Nem is akar a magyar dolgozni

• prosperus
  • prosperus profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 2 hete #25723 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Napokban mi nap, rendszeresen keresünk jo szakmunkasokat
megfelelö szakmai gyakorlattal, mivel mas kapcsolatunk nincsen magyarban
hirdetesen keresztül.
Bejelentkeztek vagy +/- 20-an (5 kellett volna).
Na mar most a hirdetes kettö hetes, es az erkezes lett volna November 05-en
Baden Württembergbe.
Jelentkeztek komplett brigadok egy nemet Brigadenführer-el aki jol beszel
nemetül es hadd ne mondjam a szaki 64 eves megis öket valasztottuk elöször.
Tehat, az erkezes lett volna hetfön azaz 05-en.
A mai nap közli Emailben, nem telefonon, holott meg van neki a telefonszamunk is,
az "öreg", hogy nagyon sajnaljuk, de csaladi okok miatt nem tudunk jönni. Hö?
Mi a qva any....................t csinaltal eddig? A tökeidet vakartad es vartal az indulas
napjaig, hogy közöld, hogy a Mutti nem bir meglenni a bot nelkül? :angry:
Tenyleg szetdurrannak a golyoim, hogy hogyan lehet egy magyar (tiszt. kiv.) ilyen
megbizhatatlan, tunya, hernyo, hogy nem ezelött kettö hettel közli, hogy nem erdekel
a munkaajanlat, hanem az utolso pillanatban, amikor mar a többi 15 jelentkezönek
elküldtük a "nagyon sajnalom" levelet....
Hallo magyar közvetitök, fejvadaszok lenne egy üzleti ajanlatom!!!!!!!!!!!!! :angry:
Kerjenek Kautiot minden jelentkezötöl, ne közvetitesi Provisiot, jutalekot!
Ha a jelentkezö szakmunkas lehuzott tisztessegesen mindestens 4 hetet, mi ezt a
Kautiot megteritjük a szakmunkasnak.
Jobb ötletem nincsen, hogy megelözzük ezt a sok simlis jelentkezöt akik valojaban
nem is akarnak dolgozni. Vagy? Mi a hozzaszolasa Miklos Ecsem? Te meg ott
totyogsz magyarban.vagy mar regen uton vagy felenk ;)

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DrWatson

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hete #25725 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Pedzegettem már, hogy aktuális kezd lenni nagyon egy "németországi álláshirdetést tesztelők" feketelistája. Belső használatra. Tudod, már e-mailcím alapján KUKA, csak a megfelelő helyre!!!

Több
12 éve 2 hete #25741 Írta: DrWatson
DrWatson válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Prosperus Uram!
Természetesen a németnek álcázott török cégről ( és a magyarról is ) megvan minden adat, de mivel most uszkve 450-500 km-rel arrébb dolgozom, ezért többe kerülne elmennem a Gelsenkirchen beli hivatalba feljelentést tenni, mint a várható haszon belőle. De azért nem felejtem el őket. Majd, ha egyszer egyenesbe jöttem....
A kaució nem rossz ötlet. Sok magyar, aki kijön dolgozni eleve minimalizálni szeretné a saját magára kényszerűen fordítandó összeget havonta, mert az otthon maradott családot helyezi előtérbe és nekik akar minél több pénzt hazaküldeni. Rengeteg ember, aki manapság elvándorol más országba a jobb fizetés reményében, nem azért teszi, mert otthon olyan úri jó dolga van, hanem mert svájcifrankmenekült. Megpróbál minél többet kérni és minél kevesebbet költeni.
Saját példa: A havi szinten magamra költött összeg nem több mint 200 ( nem elírás ) euro.
Ebben benne van az élelmiszer, a tisztálkodó szerek ( itt olcsóbbak, mint otthon) és a dohány is.
Ha valamilyen ruhára van szükségem , azt is ebből próbálom meg kigazdálkodni. Ezen felül jelenleg a szállásom havi 250 euro. Ha haza akarok menni, az is olyan 100- 150 euro oda-vissza. Ha ezeket összeadjuk, máris látszik, hogy a havi keresetemből 550 - 600 euro is elfogy. Tehát, ha netto 1200 euro körül kapok havonta, akkor az amit a családomnak tudok juttatni kb.: 600 euro.
Mindezért cserébe 12 hete nem voltam otthon, és nem élek nagy lábon.
Viszont a 600 euro most forintban kb.: 171 000 Forint aminél többet kerestem havonta otthon, igaz akkor nem napi 8 órát dolgoztam, hanem minimum 12 -őt hétvégén is néha.
Mindegy én egy jobb élet reményében jöttem ki ide dolgozni, és nem adom fel.
Lesz ez még jobb is !!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hete #25742 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

