Nem is akar a magyar dolgozni
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Ha jo vagy a nemet nyelvböl, akkor nem kellene kerdezned itt, hogy most ezasztalos munka lenne.ezek közvetítök hirdetèsei,vagy van benne cègè is?nem szeretnék közösködni közvetítővel. olyan munkahelyet szeretnék ami hosszutávú ès korrekt...
közvetitö avagy ceg e (habar mindkettö ceg) akkor egyszerüen felhivod öket es
rakerdezel.
Ennyi
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én csak megjegyezném, hogy a cégek pedig azt szeretik , hogy a közvetítőn keresztül bevállt munkavállalót egy idő után saját alkalmazásba veszik, nem pedig azt szeretik, hogy bohóckodnak direktbe az alkalmazásukkal, próbaidővel, stb. Na most ha ez a jellemző a német munkaerőpiacra akkor kérdezem én, jó ötlet az esélyeket tekintve fújni a "mit nem szeretnék" okosságot? Arról nem is beszélve, hogy a közvetítők nagy része alkalmazkodva az igényekhez pl. szállást is biztosít! Persze ha zsebben van az a 6-8000 euró amiből el lehet indulni saját kecóban, és kivárni amíg céghez, direktben szerződik az ember, akkor nem szóltam!prosperus írta:
Ha jo vagy a nemet nyelvböl, akkor nem kellene kerdezned itt, hogy most ezasztalos munka lenne.ezek közvetítök hirdetèsei,vagy van benne cègè is?nem szeretnék közösködni közvetítővel. olyan munkahelyet szeretnék ami hosszutávú ès korrekt...
közvetitö avagy ceg e (habar mindkettö ceg) akkor egyszerüen felhivod öket es
rakerdezel.
Ennyi
- DrWatson
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 15
Összesen 6-an mentünk ki, már mindenki otthon van. A közvetítő meg lelépett a fizetésünkkel. Ugyanis Ő állt szerződésben a német ( ami valójában török) céggel és az Ő számlájára utalták a fizetésünket, hogy majd Ő hozza ki az embereknek. A Német-Török cég a magyarra mutogatott, hogy majd ő ad szerződést, a magyar meg a német-törökre, hogy majd ők adnak arbeitsvertragot mindenkinek. Én egy hét után eljöttem, így csak 424 euro-m bánja, de a többiek 3 hetet voltak. A Cég 8 euro-s netto órabért ígért + bejelentés+ szállás. Szerződés persze sehol, és mégis minden papír nélkül a Gelsenkirchen melletti EON telepet éítettük. Tehát én is így vagyok vele, hogy közvetítővel soha többé nem megyek sehova. Ez előtt a munka előtt kb.: 200 Lebenslauf ment ki az e-mail címemről, magyar és német munkáltatókhoz és közvetítőkhöz vegyesen, az ÖSSZES magyar közvetítő, akit csak megkerestem mind csalónak bizonyult.
Konkrét példa: Expressz.hu-ról egy munkaközvetítő Landshut-ban a sajtgyárba keresett raktárosokat.
Beszéltem vele. A sokadik telefon után kiderült, hogy utaljak előre neki 200 euro-t egy bankszámlára, állítólag a lakás egyhavi bérleti díja lenne. Na ekkor felhívtam egy Landshut-ban élő mayar tolmácsnőt, és megkérdeztem tőle, hogy van-e egyáltalán Sajtgyár Landshutban. Azt válaszolta: Ha kinézek az ablakomon, akkor pont rálátok , bezárták és éppen bontani fogják, valószínűleg lakópark lesz a helyén. . Ez az egyetlen sajtgyár Landshutban! ( Hirdetés mellékelve)
Jelentkezz be vagy regisztrálj, hogy láthasd.
Szóval a magyar munkaközvetítők 99%-a csak meglopni akarja azt a szerencsétlen embert, aki a hálójukba kerül. Tisztelet a kivételnek, mint mindíg, de én a kivétellel sajnos még nem találkoztam!
