GbR alapítás
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A GbR a lehetöségeken belül a legrosszabb megoldás! Rendszerint a GbR-en belüli tagok valamelyike, vagy mindegyike, ráfizet, ahogy itt is az ezzel kapcsolatos beirásokat végigolvasd! Nekem személyesen nincs GbR-rel kapcsolatos tapasztalatom, de nekem elég risztó így is, amit hallok és olvasok!Miklós írta: Ahogy olvasgattam, ez a Németországi kényszer GbR kalsszikus esete Ausztriára vetítve. Nincs anyagköltség, kapsz munkát, de nem alkalmaznak csak vállalkozóként.
DCT
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
S máris kész a baj! Ha egy valaki tud csak beszélni, akkor a többi ettől az egy valakitől függ 100%-ban! Hiába melózik precizen, dolgozik jól és becsületesen, nem látja át a sem a helyzetet, sem az üzletet, sem a megbizásokat! A nyelvet tudó, símán átveri a többit! Ha valaki nem tud németül akkor ne menjen német terültere dolgozni! A világ nyitva van! Sokan csak angolul tudnak. Irány Cabada vagy Norvégia! Ez a két ország minden szakembert felszív!Firma írta: A kenyszer Gbr-nek több oka is lehet, az egyik, hogy nemet ceg csak nemetül beszelöt szeretne alkalmazni es valljuk be nagyon keves magyar kezmüves tud jol vagy egyaltalan nemetül. Ekkor egy jo lehetöseg betarsulni egy Gbr-be ahol 1-2 fö jol beszeli a nyelvet es igy eselye van dolgozni es penzt keresni..
PS: aki meg semmilyen nyelvet nem beszél az maradjon Mo.-on! Nem mindenki
megy külföldre, s mégis 9,5 millióan megélnek otthon is! Tudom ez drasztikusan
és túl racionálisan hangzik, de nekem tele a szandim, a sok nyavajgóval és
siránkozóval, akiket átvertek, legtöbbször önhibájukból!
DCT
- verdeskata
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Ha valaki kilép vagy cserélődik a grb-be az mennyire bonyolult és milyen költségekkel jár?
Előre is köszönöm a választ
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
balintviki75 írta: Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni, a férjem kint van Dortmundba egy épitkezésen és a Német épitésvezető szeretné ha gbr-t alapitának. Ez a gbr milyen vállalkozási forma nem átvágás? Vagy adóvonzata milyen? Szabályos vállalkozás?
Kedves Viki! Csak tőmondatokban: a GbR az egy olyan csoportosulás, ahol minden tag gyakorlatilag maszek (önálló) de közösen végzik a munkákat! Ezért ennek irgalmatlan nagy a rizikója, pláne ha nem rokonok hanem idegenek állnak így össze. Sok esetben ha összezördülnek (osztáskor) sokan futhatnak a pénzük után. Kiszállni meg rendszerint csak veszteséggel lehet. Ha rám hallgattok akkor ebbe nem száll be a férjed! Akkor már sokkal jobb ha egyedül kiváltja az iparengedélyt és maszek lesz!
DCT