Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 10 hónapja #11227 Írta: Gitta80
Gitta80 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!

Èn is valahogy augusztusban kezdtem el de ott tart már, hogy kaptam egy levelet az ünnepek elöt,t hogy ök akarták utalni a pénzt de nem volt jó a bankszámla számom, úgy hogy most megírtam nekik megint :D
Talán egyedül azérz kell még leveleznem, mert ök augusztustól akarják fizetni amikortól otthon lemondtam, én meg úgy gondolom, hogy a különbözetet ki kell fizetni akkorra is amikor már itt dolgoztam és éltem a lányommal együtt.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11231 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

szia trosztg12345,
te is ezt kaptad, hogy küld vissza?
Erklärung zu den Einkünften?

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11245 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Trosztg!

Igen azt tőlünk is kérték, hogy Magyarországon mennyit kaptunk, be is vallottunk gyerekenként 55 eurot. :D
Nekünk német nyelvű formanyomtatványt küldtek, hát érdekes szinte minden embernél más és más az ügyintézés. o.O
B.U.É.K.
Perszike

Perszike

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11319 Írta: koelle
koelle válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok,
Az apa németországban dolgozik, az anyuka a gyerekkel pedig Magyarországon vannak és GYES-t + családi pótlékot kapnak.
Azt olvastam, hogy az apa megigényelheti Németországban a Kindergeldet. Ebben az esetben a különbözetet fogják utalni.
Kérdésem: mivel fel kell tüntetni a németországi igénylölapon a további juttatásokat is (jelen esetben a GYES-t), akkor az is beleszámít majd a különbözetnél, vagy szigorúan csak a családi pótlék különbözetét veszik?

Több
12 éve 10 hónapja #11321 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Véleményem szerint semmi esetre sem számíthat bele, mivel két teljesen különböző dologról van szó. A Kindergeld különbözet jár (gyerekenként). Az egyéb (bármilyen bevétel szerintem csak akkor számít, ha Zuschlag-ot, azzaz kiegészítő támogatást is igénybe akartok venni.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: koelle

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11322 Írta: koelle
koelle válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Ha a Magyarországon élö feleségem és gyerekem kap CSP.-t + GYES-t, én pedig megigényelem Németországban a Kindergeldet, akkor a kölünbözetnél csak a CSP.-t veszik alapul, vagy a CSP + GYES-t?

Elöre is köszönöm a válaszokat