Nem is akar a magyar dolgozni
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én munkerőkölcsönzőről beszéltem. Linket is betettem! Ez úgy műxik, hogy a "MELÓSTADOK" nevű cég felvesz szerződéssel 10 villanyszerelőt, 10 kőművest, 10 masszőrt, 10 hegesztőt 10 bőrdiszművest és 10 kertészt viszonylag alacsony bérért. Ezután ez a cég keres munkát neked, ahova kikölcsönöz, jó borsos áron de, (DE!) azért éri meg a kölcsönkérő cégnek, mert igy projektorientáltan (időszakosan) tud alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy most pl sok a munka, akkor kér 10 hegesztőt, aztán elvégezteti ez a melót majd visszaküldi a kölcsönző (MELÓSTADOK) céghez. Se felmondás, se kártérités, se szociális juttatás, se semmi, csak az adott idpőszakra a bér.(Még csak az elvonásokat sem ők fizetik hanem a MELÓSTADOK cég utánad!) Na, ilyen cégek aztán, ha jó vagy és megis kellesz nekik, könyen átvesznek a köcsönző (MELÓSTADOK) cégtől természetesen kiegyezve! Na, igy adtak engem is kölcsön fél évre, de engem 3 hónap múlva átvettek. A türkk: igy olcsón tesztelhet s kőlcsönkérő cég. Neked is jó, mert ha nincs azonnal munka akkor is egy darabig még tartanak.... (egy darabig!).mikulino írta: sziasztok.az a cèg ahová kiközvetítik az embert,egy idö után felveszik alkalmazásba?na erről nem is hallottam még akiket én it láttam azok egytöl egyig mind német cég,ahogy követem a hirdetésekből,zömmel közvetìtö. nyelvet beszélek valamennyire, rabszolgának nem tudnának eladni köszi a válaszokat
Ezek a cégek nem munkahely közvetítő cégek! Az más tészta!
Az általam belinkelt cég ezekben a városokban és környéken tevékeny >> TELEPHELYEK
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
A munkarőkölcsönzőnél mindig alacsony lesz a béred, de LESZ béred! A munkahely kölcsönzőnél az egész lutri. de ha sikerül egy jobb melóhelyet szerezniük és ott fel is vesznek akkor lényegesen többet kerehetsz! Mindenki maga dönt. Amikor én a Manpower céghez mentem mint műszaki rajzoló (gépészet) akkor engem egy tervező irodáűba kölcsönöztek ki (bagóért) Ott látták hogy tudok tervezni is (mérnöki munka) igy 3 hónap múlva felvettek 2x annyiért mint amennyit a Manpowernél kerestem de mérnöki munkát végeztem, sőt! 2 frissen jött gépészmérnököt én tanitottam be a ICEM DDN, és a Catia nevű 3D tervező programmra! Tehát a cég jó boltot csinált velem, de nekem mindegy volt, mert szuperül kerestem! (Akkor majdnem annyit kaptam mint a nejem aki valóban gépészmérnökként dolgozott a szakmájában!)mikulino írta: Sziasztok. ahogy olvasgatom az itt leìrtakat latom hogy megoszlanak a vélemények a kölcsönzésel kapcsolatban.ahova most en szeretnek jelentkezni az egy kölcsönzött ceg nemet irodàval,magyar ugyintezovel.azert lenne jo,mert ugyanazt a munkat kene csinalni a szakmamon belul.azon csodàlkoztam el hogy valaki azt irta hogy jol jar aki ilyen cégen keresztul megy el mellözni,valaki meg azt hogy "rabszolga "munka lenne.mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Szerintem rabszolga munka nincs a BRD-ben, csak hülye munkavállaló!
Nekem megérte. Mindenki maga dönt, hogy egy biztos, de kevés pénzért, vagy egy rizikós, de sok pénzért megy el dolgozni! Aztán ha a pénz az ablakba, akkor meg nem kell sirni mert önhiba!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
A volt NDK's adat csak akkor lenne korrekt, ha azt is megemlítenéd,mahlzeit írta: BRD-ben a jovedelmi kozepertek, 60%-a a szegenysegi kuszob, ami most 950 euro elkoltheto (netto) jovedelemet jelent. Ebbol az osszegbol orszagosan a lakossag 14%a el, mig a volt NDK-s teruleten 20%. ezt azert erdemes figyelembe venni ha valaki friss munkavallalokent 2-3e EUR nettorol almodozik "atlagmunkaerokent" es persze azt is nezni. Erdekes lenne megnezni az eredeti nemet cikket..
hogy ott sok minden lényehesen olcsóbb is, mint a nyugati oldalon!
Ez azért messze nem mindegy pl. a lakbérek, üzemanyag és az
élelmiszerek pl pékárúk** szempontjából.
