Nem is akar a magyar dolgozni

• prosperus
  • prosperus profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 4 hete #25467 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

asztalos munka lenne.ezek közvetítök hirdetèsei,vagy van benne cègè is?nem szeretnék közösködni közvetítővel. olyan munkahelyet szeretnék ami hosszutávú ès korrekt...

Ha jo vagy a nemet nyelvböl, akkor nem kellene kerdezned itt, hogy most ez
közvetitö avagy ceg e (habar mindkettö ceg) akkor egyszerüen felhivod öket es
rakerdezel.
Ennyi ;)

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hete - 12 éve 4 hete #25468 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

prosperus írta:

asztalos munka lenne.ezek közvetítök hirdetèsei,vagy van benne cègè is?nem szeretnék közösködni közvetítővel. olyan munkahelyet szeretnék ami hosszutávú ès korrekt...

Ha jo vagy a nemet nyelvböl, akkor nem kellene kerdezned itt, hogy most ez
közvetitö avagy ceg e (habar mindkettö ceg) akkor egyszerüen felhivod öket es
rakerdezel.
Ennyi ;)

Én csak megjegyezném, hogy a cégek pedig azt szeretik , hogy a közvetítőn keresztül bevállt munkavállalót egy idő után saját alkalmazásba veszik, nem pedig azt szeretik, hogy bohóckodnak direktbe az alkalmazásukkal, próbaidővel, stb. Na most ha ez a jellemző a német munkaerőpiacra akkor kérdezem én, jó ötlet az esélyeket tekintve fújni a "mit nem szeretnék" okosságot? Arról nem is beszélve, hogy a közvetítők nagy része alkalmazkodva az igényekhez pl. szállást is biztosít! Persze ha zsebben van az a 6-8000 euró amiből el lehet indulni saját kecóban, és kivárni amíg céghez, direktben szerződik az ember, akkor nem szóltam! :P

Több
12 éve 4 hete #25482 Írta: DrWatson
DrWatson válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

A közvetítőkről csak annyit, hogy pár társam és én is jelentkeztünk egy közvetítő hirdetésére, aki csőszigetelőket keresett hivatalos németországi bejelentéssel.( A közvetítő : Stán Sándor és Tóth Sándor. Ékszi Trade Kft. A "német" főnök Herr Murat ACIL GmbH. ). Talán pár poszttal visszább írtam is, hogy végre hivatalos munkát találtam.
Összesen 6-an mentünk ki, már mindenki otthon van. A közvetítő meg lelépett a fizetésünkkel. Ugyanis Ő állt szerződésben a német ( ami valójában török) céggel és az Ő számlájára utalták a fizetésünket, hogy majd Ő hozza ki az embereknek. A Német-Török cég a magyarra mutogatott, hogy majd ő ad szerződést, a magyar meg a német-törökre, hogy majd ők adnak arbeitsvertragot mindenkinek. Én egy hét után eljöttem, így csak 424 euro-m bánja, de a többiek 3 hetet voltak. A Cég 8 euro-s netto órabért ígért + bejelentés+ szállás. Szerződés persze sehol, és mégis minden papír nélkül a Gelsenkirchen melletti EON telepet éítettük. Tehát én is így vagyok vele, hogy közvetítővel soha többé nem megyek sehova. Ez előtt a munka előtt kb.: 200 Lebenslauf ment ki az e-mail címemről, magyar és német munkáltatókhoz és közvetítőkhöz vegyesen, az ÖSSZES magyar közvetítő, akit csak megkerestem mind csalónak bizonyult.
Konkrét példa: Expressz.hu-ról egy munkaközvetítő Landshut-ban a sajtgyárba keresett raktárosokat.
Beszéltem vele. A sokadik telefon után kiderült, hogy utaljak előre neki 200 euro-t egy bankszámlára, állítólag a lakás egyhavi bérleti díja lenne. Na ekkor felhívtam egy Landshut-ban élő mayar tolmácsnőt, és megkérdeztem tőle, hogy van-e egyáltalán Sajtgyár Landshutban. Azt válaszolta: Ha kinézek az ablakomon, akkor pont rálátok , bezárták és éppen bontani fogják, valószínűleg lakópark lesz a helyén. :). Ez az egyetlen sajtgyár Landshutban! ( Hirdetés mellékelve)
A csatolmány rejtve van a vendégek elől.
Jelentkezz be vagy regisztrálj, hogy láthasd.

