Mi hiányzik otthonról?
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 10 hónapja #12254
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Mi hiányzik otthonról?
Nekem ez az itteni favoritom:
das-ist-drin.de/Schwarzwaelder-Sauerrahm-200-g--6814/
Majdnem ugyanaz, mint az otthoni tejföl.
das-ist-drin.de/Schwarzwaelder-Sauerrahm-200-g--6814/
Majdnem ugyanaz, mint az otthoni tejföl.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
12 éve 10 hónapja #12255
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Mi hiányzik otthonról?
Hat, lehet, hogy furcsanak talaljatok, de nekem semmi bajom az itteni tejfölle. Rakott krumpli tetejere jo, egyebkent meg nem hasznalok sok tejfölt.
Eva
Eva
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 177
12 éve 10 hónapja #12258
Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Mi hiányzik otthonról?
Túró… Olyan igazi, morzsálódós de nem kiszáradt, savanykás, nem édesített…
Nincs. Nem találom. Próbáltam kb 10féle Quark-ot, …hm… Aki nem tudja, milyen az otthoni túró, annak biztosan ízlik. De az itteni Quark alapvetöen egy krémszerü valami, amit kiskanállal kell enni, szó sem lehet arról, hogy azt te a tésztára morzsold… Ennek ellenére egy vad, dacos korszakomban még túrós palacsintát is csináltam a lányom szülinapjára! Nem kellett volna. A töltelék annak ellenére kifolyt a palacsinták végén, hogy nem tettem bele semmi tejfölt.
Próbáltam a dobozban kapható „Schichtkäse“ nevü terméket is, na az eggyel jobb mint a Quark. De ha kibontom, az az érzésem, hogy egy fél napig kellene gézben csöpögtetnem, annyira vizes az is. Abból már csináltam túrógombócot is (tudom, sokszor fejjel megyek a falnak), az szerencsére nagyrészt a tányéron omlott darabjaira azonnal, és nem a fözölábosban. Bár néhány gombóc a fözést sem bírta ki hanem szétment és így "guszta" túródarabok úszkáltak a lassú tüzön melegített fözövízben…
De nem adom fel! Rákóczi túróst még csinalok én a bajor szomszédasszonyomnak, ha törik, ha szakad! Hadd tudja meg ö is, hogy nemcsak az oszták édességek egetrengetöen finomak (mint ahogy ö gondolja), hanem a magyarok is. Erre már csak két lehetöségem van: a török boltban állítólag van egy túróhoz hasonló áru, vagy magam megtanulok házitúrót csinálni….
Szerintetek?
Nincs. Nem találom. Próbáltam kb 10féle Quark-ot, …hm… Aki nem tudja, milyen az otthoni túró, annak biztosan ízlik. De az itteni Quark alapvetöen egy krémszerü valami, amit kiskanállal kell enni, szó sem lehet arról, hogy azt te a tésztára morzsold… Ennek ellenére egy vad, dacos korszakomban még túrós palacsintát is csináltam a lányom szülinapjára! Nem kellett volna. A töltelék annak ellenére kifolyt a palacsinták végén, hogy nem tettem bele semmi tejfölt.
Próbáltam a dobozban kapható „Schichtkäse“ nevü terméket is, na az eggyel jobb mint a Quark. De ha kibontom, az az érzésem, hogy egy fél napig kellene gézben csöpögtetnem, annyira vizes az is. Abból már csináltam túrógombócot is (tudom, sokszor fejjel megyek a falnak), az szerencsére nagyrészt a tányéron omlott darabjaira azonnal, és nem a fözölábosban. Bár néhány gombóc a fözést sem bírta ki hanem szétment és így "guszta" túródarabok úszkáltak a lassú tüzön melegített fözövízben…
De nem adom fel! Rákóczi túróst még csinalok én a bajor szomszédasszonyomnak, ha törik, ha szakad! Hadd tudja meg ö is, hogy nemcsak az oszták édességek egetrengetöen finomak (mint ahogy ö gondolja), hanem a magyarok is. Erre már csak két lehetöségem van: a török boltban állítólag van egy túróhoz hasonló áru, vagy magam megtanulok házitúrót csinálni….
Szerintetek?
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 160
12 éve 10 hónapja #12273
Írta: Szilvi
Házi túrót nagyon egyszerű csinálni, érdemes vele foglalkozni, de ki kell kísérletezni, melyik házitejből lesz a legjobb.
HÁZI TÚRÓ ITT!
Javaslom olvassátok el a hozzászólásokat is, abban van pár dolog, amire figyelni kell.
Szilvi válaszolt a következő témában: Mi hiányzik otthonról?
Julianna írta: Túró…,.... vagy magam megtanulok házitúrót csinálni….
Szerintetek?
Házi túrót nagyon egyszerű csinálni, érdemes vele foglalkozni, de ki kell kísérletezni, melyik házitejből lesz a legjobb.
HÁZI TÚRÓ ITT!
Javaslom olvassátok el a hozzászólásokat is, abban van pár dolog, amire figyelni kell.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wmari, Julianna
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12274
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mi hiányzik otthonról?
Pontosan! Mi finom tejjel egy kicsit felhigítjuk és szuper!Eva10 írta: Hat, lehet, hogy furcsanak talaljatok, de nekem semmi bajom az itteni tejfölle. Rakott krumpli tetejere jo, egyebkent meg nem hasznalok sok tejfölt.Eva
DCT
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
12 éve 10 hónapja #12309
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Mi hiányzik otthonról?
Ezt nem értem igazán a tejfölt hígítod meg tejjel és így megy a rakottkrumpli tetejére?
Perszike