Családi pótlék Németországban
- Gitta80
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 2
12 éve 10 hónapja #11227
Írta: Gitta80
Gitta80 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Èn is valahogy augusztusban kezdtem el de ott tart már, hogy kaptam egy levelet az ünnepek elöt,t hogy ök akarták utalni a pénzt de nem volt jó a bankszámla számom, úgy hogy most megírtam nekik megint
Talán egyedül azérz kell még leveleznem, mert ök augusztustól akarják fizetni amikortól otthon lemondtam, én meg úgy gondolom, hogy a különbözetet ki kell fizetni akkorra is amikor már itt dolgoztam és éltem a lányommal együtt.
Èn is valahogy augusztusban kezdtem el de ott tart már, hogy kaptam egy levelet az ünnepek elöt,t hogy ök akarták utalni a pénzt de nem volt jó a bankszámla számom, úgy hogy most megírtam nekik megint
Talán egyedül azérz kell még leveleznem, mert ök augusztustól akarják fizetni amikortól otthon lemondtam, én meg úgy gondolom, hogy a különbözetet ki kell fizetni akkorra is amikor már itt dolgoztam és éltem a lányommal együtt.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11231
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
szia trosztg12345,
te is ezt kaptad, hogy küld vissza?
Erklärung zu den Einkünften?
te is ezt kaptad, hogy küld vissza?
Erklärung zu den Einkünften?
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11245
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Trosztg!
Igen azt tőlünk is kérték, hogy Magyarországon mennyit kaptunk, be is vallottunk gyerekenként 55 eurot.
Nekünk német nyelvű formanyomtatványt küldtek, hát érdekes szinte minden embernél más és más az ügyintézés. o.O
B.U.É.K.
Perszike
Igen azt tőlünk is kérték, hogy Magyarországon mennyit kaptunk, be is vallottunk gyerekenként 55 eurot.
Nekünk német nyelvű formanyomtatványt küldtek, hát érdekes szinte minden embernél más és más az ügyintézés. o.O
B.U.É.K.
Perszike
Perszike
- koelle
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11319
Írta: koelle
koelle válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok,
Az apa németországban dolgozik, az anyuka a gyerekkel pedig Magyarországon vannak és GYES-t + családi pótlékot kapnak.
Azt olvastam, hogy az apa megigényelheti Németországban a Kindergeldet. Ebben az esetben a különbözetet fogják utalni.
Kérdésem: mivel fel kell tüntetni a németországi igénylölapon a további juttatásokat is (jelen esetben a GYES-t), akkor az is beleszámít majd a különbözetnél, vagy szigorúan csak a családi pótlék különbözetét veszik?
Az apa németországban dolgozik, az anyuka a gyerekkel pedig Magyarországon vannak és GYES-t + családi pótlékot kapnak.
Azt olvastam, hogy az apa megigényelheti Németországban a Kindergeldet. Ebben az esetben a különbözetet fogják utalni.
Kérdésem: mivel fel kell tüntetni a németországi igénylölapon a további juttatásokat is (jelen esetben a GYES-t), akkor az is beleszámít majd a különbözetnél, vagy szigorúan csak a családi pótlék különbözetét veszik?
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 10 hónapja #11321
Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Véleményem szerint semmi esetre sem számíthat bele, mivel két teljesen különböző dologról van szó. A Kindergeld különbözet jár (gyerekenként). Az egyéb (bármilyen bevétel szerintem csak akkor számít, ha Zuschlag-ot, azzaz kiegészítő támogatást is igénybe akartok venni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: koelle
- koelle
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11322
Írta: koelle
koelle válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Ha a Magyarországon élö feleségem és gyerekem kap CSP.-t + GYES-t, én pedig megigényelem Németországban a Kindergeldet, akkor a kölünbözetnél csak a CSP.-t veszik alapul, vagy a CSP + GYES-t?
Elöre is köszönöm a válaszokat
Elöre is köszönöm a válaszokat