Szóval a magyar munkaközvetítők 99%-a csak meglopni akarja azt a szerencsétlen embert, aki a hálójukba kerül. Tisztelet a kivételnek, mint mindíg, de én a kivétellel sajnos még nem találkoztam!

Ez az üzenet csatolt fájlt tartalmaz.
Kérjük, hogy jentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hete #25490 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

DrWatson írta: Talán pár poszttal visszább írtam is, hogy végre hivatalos munkát találtam.Összesen 6-an mentünk ki, már mindenki otthon van. A közvetítő meg lelépett a fizetésünkkel. Ugyanis Ő állt szerződésben a német ( ami valójában török) céggel és az Ő számlájára utalták a fizetésünket, hogy majd!

Már megbocsájts, de ez abszolult a saját hülyeségetek volt!! Amig nem volt egy általatok elolvasott (!) és aláírt, a saját nevetekre kiállított munkaszerződésetek, hogy lehet, hogy egyáltalán valamilyen testmuzgást végeztetek nem is szólva a munkáról!? (Ilyen helyzetben legfejebb sört vagyok hajlandó inni!) Szóval ez a felelőtlen tevékenységetekkel MAGATOK okoztátok a problémát! Én még egyszer nem dolgoztam szerződés nélkül, pedig biz' isten sok munkahelyem volt Mo.-on és itt kint is volt eddig négy a 23 év alatt! (Egyébként én is dolgoztam három hónapot egy munkaerőközvetítőnél MANPOWER -nél. Ezek nem voltak szélhámosok. Igaz nem kerestem egy vagyont (hogy úgy mondjam szar volt a bérem > de volt!) és 3 hónap után átvett az a munkahely ahova közvetítettek. Ez tehát lehet egy "ugródeszka" annak aki semmit nem talál! (Igaz, én magam gondoskodtam a lakásomról és a közlekedésemről is és nem követeltem ilyet, mint ahogy sokan teszik azok, akik kijönnek Mo.-ról dolgozni! Ez ugyanis nem a munkaadó dolga és feladata!) Garancia azonban sehol nincs, de ez a cég fair volt velem és kezdettől fogva tisztában voltam minden anyagi juttatással, s a jelentkezésem napján adtak munkaszerződést! Egyébként az ilyen cégek mind értvágnak a munkavállalón, mert abból élnek, hogy téged drágán eladnak viszont téged olcsón tartanak. Ez a koncepciója ennek az üzletformának!

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 4 hete #25506 Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

sziasztok.az a cèg ahová kiközvetítik az embert,egy idö után felveszik alkalmazásba?na erről nem is hallottam még:-) akiket én it láttam azok egytöl egyig mind német cég,ahogy követem a hirdetésekből,zömmel közvetìtö. nyelvet beszélek valamennyire,rabszolgának nem tudnának eladni:-) köszi a válaszokat

Több
12 éve 4 hete #25507 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

sziasztok.az a cèg ahová kiközvetítik az embert,egy idö után felveszik alkalmazásba?na erről nem is hallottam még:-) akiket én it láttam azok egytöl egyig mind német cég,ahogy követem a hirdetésekből,zömmel közvetìtö. nyelvet beszélek valamennyire,rabszolgának nem tudnának eladni:-) köszi a válaszokat

Mégpedig, ha munkaerőkölcsönzőhöz mész, az leszel ;)
Egyébként keveritek a dolgokat, ugye nem mindegy, hogy idd ki, vagy vidd ki
Nem ugyanaz a közvetítés és a munkaerőkölcsönzés. A közvetítő egy láncszem a folyamatban, kapocs a munkavállaló és a munkáltató között. A fejvadász szintén zenész. Ez esetben a munkáltatóval szerződsz direktbe, a közvetítő csak "szerez" neked munkát. Ha ő veszi fel a fizetésed, már régen rossz. Ö a munkáltatótól kap jutalékot utánad.
Munkaerőkölcsönzésnél a kölcsönző céggel vagy munkaviszonyban és ott dolgozol, ahova neki szerződés szerint embereket kell küldeni. Lehet, hogy több hétig egy helyen, lehet csak napokat.
Na ilyenkor jöhet az a verzió, hogy ha sokáig vagy egy helyen, és van üres állás, azt mondja a munkáltató, hogy téged már megismert és felvesz saját állományba. Ez nem törvényszerű, de mint lehetőség létezik.
Ha itthon ismered a multik világát, a kék-piros bevásárlóközpontokban előfordul ilyen kölcsönzös dolog, bár többnyire diákmunkások. De sok nagyobb cégnél is így működik.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: prosperus, Kanga