DrWatson írta: . Ha ezeket összeadjuk, máris látszik, hogy a havi keresetemből 550 - 600 euro is elfogy. Tehát, ha netto 1200 euro körül kapok havonta, akkor az amit a családomnak tudok juttatni kb.: 600 euro. Mindezért cserébe 12 hete nem voltam otthon, és nem élek nagy lábon.
Viszont a 600 euro most forintban kb.: 171 000 Forint aminél többet kerestem havonta otthon, igaz akkor nem napi 8 órát dolgoztam, hanem minimum 12 -őt hétvégén is néha.Mindegy én egy jobb élet reményében jöttem ki ide dolgozni, és nem adom fel. Lesz ez még jobb is !!!!

Kedves Dr. Watson!
Sziveskedj figyelembe venni, hogy a több kerestből a melgéhetésedet kellett otthon finansziroznod (családdal és mindennel együtt) , mint ahogy itt is levonogattad! A 600 euron MARADT, miután minden kifizettél. Ennyi maradt otthon is? Én egyszerűen nem értem meg, hogy itt minden költség után maradványt nézed, otthon meg minden kifizetés előttit veszed figyelembe! Mi ebben a logika?

A mai árfolyamon a kereseted itt 339600 Ft. Ennyi otthon is? Mert ha igen, akkor vedd még hozzá, hogy Mo.-on minden olcsóbb (lakbér, üzemanyag, kenyér, tej, biztositások, áram, viz, stb) Akkor most miről akarsz bennünket meggyőzni? (Ne a magyar MÜLLERNÉL vásárolj, hanem az ABC-ben) Arról, hogy nem voltál otthon 12 hete? Na és? Én meg több hónapja nem!!! Igaz nekem itt a családom is, de kihozhatod Te is őket! Vagy netán otthon jobbak a bérek? Akkor meg mit keresel itt?? Ha ez neked ITT olyan szar élet, miért nem mész haza?

Bocs' mindenkitől a stilusomért, de a doki nagyon kiakasztott! Itt minden költség utáni maradványról beszél, az otthoni jövedelme meg kifizetések előttiek. Ez pontosan olyan mintha azt kérdezném, hogy melyik finomabb, a körte vagy a sárgadinnye???

Ja, és mennyi is a dohány Mo.-on? Garantáltan nem 1420 forint/doboz. Itt annyi! Mo.-on a fele! Ha meg Te 200 euróból élsz itt, akkor meg is érdemled! Mi luxus nélkül heti 80-130 eurót költünk HETENTE, csak a síma bevásárlásra, csütörtöktöl csütörtökig (ketten) és nem cigizük s nem iszunk! (A tankolás két kocsiba, nincs ebben benne!)

DCT

Több
12 éve 2 hete #25743 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

"Kerjenek Kautiot minden jelentkezötöl, ne közvetitesi Provisiot, jutalekot!
Ha a jelentkezö szakmunkas lehuzott tisztessegesen mindestens 4 hetet, mi ezt a
Kautiot megteritjük a szakmunkasnak."
Ezt már mióta mondom (mondjuk csak a feleségemnek :D), hogy egy ilyet, miért nem lehet meglépni, és teljesen tiszta lenne minden. Hihetetlen, hogy ilyen arányban vannak a linkek. De tényleg.
Közben Prosperus meg kell, hogy kövesselek, tényleg rengeteg a lengyel rendszámú autó F.a.M-ban, azóta figyelem, és tényleg! Pedig előtte nem láttam...vagy csak vak voltam. :(

Több
12 éve 2 hete - 12 éve 2 hete #25746 Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Mi a hozzaszolasa Miklos Ecsem? Te meg ott
totyogsz magyarban.vagy mar regen uton vagy felenk ;)

Kedves Prosperus:) Ez nem tudom, felém irányult? Én is Miklós vagyok....
Ha igen, itthon vagyok Magyarban, a legutóbbi melóról lecsusztam, későn lett kész a német Lebenslauf :( De nem adom fel, remélem előbb-utóbb összejön valami.