Nem is akar a magyar dolgozni
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Miért nem a német munkaerőközvetítőt? Azt hiszem van vagy 300 000 Németországban. Többségük nagyon jól működik.Miklós írta: Ettől függetlenül és az általános ellenérzéssel szemben én még mindíg a magyar székhelyű hivatalos közvetítőirodát tartom a legjobb opciónak.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Hogy miért is:
ha mindhárom oldal érdekeit nézzük, a munkáltatónak oly mindegy, hogy milyen cég közvetít ( bár lehet, hogy a magyar olcsóbb ), a közvetítő itt ugye nincs az egyenletben, a munkavállaló szempontjából viszont nem mindegy, hogy pl. Budapestre menjen pofavizitre és próbamunkára, vagy mondjuk Berlinbe. A költség néha nagyon elrettentő tényező. És mint említettem, attól, hogy adott esetben jó szakember, még lehetnek pénzügyi nehézségei.
Bár van egy másik megoldás is, az aláírt szerződés még Magyarországon is képez némi jogi alapot.
Találkoztam olyan szerződésel ( és hozzáteszem, hogy teljesen jogosnak vettem ) amit a munkálató küldött meg e-mailen, ( ugye kinyomtat, aláír, bescannel, visszaküld ) amiben szerepelt a kautió. Miszerint adottak a feltételek - ez ugye kinek mi - amihez a munkáltatónak vannak költségei, nevesítve, összegszerűen. Amennyiben a szerződést aláírod, és a nevezett helyen valamint időben nem jelensz meg, a munkáltató a szerződés alapján jogosult az összeget behajtani rajtad.
Rendben, idő és pénz.
Viszont ha arról van szó, hogy ha aláírod a szerződést és meggondolod magad, és ezért fizetni kell mondjuk 500 eurót, szerintem még a legbutább játékos kedvű svihák sem kockáztat.
Ilyen esetben azért elgondolkozik az emberke, hogy merről hány méter.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Több dologban is tévedsz! Először is az ilyen költség a német munkaadót nem érdekli mert úgy is leirják az adójukból, mint p.l a fejlesztést stb. Ezzel a "magyar lehet, hogy olcsóbb" dumával meg nagyon tele van a szandim! Mikor fogjátok már fel otthon, hogy a minőségnek ára van és az olcsó husszútávon sokkal drágább lesz, mint a most drágább! Nézd meg a képkocsik esetében (de ez érvényes mindenre*). Ha most egy szuper olcsó, kedvezményes hitelű, "superbilligen" (piacon olvastam így!) kocsit veszel, azt csak javitod, javittatod és eszi a lóvét. Én inkább veszek egy sokkal drágább vadi új KIA kütyüt 7 (HÉT!) éves teljes garanciával. Igaz, hogy én 3x annyit fizetek most mint Te, de a hét év alatt Te 10x annyit mint én..... Így van a munkakeresőknél, közvetítőknél és munkaadóknál is! A jó szakembert meg kell fizetni! PONT!Miklós írta: Nos, a magyarországiak is szerintem valamelyik kintinek a "leányvállalatai", de ez ugye nem biztos, tehát maradok a magyar székhelyű megnevezésnél.
Hogy miért is: ha mindhárom oldal érdekeit nézzük, a munkáltatónak oly mindegy, hogy milyen cég közvetít ( bár lehet, hogy a magyar olcsóbb ), a közvetítő itt ugye nincs az egyenletben, a munkavállaló szempontjából viszont nem mindegy, hogy pl. Budapestre menjen pofavizitre és próbamunkára, vagy mondjuk Berlinbe. A költség néha nagyon elrettentő tényező..
*Ismerősöm házat épített B.Bogláron. A házba egy szuper olcsó, kedvezményes ablakrendszert épített be (fából), azzal, hogy így több pénz lesz másra. 4 év múlva sorban pattantak ki az üvegek mert úgy megvetemedett mind....(Most cserélni kell újból az összeset.). Én is cseréltettem a készen vett kérónkba az összes nyilászárót. 1,2 millió volt a vége, de 500 évig nem kell vele foglalkozni! No, akkor ki járt jól?
S még egy! Olyan, hogy PRÓBAMUNKA, nincs a német munkaerő piacon! Van viszon PRÓBAIDŐ, ami alatt a munkaadó és a munkavállaló is indok nélkül felmondhat! Ez a "próbamunka" magyar átvágós specialitás!! Amelyik közvetítő vagy munkaadó ilyet követel az simlis, s ezt garantálom! Ezért ilyen költség nem merülhet fel! Természetesen "pofavizit" az van. Elbeszélgetésre meg KELL jelenni, s ez a munkavállaló terhére megy. Ha ez nem tetszik akkor nem kell megpályázni az ilyen munkát! (Van azonban olyan is, ahol a meghivottaknak az utazási költségeit megtérítik, de ez cégtől függ és nem kötelező!)
DCT
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
- a költség az költség, teljesen mindegy, milyen szolgáltatásról és milyen nemzetiségű cégről van szó.
Ha azonos minőségű szolgáltatást kap olcsóbban, nem hiszem, hogy a drágábbat választja.
- egy közvetítést, mint szolgáltatást nem tudsz rövid és hoszú távra megkülönböztetni, ez nem autóvásárlás. Ha kölcsönös megelégedettség van, működik, ha nem nem.
- próbamunka létezik, és nem a német piacról, hanem magyar cégről beszélünk.
Összefoglalva:
nem a költségről van szó, hanem a simlisek kiszűréséről.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Próbamunka van, amit szépen megfogalmazva Praktikumnak hívnak, az egészségügyben biztos van ilyen mert nekem is így kezdődött a munkám 1 hét Praktikum amiért nem fizetnek, megfeleltem és kezdhettem dolgozni.
De most, hogy többfelé pályáztam volt aki 3 hét praktikumot akart mert szerinte ennyi idő alatt lehet látni, hogy alkalmas vagyok-e, és kijövök-e hosszútávon a többi munkatárssal. Nem tudom a próbamunka napokért fizetnek-e, de a praktikumra biztos nem, 3 hét ingyenmunka nevetséges...
kérni bármit lehet attól aki dolgozni szeretne, és gondolom lesz is aki bevállalja, csak arra nincs garancia, hogy a 3 hét után alkalmazza is.
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Semmi gond nagyfiam, csak akkor kitört belöled az igazi magyar , hogy leba....tal,Közben Prosperus meg kell, hogy kövesselek, tényleg rengeteg a lengyel rendszámú autó F.a.M-ban, azóta figyelem, és tényleg! Pedig előtte nem láttam...vagy csak vak voltam.
hogy mi a fa....t beszelek, mert te meg egyetlen egyet nem lattal.
Ez az igaz magyar. Szurd bele a kest, es utana gondolkodj el, hogy mi
a banatert tettem.
En azert egy bießchen regebben itt elek, es nanémá nyitott szemmel jarok.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!