem jó asztalosként Németországban dolgozni, úgy, hogy nem beszélek németül?
A ti gyakori választípusotok: Hát hogy gondoljátok? Azt gondoljátok, hogy itt a segélyhez szokott utó szoc-komm. közegben tengődő akárkik, bármit is elérhetnek? Főleg, hogy nem a 80-90-es években jöttetek.
Helyes válasz: Kedves kérdező. Nem nagyon van olyan cég, aki német tudás nélkül foglalkoztatna. Nem esélytelen. Vannak cégek, de lehet, hogy ott kevesebb bért kapnál, ill. esetleg nem kapnál olyan felelősségteljes munkát, mint amit a tudásod miatt kaphatnál. Javasolnánk, hogy végezz el egy nyelvtanfolyamot.
Na, mindegy. Bocs, amiért nincs türelmem hozzátok.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zitafi