Tegnap voltunk Ribnitz-ben. (Rostoktól keletre úgy 40 km.) Ma du. jöttünk vissza. Reggel a helyi pék házhozszállítva (!) adott kétszer annyiért finom zsemlét, mint amit itt kapok a lakhelyemen! Reggel pontosan 17 centtel (!) kaptam olcsóbban a dizel literét, mint itt az utca végén és nem az autópályánál lakom..... Az ismerős, ahol voltunk, 480 eurót fizet (rezsivel) egy 65 négyzetmétrese lakásért. (Én itt közel 680-at kicsit nagyobbért, de rezsi nélkül!) Akkor most miről szándékoztál bennünket informálni?
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Hat nyilvan "puszira" nem vesznek at. Ahhoz le kell rakni az asztalra egy kicsit tobbet mint mas a kornyezetedben es akkor van esely. Atlag, atlag alatti munkaval nem valoszinu..mikulino írta: Köszönöm kedves Prosperus a jótanácsot:)
Szívesen csinálnám azt a munkát, mert jelenleg is azt csinálom Magyarban egy cégnél.Ez a munka még elvileg aktuális, annyit tudok hogy kikell majd e-mailben tölteni egy Bewerbungot és majd felhivnak telefonon.Meg persze előtte önéletrajz kell. Megpróbálom, hátha sikerül, én örülnék neki.
De erről tényleg nem hallottam, hogy átveszik egy idő után a melóst , ugy tudtam, hogymindig csak annyit tölt el valaki egy helyen, amennyi munka van, utánna pedig küldik máshová.De persze jobb lenne ha hosszutávú lenne...
Mégegyszer köszi
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem en csinaltam a statkot, irtam hogy...DECOTEXT írta:
A volt NDK's adat csak akkor lenne korrekt, ha azt is megemlítenéd,mahlzeit írta: BRD-ben a jovedelmi kozepertek, 60%-a a szegenysegi kuszob, ami most 950 euro elkoltheto (netto) jovedelemet jelent. Ebbol az osszegbol orszagosan a lakossag 14%a el, mig a volt NDK-s teruleten 20%. ezt azert erdemes figyelembe venni ha valaki friss munkavallalokent 2-3e EUR nettorol almodozik "atlagmunkaerokent" es persze azt is nezni. Erdekes lenne megnezni az eredeti nemet cikket..
hogy ott sok minden lényehesen olcsóbb is, mint a nyugati oldalon!
Ez azért messze nem mindegy pl. a lakbérek, üzemanyag és az
élelmiszerek pl pékárúk** szempontjából.
Tegnap voltunk Ribnitz-ben. (Rostoktól keletre úgy 40 km.) Ma du. jöttünk vissza. Reggel a helyi pék házhozszállítva (!) adott kétszer annyiért finom zsemlét, mint amit itt kapok a lakhelyemen! Reggel pontosan 17 centtel (!) kaptam olcsóbban a dizel literét, mint itt az utca végén és nem az autópályánál lakom..... Az ismerős, ahol voltunk, 480 eurót fizet (rezsivel) egy 65 négyzetmétrese lakásért. (Én itt közel 680-at kicsit nagyobbért, de rezsi nélkül!) Akkor most miről szándékoztál bennünket informálni?
ezert lennek kivancsi az eredeti cikkre. Csak mint erdekesseget megemlitettem.
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Na aze egy kis külömbseg vagyon am.Ez úgy műxik, hogy a "MELÓSTADOK" nevű cég felvesz szerződéssel 10 villanyszerelőt, 10 kőművest, 10 masszőrt, 10 hegesztőt 10 bőrdiszművest és 10 kertészt viszonylag alacsony bérért. Ezután ez a cég keres munkát neked, ahova kikölcsönöz, jó borsos áron de, (DE!)
1) a Zeitarbeitfirmen nem fizethet Alamosen, ugyanis minden AÜ cegnek tartania
kell magat az IGZ Tarifhoz, ahol elö van irva, hogy szakmakent mennyit kell,
hogy megkeressen egy szakmunkas. Ennel alattabb nem szabad fizetni, mert elvonjak
az AÜ Genehmigungot. Ugyanis minden ev vegen bzw. a következö ev elsö Quartalban
le kell adni egy jelentest, hogy hany szakmunkast es mennyi Std. berert foglalkoztattak
a dolgozokat. Es, hadd ne mondjam hogy nagyon szigoruan veszik!!!!
2) Jo borsos aron kisse, nagyon is tulzas................................
Ugyanis, mig egy Sanitärinstallateur ceg nalad a Kloert vagy fürdöszobaert +/- 42,00
Euro orabert szamol addig az AÜ ceg (ma mert itt vannak a RO-k) is, zw.
20-25,00 Euroert tudja maximum atadni az embereket. Aki itt nagyot kaszal az nem az
AÜ , hanem a vegleges Entleiher ceg, aki mondjuk max. 25,00 € -ert kapja a
szakmunkast es ö a Kundenak 42,00 Eurot szamlaz.
Mi is ismerünk jo par AÜ ceget, es közöttük is nagy a haboru az arak miatt hiddel,
egyik a masiknak alakinal..........
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!