Nem is akar a magyar dolgozni

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 1 hónapja #24986 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

CsehJános beküldte:

Én idén érettségiztem németből.( évek óta németet tanulok) Az egyszerűbb mondatokat megértem, válaszolni is tudok rá.

:unsure: :blink: :woohoo:
Én négy év alatt felsőfokú nyelvvizsgára és nyelvtudásra tettem szert. Elég szomorú, hogy te csak egyszerűbb mondatokat értesz meg. Mennyi idő is kell ahhoz, hogy a nyelvtudás ténylegesen is használható legyen????
Ébresztő Leute, egy magyar általános vagy középiskolában ingyen tanulhattok németül! Ne itt kelljen már több ezer eurót kiadni érte! Otthon használjátok már ki a lehetőséget fiatalok!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #24987 Írta: candy000
candy000 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Maya!

Nem kifogásokat akarok írni/ mondani, a középiskolában tény és való hogy ingyen lehet nyelvet tanulni, de hidd el olyan is. Nekem is kellett anno plusz órát vennem(nem keveset) hogy meg legyen a nyelvvizsgám, pedig nem voltam link soha (értem itt azt, hogy nem lógtam óráról, tanultam órán is otthon is).
Nem feltétlen arra van kiélezve egy középiskolai oktatás, hogy ténylegesen használható nyelvtudást adjon. Ez mondjuk az én tapasztalatom, lehet másnak más, sőt.....biztos.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea, Philip017

Több
12 éve 1 hónapja #25047 Írta: DrWatson
DrWatson válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Én négy év alatt felsőfokú nyelvvizsgára és nyelvtudásra tettem szert. Elég szomorú, hogy te csak egyszerűbb mondatokat értesz meg. Mennyi idő is kell ahhoz, hogy a nyelvtudás ténylegesen is használható legyen????
Ébresztő Leute, egy magyar általános vagy középiskolában ingyen tanulhattok németül! Ne itt kelljen már több ezer eurót kiadni érte! Otthon használjátok már ki a lehetőséget fiatalok!

Nagyon nagy szerencséd volt az iskoláddal és a tanároddal.
Az én kicsi fiamat az általános iskola 1-3 osztályában szinte semmire sem tanították meg, legfőképpen tanulni nem. Esténként és a szünidőkben próbáltuk a feleségemmel megtanítani neki azt, amit a tanárnak kellett volna elmagyarázni napközben. 8-16,30-ig volt iskolában minden nap. A 4. év végén átvittük egy másik iskolába és csodák-csodája ott a tanárok tényleg TANÍTANAK. Igaz az átlaga kicsit rosszabb lett, de most megküzd a jó jegyekért. Nem pofára kapja. Sajnos a rossz közoktatás ellen sehol sem lehet reklamálni. Jelentős szerencse és jó sok utánajárás kell a szülők részéről, hogy a gyermek a megfelelő képzést kapja manapság, és erről sem a szülő, sem a gyerek nem tehet. Mostanában az a divat a felsőoktatásban, ha lusta vagy dolgozni, vagy nem jók az eredményeid, akkor menj tanárnak. Sajnos egyre több ilyen "tanár" van. Tisztelet a kivételnek, mint mindig.

Több
12 éve 1 hónapja #25349 Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Sziasztok!
Olyan hozzáfűznivalóm lenne a "Nem is akar a magyar dolgozni" témához, hogy pl én, szeretnék dolgozni Németországban, elsősorban a szakmámban, ami asztalos. Csak szerintem nagyon oda kell figyelni, mikor az ember munkát keres, mert rengeteg a lehúzós cég....
Dolgoztam már kint több mint 2 évet, semmi gond nem volt, szerettek és megbecsültek minet,de azért jobb az óvatosság.Naponta feljövök ide, és keresgélek, örömmel láttam, hogy nagyon sok asztalos hirdetés van itt fennt.
Nem adom fel, hátha összejön valami...

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #25394 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

mikulino írta: Olyan hozzáfűznivalóm lenne a "Nem is akar a magyar dolgozni" témához, hogy pl én, szeretnék dolgozni Németországban, elsősorban a szakmámban, ami asztalos. Csak szerintem nagyon oda kell figyelni, mikor az ember munkát keres, mert rengeteg a lehúzós cég....Dolgoztam már kint több mint 2 évet, semmi gond nem volt, szerettek és megbecsültek minet,de azért jobb az óvatosság.Naponta feljövök ide, és keresgélek, örömmel láttam, hogy nagyon sok asztalos hirdetés van itt fennt.Nem adom fel, hátha összejön valami...

Nincs lehúzós cég, csak buta és óvatlan munkavállaló aki nem olvassa el a munkaszerzödését ha egyáltalán kér vagy kap ilyet!
Magad keress munkát, s ne közvetitökkel közösködj!
UI: mi volt a baj a két éves munkáddal? Miért nem vagy ott, ha jó volt?

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: prosperus, blankuci

Több
12 éve 4 hete #25461 Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

nekünk az volt a baj,hogy felujitottunk egy vadàszházat,es utánna Máté nem volt több munka.de addig Jó volt.nèzegettem itt a keresőben a munkákat ès láttam hogy sok asztalos munka lenne.ezek közvetítök hirdetèsei,vagy van benne cègè is?nem szeretnék közösködni közvetítővel. olyan munkahelyet szeretnék ami hosszutávú ès korrekt...