Nem is akar a magyar dolgozni
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Igazából nem erről szól a történet. A kutyát sem érdekli ( elnézést ), hogy ki milyen okból kifolyólag akar kimenni, mennyit akar/tud hazaküldeni. Itt nem arról szól a mese, hogy miért akar kimenni, hanem, hogy miért nem.A kaució nem rossz ötlet. Sok magyar, aki kijön dolgozni eleve minimalizálni szeretné a saját magára kényszerűen fordítandó összeget havonta, mert az otthon maradott családot helyezi előtérbe és nekik akar minél több pénzt hazaküldeni.
Normális ember nem szokott nagydolgozni a reggelizőasztalra.
Ez az, amit már néhányszor boncolgattunk, és mindíg kaptuk a leszúrást, hogy na de már, meg hát miért. Amit Prosperus leírt, az ismét egy saját tapasztalat, nem a helyi pletykaújság aktuális meséje. Megint egy olyan logikátlan és etikátlan dolog, ami nem egyedi, remélhetőleg nem is általános, viszont kiválóan alkalmas nevetség tárgyává tenni a magyar munkavállalót.
És hozzáteszem, bár Prosperus nem írta, hogy iskolázott szakemberekről van szó, akik rettenetesen profik és nagyon keményf..szúak. Amikor jelentkezni kell.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
A kérdésed második részére rövidebb a válasz: még itthon, és valószínűleg a téli leállások miatt ez egyenlőre így is marad.Jobb ötletem nincsen, hogy megelözzük ezt a sok simlis jelentkezöt akik valojaban
nem is akarnak dolgozni. Vagy? Mi a hozzaszolasa Miklos Ecsem? Te meg ott
totyogsz magyarban.vagy mar regen uton vagy felenk
A simlis jelentkezőkre és a kautióra már nem ilyen egyszerű és nem rövid a válasz.
Alapvetően a probléma a már többször kitárgyalt átverős játékkal van. Ha Te hirdetsz, akár mint cég vagy akár mint magánember, és bármilyen összeget kérsz előre, teljesen mindegy ennek az oka és valóságtartalma, belekerülsz a "pénzt kér előre, tehát átverés" kategóriába
Bármennyire is jogos lenne a kautió.
Ha azt mondod, hogy vannak költségeid a munkavállaló beidításával kapcsolatban ( bejelentés, szállásfoglalás, etc. ) és ezt számszerűsítve kautió gyanánt kéred előre, a végeredmény sajnos a nagy többség szemében ugyanaz: pénzt kérsz előre.
A másik oldala a dolognak a dottore által említett pénztelenség, lehet, hogy pont a kautió befizettetésével esnél el a jó szakembertől, aki menne, de nincs kezdőtőkéje.
Tehát róka fogta csuka.
Sajnos ez is az a kérdés, amire igazából jó válasz nincs.
Az egyetlen jó megoldás ( talán és szerintem ) egy jó nevű és megfelelő hátterű magyar közvetítő/iroda lenne, aki ki tudná szűrni itthon a jelentkezőket és garanciát tud adni a megfelelő időben a megfelelő személy megjelenésére.
Tudom, ez is idő és költség és itt is van rizikó a kapott humánerőforrással kapcsolatban, de talán kisebb, mint saját hirdetés esetén.
- DrWatson
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 15
Persze, száz százalékban igazad van!
Itt a történet nem arról szól, hogy miért jönnek ki az emberek, hanem, hogy miért verik át leendő munkaadójukat, más esetleg becsületesen dolgozó elöl véve el a lehetőséget.
Ha nekem olyan lenne a munkaadóm, mint Prosperus uram - előző hozzászólásaiban megismerhettük azokat a körülményeket, amik itt kinn várják a dolgozóit - eszem ágában sem lenne másik munkahely után nézni. Nagyon ritka az olyan vállalkozó, aki ilyen szállást és rendezett fizetést ad a dolgozóinak.
Ezért írtam, hogy nem értem meg azokat az embereket, akik az utolsó pillanatban lépnek vissza.
Lehet, hogy Prosperus uram cégének kellene alapítani egy Magyarországon levő leányvállalatot, ahol az újonnan felvett emberek dolgoznak 1-2 hónapot és amelyik megfelel minden tekintetben, az jöhet az anyacéghez dolgozni.
Vagy tényleg kauciót kell szedni a jelentkezőktől, amit a kiérkezés és az első normálisan ledolgozott pár nap ( hét ) után visszakap.
- DrWatson
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 15
Miklós írta: [quote
Az egyetlen jó megoldás ( talán és szerintem ) egy jó nevű és megfelelő hátterű magyar közvetítő/iroda lenne, aki ki tudná szűrni itthon a jelentkezőket és garanciát tud adni a megfelelő időben a megfelelő személy megjelenésére.
Tudom, ez is idő és költség és itt is van rizikó a kapott humánerőforrással kapcsolatban, de talán kisebb, mint saját hirdetés esetén.
Sajnos senki sem fog garanciát vállalni arra, hogy egy másik ember megjelenik valahol egy adott időpontban és helyen.
Az emberek gyarlók.
Nem tudok elképzelni olyan eszközt, feltételt - a törvényes kereteken belül ( azokon kívül de sokat ) - ami kényszeríteni tudna a szerződés betartására bárkit is, aki nem akarja betartani azt.
Lehet, hogy szegényes a fantáziám?
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Cég?!? Áááá. Az ismerőseiket is simán megszivatják! Ilyesmit naponta találsz (ez kb. 10 perces bejegyzés) a facebook-on:Miklós írta: Az egyetlen jó megoldás ( talán és szerintem ) egy jó nevű és megfelelő hátterű magyar közvetítő/iroda lenne, aki ki tudná szűrni itthon a jelentkezőket és garanciát tud adni a megfelelő időben a megfelelő személy megjelenésére.
Soha többet nem intézek senkinek semmit,mert én maradok benne a lekvárban.
ez igy szok lenni......... :(
mást vártál?
Speciel ettől az illetőtől igen.
Most erre is mondhatom, amit már sokszor idéztem: magyarok vagyunk, kezcsoklom.
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
A segítségről meg van néhány tapasztalatom, de ezt inkább hagyjuk.
Ettől függetlenül és az általános ellenérzéssel szemben én még mindíg a magyar székhelyű hivatalos közvetítőirodát tartom a legjobb opciónak.
Ha pénzt akar, válogasson, és megfelelő embert küldjön
Elvileg, ha a rendszer jól működik, mindhárom fél jól jár.