Ez az üzenet csatolt fájlt tartalmaz.
Kérjük, hogy jentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Már megbocsájts, de ez abszolult a saját hülyeségetek volt!! Amig nem volt egy általatok elolvasott (!) és aláírt, a saját nevetekre kiállított munkaszerződésetek, hogy lehet, hogy egyáltalán valamilyen testmuzgást végeztetek nem is szólva a munkáról!? (Ilyen helyzetben legfejebb sört vagyok hajlandó inni!) Szóval ez a felelőtlen tevékenységetekkel MAGATOK okoztátok a problémát! Én még egyszer nem dolgoztam szerződés nélkül, pedig biz' isten sok munkahelyem volt Mo.-on és itt kint is volt eddig négy a 23 év alatt! (Egyébként én is dolgoztam három hónapot egy munkaerőközvetítőnél MANPOWER -nél. Ezek nem voltak szélhámosok. Igaz nem kerestem egy vagyont (hogy úgy mondjam szar volt a bérem > de volt!) és 3 hónap után átvett az a munkahely ahova közvetítettek. Ez tehát lehet egy "ugródeszka" annak aki semmit nem talál! (Igaz, én magam gondoskodtam a lakásomról és a közlekedésemről is és nem követeltem ilyet, mint ahogy sokan teszik azok, akik kijönnek Mo.-ról dolgozni! Ez ugyanis nem a munkaadó dolga és feladata!) Garancia azonban sehol nincs, de ez a cég fair volt velem és kezdettől fogva tisztában voltam minden anyagi juttatással, s a jelentkezésem napján adtak munkaszerződést! Egyébként az ilyen cégek mind értvágnak a munkavállalón, mert abból élnek, hogy téged drágán eladnak viszont téged olcsón tartanak. Ez a koncepciója ennek az üzletformának!DrWatson írta: Talán pár poszttal visszább írtam is, hogy végre hivatalos munkát találtam.Összesen 6-an mentünk ki, már mindenki otthon van. A közvetítő meg lelépett a fizetésünkkel. Ugyanis Ő állt szerződésben a német ( ami valójában török) céggel és az Ő számlájára utalták a fizetésünket, hogy majd!
DCT
- mikulino
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Mégpedig, ha munkaerőkölcsönzőhöz mész, az leszelsziasztok.az a cèg ahová kiközvetítik az embert,egy idö után felveszik alkalmazásba?na erről nem is hallottam még:-) akiket én it láttam azok egytöl egyig mind német cég,ahogy követem a hirdetésekből,zömmel közvetìtö. nyelvet beszélek valamennyire,rabszolgának nem tudnának eladni:-) köszi a válaszokat
Egyébként keveritek a dolgokat, ugye nem mindegy, hogy idd ki, vagy vidd ki
Nem ugyanaz a közvetítés és a munkaerőkölcsönzés. A közvetítő egy láncszem a folyamatban, kapocs a munkavállaló és a munkáltató között. A fejvadász szintén zenész. Ez esetben a munkáltatóval szerződsz direktbe, a közvetítő csak "szerez" neked munkát. Ha ő veszi fel a fizetésed, már régen rossz. Ö a munkáltatótól kap jutalékot utánad.
Munkaerőkölcsönzésnél a kölcsönző céggel vagy munkaviszonyban és ott dolgozol, ahova neki szerződés szerint embereket kell küldeni. Lehet, hogy több hétig egy helyen, lehet csak napokat.
Na ilyenkor jöhet az a verzió, hogy ha sokáig vagy egy helyen, és van üres állás, azt mondja a munkáltató, hogy téged már megismert és felvesz saját állományba. Ez nem törvényszerű, de mint lehetőség létezik.
Ha itthon ismered a multik világát, a kék-piros bevásárlóközpontokban előfordul ilyen kölcsönzös dolog, bár többnyire diákmunkások. De sok nagyobb cégnél is így működik.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza